Jaz sem kot začetnik začel s 3x tedensko. Po dveh letih se imam še vedno za "začetnika". Tečem še vedno 3-4x tedensko, ostalo pa druge športne aktivnosti. Telo preprosto ne zmore (težke noge, dihanje nespečnost, utrujeno srce) teka 4x in več tedensko. Ob drugih dnevih pa pestujem kolo, Pohorje,... Zadnje čase pa prakticiram tek + kolo takoj za tekom.
Kljub enaki frekvenci teka pa je čas treninga daljši, vzdržljivost in počutje pa neprimerno boljše.
Tako da je flikca to dobro napisala in zame to drži kot pribito (reg. vse do 48 ur).
S kalorijami sem se ukvarjal kar precej. Zdaj jih pri 180cm, 29 letih in 69kg zaužijem nekje 2500 do 3000 na dan ob aktivnostih, ki jih izvajam. Zajtrkujem vedno in relativno obilno, vsega skupaj pa jem 5-6x na dan. Moje "kmečo" merilo za primeren energetski vnos je jutranje tehtajene na tešče in občasno število velikih potreb čez dan (telo konstantne teže se pri recimo dvodnevnem odvečnem hranenju hrane znebi z izločanjm). Če teden ali dva jem preveč, se me odvečna krama kar prime (špeh), če nekoliko manj jem, hitro padem za 1kg in več. Tako da se kar pazim. Vendar zelo redko zaniham s težo. Pa še to max 0,5 kg.
Najdi svojo mero! Tako boš zadovoljna, trening bo prijeten, teža konstantna,...
lp
ps: Včasih je bil na
http://www.osebnitrener.com/ kalkulator informativne porabe energije. Vnesel si težo, leta, višino, aktivnosti doma, v službi, odmerjen čas, koliko spiš itd. in izračunalo ti je dober približek realne potrebe po energiji. Poskusi najti kaj podobnega in vzami kot izhodišče.