Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Vse, ki imate izkušnje s tekom poleg otroškega vozička, sprašujem kateri voziček(ime) vam in seveda vašemu naraščaju ni delal težav pri teku.
Jaz sem v 1. nosečnosti imela Maxi taxija, na žalost je odslužil svoje, takih "strojčkov" pa ne delajo več :cry:
S predlogi na plan, zelo bom hvaležna.
Uporabniški avatar
 NANIKA
Uf, to je pa ena tema, ki tudi mene zanima.
99% da bom kupila Peg Perego GT3, baje da se da zraven fajn tečt in rolat.
Sicer sama ne bom tekla z vozičkom, ga pa potrebujem za različne terene :lol: .
Uporabniški avatar
 Loni
Quinnyjev Speedy je zelo uporaben za športne aktivnosti, ima pa eno veliko napako, naklon sedeža ne gre čisto gor, tako da je pri nas na koncu zmagal kar Quinny Freestyle 3XL Comfort, sicer večji in težji, ampak vsestransko uporaben. Bolj za rolanje kot tek. Je pa terenec, to pa to. Ga bodo spomladi prodajali, če koga zanima, rdeče barve, kupljen lani aprila.
Pa ne se smejati, ampak v našem babjem krožku sem jaz odgovorna za iskanje vozičkov, ker vedno, ko kaka zanosi, kupimo vse ostale voziček po njenih željah.
Drugače je pa še tale super, samo takrat se je full mudilo, pri nas ni bilo ta prave barve, pa ga nismo naročili po netu, so v Nemčji full cenejši (na splošno, ne samo tile).
http://www.buggy.de/joggster3.php
Nazadnje spremenil Loni, dne 21 Jan 2009, 10:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Tatjana
Mislim, da je za tek vredu kateri koli trikolesnik z ročno bremzo. Če je otrok mlajši od 6 mesecev moraš pri teku uporabljati lupinico tako, da bodi pri nakupu pozorna, da bo imel možnost montaže lupinice na ogrodje. Jaz imam Quinny freestyle 3XL. Tečt sve šle do zdaj samo enkrat, ker ni najbolj navdušena nad vožnjo v vozičku in zdaj namesto teka raje prakticirave hitro hojo.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Lani sva resno študirala o nakupu "tekaškega" vozička.

Možnost je, da kupiš "navadnega", ki je tako oblikovan (opisani prej), da lahko z njim tečeš.

Obstajajo pa prav "tekaški" vozički, ki pa jih pri nas praktično ni za dobiti, najbližje Avstrija, NEmčija, Ebay, v Ameriki in VB pa seveda izbire na pretek.
Poglej si tole: http://www.joggingstroller.com/

Predvsem pa je za razmislit ali tečeš toliko in tako, da rabiš poseben voziček. Sicer je cena v € nekje med 100 in 300€, odvisno od modela (za 300€ dobiš Ironmana), potem so tudi različne specifikacije (možnost zaklepa,odklepa sprednjega kolesa, super vzmetenje, uporaba lupinice, dodatki kot so števci, merilci razdalje, držala za bidon, ....)

lp,Miha
Uporabniški avatar
 bla_k
Mi imamo enega za po mestu, po gozdu, po trgovinah in tudi za tek.
In sicer se čist dobr obnes Bebeconfort High trek, ki pa se ga splača kupiti kje drugje kot v SLO (babycenter itd.)
Uglavnm tamala uživa, fotr pa tud.
Lp, Blaž
Uporabniški avatar
 NANIKA
bla_k napisal/-a:In sicer se čist dobr obnes Bebeconfort High trek, ki pa se ga splača kupiti kje drugje kot v SLO (babycenter itd.)

Ta je bil pri meni v ožjem izboru :lol:
Uporabniški avatar
 bla_k
NANIKA napisal/-a:ga pa potrebujem za različne terene :lol: .

Ja pol si pa dober ožji izbor naredila
Uporabniški avatar
 Dreja
Jaz imam športni voziček Chariot, je res športen tip in ga lahko uporabljaš za tek, ga pripneš na kolo, vlečeš v hrib, pelješ na smučkah (turne - po ravnem!)... res fajn zadevca! Jaz sem ga kupila preko e-bay (Nemčija), vendar ga lahko kupiš tudi v Celovcu oz. naročiš pri nas. Midve sva šli z njim na Kofce, na Krvavec, zelo veliko po hribih (sicer po cestah), drugače pa laufava po makadamih...ko bo stara 1 leto pa zalaufava tudi kolo. Res je fajn!

Če te zanima je več na: http://www.chariotcarriers.com/ ali http://www.3s-sport.com/index.php?cPath=1_18_47_59.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Hvala vsem za odlične odgovore in napotke. Še zlasti slednji Chariot, ki ga je predlagala Dreja me je navdušil. V mislih sem sicer imela, da bi izvrtala kak rabljen voziček predlaganih možnostih, ampak Chariot je vreden denarcev.
Hvala še enkrat.
Uporabniški avatar
 Radolca
še moje cenjeno mnenje:
najin fante je star 9 mesecev. Poleti in jeseni sve skupaj tekela okoli jezera na bledu in malčka vozila v trokolesniku QUINNY FREESTYLE 3XL COMFORT. mislim da se kar dobro obnese ta voziček. ne morem pa povedati, kako se drugi obnesejo, ker drugih nisem preizkusil :!:
 zogica
Jaz imam PP GT3, ampak ga za nek resen tek ne bi priporočala. Sprednje kolo je občasno treslo, sploh pri rolanju. Če pomislim samo na tek, bi vzela TFK joggsterja, ki ga lahko pripneš tudi na kolo, ampak s stališča udobja otroka in tega, da je bil tek pač nekaj časa na stranskem tiru, pa GT3 ne zamenjam. Za vsakodneven pohod iz Bežigrada do Mosteca pa čez Rožnik nazaj domov je bil super. In če rineš to pred sabo, zraven vlečeš psa, pol niti ne pogrešaš teka.;) pa za 21ko nabereš dost kondicije!:)
Uporabniški avatar
 jelenček
Jaz sem lansko poletje tekla kar z Quinny buzzom in z dojenčkom v lupinci in je šlo. To je blo dokler je bil bejbi še tako mičkan, da je šel povsod z mano. Zdaj ko je večji pa si brez problemov utrgam eno urico časa za se in grem tečt sama.
Uporabniški avatar
 landlord
Pri nas je v uporabi Jane Slalom Pro. 3 kolesa so precej velika in napihljiva, sprednjega se da fiksirat, ima disk bremzo spredej. Je izredno lahek tak da se da fino z njim laufat po asfaltu. Ima eno napako v dizajnu bremze za zadnje bicikle, tisti neti ob strani se odtegnejo in potem pade dol in praska po zobniku. Se da popravit vendar se ponavlja zadeva.

LP,
LL.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA