Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 robertson
Jaz tečem večinoma zvečer, ker imam le takrat čas.....pa me zanima, če se kdo zaščiti ali pa ima pri sebi kak pripomoček za samoobrambo v primeru nenadnega napada kakega nepridiprava...?? :shock: :?:

Tečem po urbanem okolju....večinoma....po mestu.

Za vsak odgovor vam bom hvaležen.
:idea:
LP :roll:
Uporabniški avatar
 vencelj
robertson napisal/-a:Jaz tečem večinoma zvečer, ker imam le takrat čas.....pa me zanima, če se kdo zaščiti ali pa ima pri sebi kak pripomoček za samoobrambo v primeru nenadnega napada kakega nepridiprava...?? :shock: :?:

Hitre noge :roll: :wink: !

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 IRA
Ja, ja ...
Tle je pa polžja sekcija najbolj ogrožena :oops: :twisted:

Jaz tudi nimam nobene pametne zaščite ...
Če grem po dolini me lahko kdo lopne po glavi, če grem v hrib mamo medvedov, ko solate ...

... jaz pa ne razmišljam več, kaj je hujše in pač tečem :twisted:
Bi blo pa pametno, da bi začela vsaj telefon s sabo nosit ... ponavadi se še nanj spomnim nekje na pol poti :oops:
Uporabniški avatar
 natasa
Slovenc napisal/-a:Solzivec :D

Moja obvezna oprema :wink: !
Uporabniški avatar
 nini32
- učke na pecljih.
- solzivec.
- če imam žep, tudi telefon.

ne vem pa, kako je z električnim paralizatorjem?

lp, nini
Uporabniški avatar
 matej712
vencelj napisal/-a:Hitre noge :roll: :wink: !
LP, vencelj

Se strinjam!

s paralizatorjem lahko koga celo ubiješ!

Pa mogoče kalašnikov!
:lol:
Uporabniški avatar
 T1
robertson napisal/-a:Jaz tečem večinoma zvečer, ker imam le takrat čas.....pa me zanima, če se kdo zaščiti ali pa ima pri sebi kak pripomoček za samoobrambo v primeru nenadnega napada kakega nepridiprava...?? :shock: :?:

Mislim, da so ženske bolj ogrožene. Le kdo bi se dotaknil moškega v pajkicah :shock: ?
Za urbano okolje je mora najbolje imeti dve vrečki s sladkorjem v prahu, ki jih v nevarnosti odvržeš :lol: .

LPT1
 MKC
matej712 napisal/-a:

s paralizatorjem lahko koga celo ubiješ!

prav tako tudi s pestjo ali nogo. Na koncu si vedno "ti" kriv :roll:
Uporabniški avatar
 RoKo
Kaj hitre noge niso zadosti? :lol:
Uporabniški avatar
 natasa
RoKo napisal/-a:Kaj hitre noge niso zadosti? :lol:

Jaz imam zelo slabe izkušnje izpred treh let z " zamaskiranim frikom" sredi sončnega sobotnega popoldneva :twisted: :twisted: :twisted: !! Od takrat je solzivec obvezna oprema, če druga ne vsaj pridobim toliko časa da pobegnem.

:wink:
 klas
Težko si predstavljam tekača ali tekačico z navešenim solzivcem, paralizatorjem, nunčaki in vrečkami belega prahu...

ja, noge bi mogle zadostovati in nekaj smisla za dovolj hitro prepoznavo nevarnosti, ki pa menim, da vendarle ne preži glih na vsakem koraku.

Bolj zanimivi so krosi čez nestandarne tekaške oz. vaške terene, kjer je pa res dobro imeti kakšno klobasico ali pasji kolaček v žepu...
Uporabniški avatar
 natasa
klas napisal/-a:Težko si predstavljam tekača ali tekačico z navešenim solzivcem ...

Solzivec gre v žepek na tekaških hlačah :wink:.

Dovolj hitra prepoznava ti nič ne pomaga, če skoči izza grma :twisted: . Prvič so bile noge dovolj,...... tečem na relaciji, kjer velikokrat ne srečam nikogar.....v naravi......gozdiček, grmovje......
Lep skoraj idiličen teren, ampak iz grmovja ne skačejo samo lepe nedolžne živalice, ampak se zgodi ( vsaj meni se je) , da kdaj skoči tudi čisto taprava"zverina". :twisted:

:wink:
 wind
RoKo napisal/-a:Kaj hitre noge niso zadosti? :lol:

Ja, če laufaš, uporabiš borilno veščino, znano pod imenom Tek-Na-Dom. :D

Jaz sem takole laufal samo enkrat, še v najstniških letih, ko smo se mulci veselo kepali in je kepa nehote zadela mimoidočega - norec pa je to vzel hudo resno, potegnil iz žepa nož in naravnost proti meni, sem takoj zalaufal (drugi so se tudi razbežali na vse strani), nekaj časa se je še trudil, ampak je kmalu "crknil", na varni razdalji sem se ustavil, in je bilo zabavno gledat, ko se je v sključeni pozi z rokami držal za kolena, hropel (kot gorski tekač na vrhu hriba, hehe) in ni bilo videti, da bi lahko nadaljeval. :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA