- 02 Nov 2009, 20:37
Mrzli zimski dnevi so kot nalašč za razprave o "dobrih starih časih". Zato odpiram temo o vašem prvem teku (uradnem ali neuradnem), prvi desetki, prvem polmaratonu, maratonu, prvem ultra teku ... prvem teku, na katerem ste dobili medaljo za uvrstitev ... Kje ste ga tekli, vaši občutki na teku in v cilju, napake, ki ste jih naredili?
Če že druge sprašujem, bom najprej sama napisala. Ker še ne tečem dolgo, se svojih prvih tekov dobro spomnim, stari tekaški mački boste pa pač bolj pobrskali po spominu.
Moj prvi uradni tek je bil hkrati moja prva desetka (plus nekaj sto metrov), in sicer na maratonu treh src v Radencih 2008. Bilo mi je kar težko, a občutki v cilju fenomenalni. Zato ta prva desetka nikakor ni bila tudi zadnja.
Moj prvi polmaraton: septembra 2008 na Ptuju. Zaradi vročine, dehidracije, žuljev, splošne utrujenosti ... je bila po 10. km muka, pa tudi ob prihodu v cilj nobene sledu evforije, razen če odštejem olajšanje nad tem, da je konec.
O prvem maratonu itd. pa čez kakih 10 let ...
Če že druge sprašujem, bom najprej sama napisala. Ker še ne tečem dolgo, se svojih prvih tekov dobro spomnim, stari tekaški mački boste pa pač bolj pobrskali po spominu.

Moj prvi polmaraton: septembra 2008 na Ptuju. Zaradi vročine, dehidracije, žuljev, splošne utrujenosti ... je bila po 10. km muka, pa tudi ob prihodu v cilj nobene sledu evforije, razen če odštejem olajšanje nad tem, da je konec.

O prvem maratonu itd. pa čez kakih 10 let ...