Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Erika
čisto iz firbca me zanima

kdo kaj teče s slušalkami na ušesih,

sama namreč včasih ja, včasih ne, me pa zelo podžge če poslušam kaj takega, da še bolj in bolj tečem in bi še kar tekla...

:D , LP, e.
Uporabniški avatar
 cyc
Po svoje me mika imeti mp3 player za tek, ja. Ampak nimam. Se mi zdi nevarno. Celo na PSTju se mi je že zgodilo, da sem se moral umikat traktorjem ...
Višek neumnosti pa je, če sredi mesta vidim kolesarja z walkmanom/discmanom/whatever. Lahkomiselno se mi zdi ...
Uporabniški avatar
 vidkul
uuuu, to temo sem pa mislu tudi sam odpret, pa si me prehitela. :)
Ponavadi ko kolesarim imam mp3 player na mini-CD, ki pa niso ravno primerni za tek (glasba začne preskakovati). Za tek pa nimam kakšnega playerja. Mene vedno spodbuja, mi daje zalet, pa tudi dolgčas preganjam.
Cyc, meni se ne zdi višek neumnosti da poslušaš muzko ko se pelješ po mestu. Ni najbolj pametno a so še večji bedaki na svetu. Jaz vedno poslušam muzko tudi po Lj.
Uporabniški avatar
 cyc
OK, narobe sem se izrazil, ni višek neumnosti, ker so gotovo bolj neumne reči ... sem pretiraval. :) Ampak neumno in lahkomiselno je pa vseeno. :twisted: Sorry, moje mnenje.
Odvisno je sicer precej od jakosti, če imaš dovolj tiho še ne moti, če pa *slišiš* glasbo ko gre kdo na kolesu mimo pa ... veš samo eno: niti slučajno ne bo porajtal, da se kaj okoli njega dogaja, če ni ravno pred njim ... :?
Uporabniški avatar
 vidkul
No pa bom še malo napisa
Mimo mene malo kdo pripelje, ker ponavadi prehitro vrtim pedala. Najbolj se pa bojim avtomobilov na križišču, ki mi zaprejo pot. Na križiščih pa sem tudi pozoren, če mi kdo prihaja iza hrbta. Največja nevarnost in bojazen pa je če kateri idiot parkira zraven kolesarske steze in ko odpre vrata le ta gledajo na stezo in lahko idealno odletiš čez balanco.
Kaj pa vaši glasni motorji, saj tudi nič ne slišiš pa še čelado imaš na glavi?? :twisted:

lp Vid
Uporabniški avatar
 cyc
Saj ni stalno do konca odprto a ne ;) Kako hupanje brez skrbi opaziš, poleg tega *malo*, ampak res *malo* pomaga dejstvo, da si slišen in bolj viden (glede na kolesarja), kolesarja se pa ne sliši, lažje ga spregledaš, da ne govorimo o tem da mu sekaš pot, motoristom pa ... no, tudi, saj se stalno bere v kroniki ... :x
Ne vem no, v mestnem vrvežu s emi zdi sluh dokaj pomembna stvar, precej informacij iz tega potegneš.

Tek ko si pa res na samem z glasbo je pa seveda OK ;)

P.S.: na motorju nisi stalno je*ena stranka, prehitevan itd. Tam je najverjetneje da te kdo iz desne izsili, ko kolsariš pa te jasno čisto vse kar se pelje prehiti. In ko slišiš avto za seboj, veš, da moraš paziti ... se strinjaš? ;)
Uporabniški avatar
 vidkul
Itak da slišiš, če je avto za tabo, samo v Lj je kar nekaj kolesarskih poti. Na daljše ture pa itak pri meni mora biti muzka, še posebaj če grem sam.
Ko se voziš ob robu vozišča itak moraš skoz pričakovati avto za tabo. je pa tudi verjetn dejstvo, da muzko ponavadi poslušajo bolj vešči kolesarji. Vsaj meni se tako zdi. Bolj pametno se mi zdi, da imaš čelado.
NO, pa pustiva to temo, kaj je neumno in pametno. Greva potlej raje na privat.
še vedno pa muzak meni zelo ustreza, kadarkoli, kjerkoli samo da je taprava in za mojo dušo (ala G3 ali pa Dream Theater in podobno)

lp Vid
Uporabniški avatar
 cyc
Bolj pametno da imaš čelado? Saj nisem nikjer predpostavljal da je nimaš, ker se mi zdi samoumevna ;)

No ... naj raje kdo ki uporablja prenosne mp3 playerje opiše izkušnje ... seveda izkušnje z onimi ki ne morejo preskakovati. :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
Sem en vikend sprobal m3 player, moram rečt, da cuper zadeva, tako da že nekaj časa čaka na seznamu investicij :) Največji plus pri vsem je seveda, da je zadeva zelo majhna in da ne preskakuje :)
Tip glasbe, kaj poslusate med tekom?
 DenisExt
Sam za daljše teke teke vedno poslušam muzko. Drgač zna bit preveč dolgočasno, predvsem ker vedno tečem sam. Pred kratkim sem uporabljal še star Walkman, ampak je zadeva malo prevelika, zato sem kupil mp3 player in moram rečt da je zadeva super. In glede na to kako so tem playerjem zadnje čase padle cene je vsekakor dobra investicija.

Kadar kolesarim pa muzke bolj ali manj nikoli ne poslušam. Se mi9 zdi nekoliko prenevarno, ker vedno se najde kak idiot z avtom ko ga boli k... za kolesarje in se splača bit malo bolj pozoren na kolesu.

Drgač pa poslušam me d tekom predvsem R'n'B, včasih kak hip hop, kaj drugega mi pa tud ne paše.
Uporabniški avatar
 cyc
Mene pri teh mp3 playerjih moti to, da so same XY čudne tajvanske znamke, pa mi zaradi tega avtomatično deluje "potrošna roba" oziroma če bi se kaj pokvarilo izven garancije se ne bi niti osnovnih reči dalo kje popraviti ...
Ker gibljivih delov ni, se mi pri teh rečeh zdi najšibkejši člen baterija in posledično ustrežnejši modeli tisti, ki se napajajo z AA(A) baterijo. Če bi kateri bil razširljiv s SD ali CF kartico, bi bilo pa sploh super :D

Čez lužo in po EU se prodaja jo iriverjeve napravice, zgledajo zelo solidno narejene! Jasno, pri nas tega ni, tu imaš samo nabor kakih petih čudnih tajvancev (oz. v resnici še kaj bolj obskurnega).
Uporabniški avatar
 Filipid
Tudi jaz imam enake občutke kot ti Erika. Vendar ga med tekom ne uporabljam več zaradi svoje varnosti pred drugimi udeleženci v prometu.

Filipid, se čisto strinjam :) Če greš res v kakšno samoto, je potem še OK, v mestu pa ... na-a ;)
Uporabniški avatar
 vidkul
cyc napisal/-a: Čez lužo in po EU se prodaja jo iriverjeve napravice, zgledajo zelo solidno narejene! Jasno, pri nas tega ni, tu imaš samo nabor kakih petih čudnih tajvancev (oz. v resnici še kaj bolj obskurnega).

se popolnoma strinjam Iriver je zakon. Po mojem mnenju boljša od Sonyja in ostalih gigantov, a žal pri nas je ni za dobit.
Uporabniški avatar
 cyc
In če smo že pri tem - pri nas tudi Sonyja ni - kar se mp3 playerjev tiče. :evil: Izjema so CD playerji z mp3 podporo, kar je za tek neuporabno.

Za tek ustrezni pa ... Creative, potem imaš pa celo legijo raznih Diva XY, Yoyo (!?), ... :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA