Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#168811
Letos malo razmišljamo o poletnem dopustu v TN Pakoštane. Nikoli še nismo bili kje tam v bližini in okolice sploh ne poznam. Ima morda kdo izkušnje z omenjenim kompleksom oz. s tekaškimi progami v njegovi okolici? S tem mislim na to, če se da izogniti glavnim cestam, pa da niso sami hribi (lani sem imela na Cresu same "gorske" teke; saj za moč je fajn, ampak za vsak dan mi pa ravno ni bilo...).

Saj vem, da je še zgodaj, a tale zima mi tako najeda, da se zatekam v poletne fantazije :wink: .
Uporabniški avatar
 Asparagus
#168819
Jaz sem bila lani v avtokampu Kozarica, ki je zraven TN Pakoštan.
Iz kampa bi lahko zjutraj tekla ob plaži do Pakoštan in potem nazaj po cesti skozi gozdiček, do TN Pakoštane in še naprej v smeri Biograda..kako daleč ne vem, ker sem imela vnete vezi in sem samo enkrat poskusila :evil:
Se mi zdi, da je za tekače kar fajn lokacija. Ravno in poraščeno z borovim gozdom.
Sicer pa nisi edina, ki že razmišlja o dopustu. Zame je en del užitka, da izbiram lokacijo, malo raziskujem... :D Letos gremo spet malo dlje, trenutno razmišljamo o Korziki.
Uporabniški avatar
 klatez
#168850
Seveda se da. :wink:

Med Pakoštani in Biogradom je makedamska cesta brez prometa.
Makedamska cesta se konča pri kampu Soline, od tam naprej pa lahko tečeš po sprehajalni poti ob obali do centra Biograda.

Od Pakoštanov do Biograda je ca. 7 km, do kampa Soline pa kakšnih 5,5 km.

Edino rastje je na tej progi tu bolj nizko (grmičevje), tako da sence ni.
Priporočam tek bolj zgodaj zjutraj...

Sicer pa se na spodnji sliki vidi, da je še nekaj alternativnih makedamskih variant na tem področju, po katerih lahko tečeš.
(glej zeleni del med Biogradom in Pakoštani)

Slika

Lahko pa greš tudi do (okoli) Vranskega jezera...
Tisto območje sem jaz prevozil s kolesom.
Uporabniški avatar
 Jančika
#168851
Asparagus, hvala za informacije. Tale varijanta mi je vedno bolj všeč :) . Zjutraj sem med kidanjem že resno razmišljala o rezervaciji :roll: . Če bi se le dalo še poletje za par mesece bližje prestaviti :lol: .
Uporabniški avatar
 Jančika
#168853
:shock: Klatež, hvala, tole je pa super poročilo! Z zgodnjim tekom ne bo problema, moja otroka namreč na morju vstajata ob petih, da ja ne bi česa zamudila :? .
 007
#168892
Bil lani. Okoli Vranskega jezera je sicer fajn, samo pazi se kač! V kampu pa predlani super, lani pa nora gužva v samopostrežni restavraciji. Zadnji dan še množična zastrupitev s hrano..................Toliko.
 007
#169033
Slamnate hišice. Drugače je super, predlani je bilo samo kakih 200 gostov, lani pa čez tisoč! V samem naselju in plaži ni bilo nobene gužve, restavracija pa, ubi bože!
#180763
Doma sam v Biogradu a drugac sem atletski trener dolgih progah.V Biogradu mamo kamp v borovi sumi tako da lahk tecete brez avtov polek in v senci.Ce lahk kaj pomagam,oglasite se.
#180838
Perdurabo, hvala za informacijo in ponudbo. Če bi bila stvar drugačna, bi se zagotovo oglasila, tako pa je naneslo, da sem noseča in zaradi slabega počutja ne tečem, morje bomo pa letos verjetno tudi izpustili; dolga vožnja zaradi slabosti namreč ne pride v poštev...ostaja pa upanje za drugo leto :) .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA