Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 HUDMA
Ker sem nov na vašem forumu, naj najprej vse skupaj lepo pozdravim! :laola

Moja zgodba za kratek čas. (beri: za tiste, ki nimajo drugega dela, kot da prebirajo traparije).

Torej, dragi "zasvojenci", mislim, da se v vaše vrste prebija nova žrtev - jaz. :) How come? Heh, še pred desetimi leti sem bil navdušen in zelo aktiven športnik - rekreativec. Ukvarjal sem se z različnimi športi, tekel pa sem pravzaprav zelo redko. Pa se je življenje spremenilo, zahtevna služba, družina, skrb za eksistenco in tako sem popolnoma opustil šport in veselo nabiral kilograme in se dušil v nikotinu. Tako sem v manj kot 10 letih pridelal neverjetnih 38 kg "dodatne prizemljitve". :) Nič hudega, s tem se nikoli nisem obremenjeval. Pa se je 11.1.2009 nenadoma zgodil "klik" in iz ljubega miru sem sklenil, da mi ni več všeč biti "žoga". Huh, ker obožujem predvsem redilno hrano sem se odločil, da dieta odpade (razen zmanjšanja količine hrane in "hrčkanja" - grizljanja sladkarij, ki jih ne potrebujem in ne pogrešam).
Kako torej? S športom - s tekom. Tako sem pričel trikrat tedensko, kar sredi zime teči. Začel sem s traso dolgo 4 km. Ubijalsko! Zame in za moje uboge okončine pravi ultramaraton. :) No, ker pa sem po naravi zelo vztrajno bitje, pa sem svoje mišice prepričal, da me ne morejo tako boleti, kot jih jaz lahko mučim s tekom. :) Povečeval sem razdaljo in število treningov. V zadnjem mesecu tečem brez težav 6 x tedensko po 10,5 km. Kadar pa imam več časa, pa odsopiham 16-kilometrsko razdaljo. In s tekom postajam zasvojen. :)
Tisti dan, ko je na vrsti počitek, že komaj čakam, da mine in da grem lahko spet na pot! :)
Glede na to, da cigaret še vedno nisem opustil, in da tečem zelo kratek čas, seveda nisem ravno hiter. Kljub temu pa razdaljo 10 km in pol zdaj pretečem v 58 minutah in s tem sem zazdaj tudi zadovoljen. Prva dva kilometra sicer tečem zelo počasi, da "spiham škatlico prežvečenih cigaret", potem pa se začne čisti užitek! :).
In telesna masa? Heh, kot bi pihnil sem izgubil 28 kg! :D

Juhuhu, dan počitka je (skoraj) za mano, jutri pa spet čez drn in strn!
Uporabniški avatar
 Classix
Dobrodošel med zasvojenci s tekom in čestitke za vse doseženo :clap:

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 ALONSO
Bravo tudi v mojem imenu,verjamem v ljudi s takšnim karakterjem,podobnim mojim in le vprašanje časa je,kdaj se vidimo na kakšnem zahtevnem teku,kot je vzpon na Grintovec,tek štirih občin itd...Cigareti morda ta trenutek,ko tole pišem,že rahlo smrdijo,a ne!!!LP
Uporabniški avatar
 pajo
Ko bo pri tebi naredilo klik za cigarete izkoristi to priliko in jih pusti pri miru. Pri meni za sedaj še kar deluje. Uživaj v teku.
Uporabniški avatar
 Medicius
Zanimiva tema. :) Jaz sem pred tremi leti pustil cigarete po 11. letih zastrupljanja in sem bil reden kadilec (min. škatla na dan). Ravno po tej odločitvi sem se odločil za tek. :) Začel z 4km in zdaj že nekam prišel. :D Saj ni težko.. en teden boš jezen na vse okrog tebe potem pa bo ti že smrdelo. ;) Mimogrede... na dobri poti si. :cast:
Uporabniški avatar
 HUDMA
Juhej!

Hvala za dobre želje! :)

Moj načrt je sledeč: Najprej moram izgubiti še par kilogramov (cilj je -31, torej še -3), nato bom skušal prenehati s cigareti, potem pa bom razmislil kako naprej. Želja je preteči 10 km pod 45 minutami. Mislim, da je cilj izvedljiv v nekem doglednem roku. Medtem pa upam, da mi bo moje čudovito telo še naprej lepo služilo (v mislih imam kvaliteto in ne lepoto :lol:, saj kljub dejstvu, da mučim tako svoje mišice, kot tudi pljuča do onemoglosti, za zdaj nisem bil podvržen nobenim omembe vrednim poškodbam ali boleznim).
Kar pa se tiče kakršnihkoli tekmovanj, pa se jih bom skušal (čim dlje) vzdržati, saj se predobro poznam - me zna ta šmentana reč preveč potegniti. Že tako sem nevede s tekom zasvojil tudi mojo deklico in je zdaj vsak dan na sporedu tudi usklajevanje kdo in kdaj bo šel tečt in kdo bo pazil otroke. :)

Zdaj pa še eno začetniško vprašanje za vse, ki imate voljo odgovarjati na takšne neumnosti: Beležite pretečene kilometre? Koliko jih letno pretečete?

Lep pozdrav vsem "kenijcem"!
Uporabniški avatar
 bernarda
Hoj!

Jaz ti bom samo na kratko, drugi, pa ti bodo bolj podrobno.Večinoma, skoraj vsi beležijo km, tedenske, mesečne, pišejo tekaške dnevnike, skratka ... Vse ti bo prav prišlo, ko si boš primerjal čase, progo, razpoloženje, prehrana...

Toliko za začetek.

Lp.
 Gregi
HUDMA, čestitke za doseženo.... tvoja zgodba je skoraj identična moji, le da sem jaz opustil čike pred 12 leti, ko sem postal očka, moja "deklica" pa raje hodi, kot teče...
HUDMA napisal/-a:Zdaj pa še eno začetniško vprašanje za vse, ki imate voljo odgovarjati na takšne neumnosti: Beležite pretečene kilometre? Koliko jih letno pretečete?
HUDMA... mene je za tek navdušila igračka... V dar sem namreč dobil najprej iPoda, mesec kasneje pa še copate in NIKE+ čip s senzorjem... Zadevo sem sprobal in od takrat sem "noter"... Če si res taq navdušenec, kot je razvidno iz tvojih postov, ti predlagam, da si tudi ti omisliš kakšno igračko... Jaz sem se "upgrade"-al na GARMIN FR405, izkoristil Hervisovo akcijo 3 za 2, ki je zdaj žal mimo... Zadeva beleži..... vse! Utrip, kilometre, pot, hitrost, in še mnogo, mnogo več... In ful motivira...
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz v ta namen uporabljam kar excelovo razpredelnico. Gre bolj za motivacijo kot kaj drugega, te pa ti trenutno še ne potrebuješ. Vseeno pa se splača beležiti. Pozneje ko boš pilil formo bo to nujno.
Uporabniški avatar
 HUDMA
Huh, včeraj sem popravil svoj "polžji rekord" na 10,5 km za 2 minuti. Tako sedaj za omenjeno razdaljo potrebujem 56 minut. Pih, s kakšnimi rezultati se jaz hvalim! :lol: :lol: :lol:

Kar se tiče "čuda tehnike"- GARMINA in dodatne opreme nasploh, imam jaz nekoliko zastarele (?) nazore. Moje mnenje je namreč sledeče: Dokler ne pretečeš vsaj 2000 km, nima smisla "šmekati" s tako specifičnimi instrumenti, saj se do te pretečene razdalje počutim bolj kot "tekač - pripravnik", kot pa kakšen resen rekreativni športnik.

:)
Uporabniški avatar
 lonely
@HUDMA...ne podcenjuj se...imaš čisto dober tempo,posebej v tem vremenu in na tvoji stopnji pripravljenosti...vzdržuj formo in teči v okviru svojih zmožnosti....jeseni bo napredek bolj viden zaradi boljših vremenskih pogojev...udeleži se kakšne tekaške prireditve...brez strahu...da malo začutiš "utrip" nove "zasvojenosti".....mic po mic in jeseni te bo že mikala udeležba na LM 21-ki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA