milos napisal/-a:Veliko tekačev je prikritih alkoholikov. Lahko je celo zelo dober tekač v svoji starostni skupini in dosega rezultate blizu vrhunskih. Kako jih prepoznati? Spominjam se stojnice na Sežanskem malem maratonu pred par leti, ko je znana slovenska pivovarna zastonj točila pivo po teku. Gneča je bila nepopisna. Ne vem no. Ali ni tek ravno zato, da ti potem ni treba piti in kaditi? Drug preblisk. Včasih vidim kje fotko narejeno po teku, kjer se nekaj tekačev fotografira s polno mizo praznih pirovskih pločevink, ki so jih ravnokar popili. Komaj jih spravijo na mizo na tesno skupaj. Ko se vsaj fotografirati ne bi pustili. Saj ni problem, spiješ kakšen šampanjec za novo leto, kakšen aperitiv na sprejemu, kakšno pivo po pici. Če imaš pa problem s pijačo je pa to problem.
Glede zdravega prehranjevanja. Ta izraz vsi uporabljejo, je pa slab. Je preveč moden, trendovski, ne vsebuje nekega vedenja (strešica na prvem e). Bolje je reči zdravo razumski način prehranjevanja, še bolje zdravorazumski način življenja, ki vsebuje vse prej zanikano. Tudi sam sem bil kadilec 10 let, vendar sedaj že 18 let ne kadim. Mislim da tek in kajenje ne gresta skupaj.
Milos, mislim, da malce pretiravaš.
Jaz od 25. februarja ne pijem alkohola, trenutno je moj datum za zaključek "posta" 16. maj (maraton v Radencih)...Prej sem v glavnem raje pil vino, predvsem pri kosilu, piva zelo malo...analize posta do sedaj nisem delal, zanesljivo pa vem:

počutje ni nič boljše, verjetno zato, ker tudi prej (v glavnem) količina ni bila tolikšna, da bi imel mačka;

v tem času sem pri kosilu popil že veliko brezalkoholnih pijač, ki so bistveno bolj škodljive kot kozarec vina (ali dva);

alkoholizma ne smemo mešati oz. enačiti s (kulturnim) pitjem alkohola;

alkoholiki lahko cel dan (iz dneva v dan) preždijo v gostilni, med tekači tega ni...če po naporu (tek) popiješ (zasluženo) pivo, zaradi tega pač še nisi alkoholik...
Na to temo je bilo tudi na tem forumu izrečenih že veliko besed...
Glede hrane:

če bi začeli upoštevati vsa različna mnenja o tem, kaj je zdravo in kaj ni...kaj bi sploh še jedli
LP, vencelj
Nikoli ne izgubljaj časa s prerekanjem o nečem, kar ne bo pomembno zadnjih pet minut tvojega življenja!
http://goyourownway-vencelj.blogspot.com/http://vencelj-sportnik.blogspot.com/