Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 verdi
En frišen pozdrav vsem.
Sem bolj kot ne neaktiven tekač v zadnjem času, čeprav sem pred leti redno tekel po 100km tedensko, me je pa tale, naključno odkrit forum spet malo zrajcal. Imam pa en problem, zaradi katerega sem tudi bolj ali manj začel puščati tek ob strani in se preusmeril na kolo. Namreč, nosim očala in kakorkoli so ta že lahka, me pri intenzivnejši/dolgotrajnejši aktivnosti motijo. Na kolesu se še da zdržati, posebej, če sedejo lepo v čelado, glede teka, predvsem teka po brezpotjih/makadamu, asfalta kolenom ne privoščim več, pa nisem uspel najti nobene pametne rešitve (razni trakci, elastike, leč ne maram). Sem opazil nekaj članskih slik z očali in me zanima, kako ste to ve-i reševale-i/rešujete.
Čestitke na forumu in se družimo.
Lp, Aleš
 Odzadnjak
Uhh, ne se matrat!

Obišči kako boljšo optiko in povprašaj za športna očala.

V Lj je ena takih BARON & BARON D.O.O. LJUBLJANA, Trg mladinskih delovnih brigad 2.

Sicer pa mora biti tudi drugje izbira... Gre za korekcijska očala, kjer ponekod lahko menjaš sprednjo šipo za sonce, meglo, temo itd. So lahka, ob ušesih je guma tako da ne drsijo, poskakujejo itd. Skratka jaz jih uporabljam v prostem času skoraj vedno (hribi, kolo, tek, sprehodi.., tudi pri vožnji z avtomobilom poleti zelo pogosto.)

Preglej si ponudbo Adidasa tule. Imaš vse, od športnih korekcijskih očal za različne športe, do okvirnih cen, optik v SLO ki jih prodajajo, do naših znanih športnikov, ki jih nosijo.
Uporabniški avatar
 cebelica
Je komu uspelo najti očala, ki se ne meglijo (vsaj če kolesariš ali pa laufaš v hrib)?

LP, maja
 verdi
Hvala, odzadnjak. Bom izpadel še neresen, ampak pri 'hišnem' optiku teh okvirjev še nisem zasledil, bi pa moral vsaj pomisliti, da obstajajo :bum: . Grem v kratkem pogledat te adidaske.
LP, A.
Uporabniški avatar
 cyc
Jaz imam podoben hec s temi očali na motorju. Tiste z zatemnitvijo so lari fari, sem že imel in eno figo pomagajo, sedaj imam čisto navadna korekcijska očala, čez dam pa pač ona za motocross, brez zatemnitve. Sonce me ne moti prav veliko, na čeladi je tako ali tako senčnik, bi pa sončna očala motila v temni hosti. No - moti pa rošenje :evil: Pri 40km/h+ ni problema, če se pa moraš počasi prebijati po terenu, bog ne daj da moraš rinit motor iz blata ... potem si ga pa naj* :?
Baje neka čistila obstajajo ki preprečujejo rošenje, ampak nisem še preiskusil.

Mehke leče so super, pod pogojem, da jih imaš samo 8-10ur. Od jutra pa tja pozno v noč pa ... suh občutek v očeh :? S kapljicami se nisem pa nič igral ker je tako ali tako menda priporočljivo leče imeti čim manj, ne pa čim več. In samo za šport se mi jih po pravici povedano ne ljubi not dajat, sem se kar nekako odvadil. No, bom spet morač to prakso dobiti, že zato, da porabim leče :D
 verdi
cebelici in cycu: te adidaske sponzorirani odjemalci na pretege :shock: hvalijo, tudi rosijo se menda sploh nič. Vzel jih bom nekje, kjer imajo ugodno return policy.
Odzadnjak: če te razumem, nosiš ti Adidas. Kateri model? Si poskusil še kaj drugega, pa je bil no go?
LP, A.
 Odzadnjak
Nosim Adidas in to že več kot sedem let ista očala in še kar trajajo... Taktrat izbira ni bila taka kot danes in estetsko niso več tako "in", vendar pa služijo namenu več kot odlično. Imam oranžno šipco za slabšo vidljivost in srebrno za sonce, ki ima poleg potrebne UV zaščite še neverjetno dobre barve, tako da se svet vidi v prehudi poletni svetlobi še lepši, kot v resnici je. :lol: :lol:
Modela res ne vem, ker to na njih ne piše, kakih papirjev pa tudi nimam več.
Z rosenjem sem imel težave samo pri kakem napačnem izdihu v mirovanju, ko je bilo zelo vlažno ali deževno. Bolj me moti dež, saj se kapljice lahko nabirajo povsod... S kapo s šildom pa sem tudi dež uspešno preganjal. Verjamem, da so novejši modeli še boljši...
Uporabniški avatar
 mare
Predvsem pri večji dioptriji ne šparati pri lečah. Kupiš lahko stanjšane plastične leče, ki so tudi zelo obstojne a kakšnih 2x dražje od steklenih. Vsi optiki jih ne prodajajo. Take leče imajo zanemarljivo težo. Pomembni so tudi nosilci okvirjev, ki naj bodo mehki (silikonski). Tudi okvirji so zelo različnih tež.

Proti zarositvi se dobi nekakšna tekočina, ki se tanko namaže in potem očala ne rosijo kakšnih 14 dni. (niti nad loncem pare).
Uporabniški avatar
 vidkul
Računat je treba tudi s ceno. Lažje je dražje je. Tako te lahko pride eno steklo tudi več kot 20.000. Ampak se splača!!
Adidas je pa zakon kar se tiče sončnih očal s korekcijskimi. Tudi sam sem jih imel, a so se mi zlomila, tako da moram nujno nove kupit.

lp Vid
Uporabniški avatar
 GaGa
Jaz nosim lece ze dobrih 8 let, vendar pa z njimi vidim precej slapse kot z ocali. Zadnje dve leti pa jih nosim precej manj. Vec ali manj tecem z ocali, sploh odkar sem sla spet na kovinski okvir (prej plastika), mi ful manj lezejo dol. So mi jih za usesi lepo zakrivili, pa mam malo boljse nosnike in stvar zelo dobro drzi (pa stanjsane plasticne lece).
Jaz mam ena ocala za vse + lece. Ce pa si lako posebej privoscis se sportna ocala so mi vsi priporocali Adidas.

Lp
Uporabniški avatar
 cyc
@GaGa: imaš morda astigmatizem? To bi lahko bil razlog za slabši vid z lečami. Mene je pregledal okulist pri optiki Prizma v Jaršah. Si je vzel čas ... dobil sem leče za astigmatizem. Vidi se super ... So nekaj dražje, mesečne za pol leta pridejo okoli 20k SIT. (v škatlicah so za tri mesece, ampak če nimaš enake dioptrije in astigmatizma na obeh očesih, potrebuješ pač dve različni škatlici, rezultat je zaloga za pol leta :D)
Uporabniški avatar
 GaGa
Ja mam tudi jaz take lece ze od vsega zacetka... Ciba Vision - toric lens. In tudi jaz sem redna stranka v prizmi, tam sem kupila zadnje 4 ocala. Mi jje pa letos rekla zdravnica, da bi dosti boljse videla z poltrdimi lecami, te so pa dosti bolj zakomplicirane. :roll:

Lep pozdrav!!!

Je pa pri nas "bolj ta slepih" ful dobro... ko das ven lece, se takoj zaljubis :D :D :D
Uporabniški avatar
 cyc
Poltrde hahaha, ja, sem imel eno seanso z njimi, se pri drugem optiku. So rekli da bi pomagalo to pri astigmatizmu ker naj bi očesno površino rahlo "preoblikovalo"?! :shock: No, ne vem če je bilo res kaj na tem, vsekakor je bila pa udobnost katastrofalna.
Moje leče sedaj so mehke, Ciba Vision Focus Toric Visitint. 8)
Uporabniški avatar
 cyc
Še nekaj - omenjali ste steklene leče. Zadnjič enkrat je optik mimogrede omenil da steklenih leč sploh ne delajo več, da so vse plastične zaradi manjše mase, naj pa zato pazim, da jih ne spraskam, ker so plastične leče malo bolj občutljive na praske.
Ampak cena "stekel" še zdaleč ni bila taka kot opisujete, tudi dioptrije nimam tako velike da bi potreboval neke posebej stanjšane super-duper leče. Se mi zdi da sta bili obe leči reda velikosti 15k, še nekaj manj se mi zdi.
Uporabniški avatar
 tamy
cyc napisal/-a:
Mehke leče so super, pod pogojem, da jih imaš samo 8-10ur.
ja jaz imam lece za atletiko.mehke.meni so vredu,ce rabis instrukcije... :cast:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA