- 22 Maj 2009, 23:26
Ker sem nov na vašem forumu, naj najprej vse skupaj lepo pozdravim!
Moja zgodba za kratek čas. (beri: za tiste, ki nimajo drugega dela, kot da prebirajo traparije).
Torej, dragi "zasvojenci", mislim, da se v vaše vrste prebija nova žrtev - jaz.
How come? Heh, še pred desetimi leti sem bil navdušen in zelo aktiven športnik - rekreativec. Ukvarjal sem se z različnimi športi, tekel pa sem pravzaprav zelo redko. Pa se je življenje spremenilo, zahtevna služba, družina, skrb za eksistenco in tako sem popolnoma opustil šport in veselo nabiral kilograme in se dušil v nikotinu. Tako sem v manj kot 10 letih pridelal neverjetnih 38 kg "dodatne prizemljitve".
Nič hudega, s tem se nikoli nisem obremenjeval. Pa se je 11.1.2009 nenadoma zgodil "klik" in iz ljubega miru sem sklenil, da mi ni več všeč biti "žoga". Huh, ker obožujem predvsem redilno hrano sem se odločil, da dieta odpade (razen zmanjšanja količine hrane in "hrčkanja" - grizljanja sladkarij, ki jih ne potrebujem in ne pogrešam).
Kako torej? S športom - s tekom. Tako sem pričel trikrat tedensko, kar sredi zime teči. Začel sem s traso dolgo 4 km. Ubijalsko! Zame in za moje uboge okončine pravi ultramaraton.
No, ker pa sem po naravi zelo vztrajno bitje, pa sem svoje mišice prepričal, da me ne morejo tako boleti, kot jih jaz lahko mučim s tekom.
Povečeval sem razdaljo in število treningov. V zadnjem mesecu tečem brez težav 6 x tedensko po 10,5 km. Kadar pa imam več časa, pa odsopiham 16-kilometrsko razdaljo. In s tekom postajam zasvojen.
Tisti dan, ko je na vrsti počitek, že komaj čakam, da mine in da grem lahko spet na pot!
Glede na to, da cigaret še vedno nisem opustil, in da tečem zelo kratek čas, seveda nisem ravno hiter. Kljub temu pa razdaljo 10 km in pol zdaj pretečem v 58 minutah in s tem sem zazdaj tudi zadovoljen. Prva dva kilometra sicer tečem zelo počasi, da "spiham škatlico prežvečenih cigaret", potem pa se začne čisti užitek!
.
In telesna masa? Heh, kot bi pihnil sem izgubil 28 kg!
Juhuhu, dan počitka je (skoraj) za mano, jutri pa spet čez drn in strn!

Moja zgodba za kratek čas. (beri: za tiste, ki nimajo drugega dela, kot da prebirajo traparije).
Torej, dragi "zasvojenci", mislim, da se v vaše vrste prebija nova žrtev - jaz.

Kako torej? S športom - s tekom. Tako sem pričel trikrat tedensko, kar sredi zime teči. Začel sem s traso dolgo 4 km. Ubijalsko! Zame in za moje uboge okončine pravi ultramaraton.

Tisti dan, ko je na vrsti počitek, že komaj čakam, da mine in da grem lahko spet na pot!

Glede na to, da cigaret še vedno nisem opustil, in da tečem zelo kratek čas, seveda nisem ravno hiter. Kljub temu pa razdaljo 10 km in pol zdaj pretečem v 58 minutah in s tem sem zazdaj tudi zadovoljen. Prva dva kilometra sicer tečem zelo počasi, da "spiham škatlico prežvečenih cigaret", potem pa se začne čisti užitek!

In telesna masa? Heh, kot bi pihnil sem izgubil 28 kg!

Juhuhu, dan počitka je (skoraj) za mano, jutri pa spet čez drn in strn!