Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zvone
#208734
Spoštovani člani TF!

Udeleženci današnjega prijetnega srečanja članov kluba K-24 smo imeli izjemno čast, da smo s sprejetjem novih članov hkrati tudi proslavili jubilejno 10. obletnico K-24. Kot je povedal ustanovitelj in gonilna sila te izjemne prireditve po čudivitih koroških vršacih, g. Marjan Lačen, je v teh desetih letih pot (po nekaterih izmerah) dolgo več kot 85 km v višinsko razliko 5800 mvr gor in prav toliko dol, v predpisanem času (24 ur) opravilo 150 udeležencev in za to dobilo plaketo in članstvo v tem prestižnem klubu. Največ v letu 2006 - 26, lani pa je to uspelo 8-mim. Pohvalno je, da veliki delež članov K-24 ima tudi naš TF: jan-jan,snežni, zvone, matjažŽ, janezu, istok-sam, MiroR, semjul, Inot, šavsi, SimonaT, Nežka, RudiV,jožkoD in negova Dorica, urošf, stane, stankoZ, od letos pa tudi jozeg in negova žena. Najbrž sem koga spustil - se opravičujem. V tem času se nabralo tudi nekaj izjemnih presežkov : trem je s potjo v predpisanem času uspelo opraviti več kot desetkrat, dvema pa je to uspelo tudi s kolesi. Novih izzivov očitno ne bo "zmanjkalo", tako da je tudi v naslednjih letih pričakovati rast članstva kluba.

Torej, vabljeni na čudovito K-24.

Lep pozdrav iz Črne (Maribora)! Zvone
#208737
Čestitke vsem :clap:
Me pa zanima, kje je objavljen kak vodnik z opisom celotne poti. Bi ga z veseljem nabavil.
Uporabniški avatar
 zvone
#208897
ZdravkoC napisal/-a:Čestitke vsem :clap:
Me pa zanima, kje je objavljen kak vodnik z opisom celotne poti. Bi ga z veseljem nabavil.


Pozdravljen Zdravc!


Nekaj je na naslovu: http://www.obcinacrna.eu/klub24/index1.html, več informacij pa tudi če poiščeš to temo (K-24) na TF.

Start in cilj je v Črni na Koroškem. Lahko greš v smeri urnega kazalca ( Črna-Žerjav- koča na Naravskih ledinah-Uršlja gora- Sleme (koča na Slemenu) - koča na Smrekovcu- Smrekovec- Smrekovško pogorje (Krnes- Komen- Jankovec-Travnik-Bela peč..)-Loka-Koča na Loki -Raduha- koča na Grohatu-kmetija Bukovnik- Olšava- kmetija Kumer-Peca -Črna , ali v nasprotni smer ( Črna - Peca- kmetija Kumer-Olšava- ... - Uršlja gora -koča na Naravskih ledinah- Žerjav - Črna)

Celotna pot je dobro označena s planinasko markacijo. Del poti poteka po slovenski planinski tranzverzali - enki (vrh Uršlje gore-Smrekovško pogorje-Raduha-koča na Grohatu), del pa tudi po skupni slovensko/avstrijski poti prijateljstva (vrnji greben Pece do koče na Peci).

Seveda, obiskati moraš vseh 12 planinskih vrhov.

Če si dober v branju planinaske karte (Grintovci z Obirjem in Peco) in obvladuješ orientacijo, potem se mirne duše lahko na pot podaš tudi sam.

Vsekakor sem prepričan, da boš že kmalu v tem prestižnem klubu (K-24), ko bo za tabo eden od najlepših dneh v življenju.

Lep pozdrav! Zvone

P.S. Še najboljše, če se mi pridružiš ob priliki...
Uporabniški avatar
 jan_jan
#208956
ZdravkoC napisal/-a:
Me pa zanima, kje je objavljen kak vodnik z opisom celotne poti. Bi ga z veseljem nabavil.


Dokler je bil še Dixi direktor hotela Krnes, se ga je dalo dobiti kar tam, ko so zaloge pošle, pa ga niso več ponatisnili (vsaj kolikor je meni znano :?: ).
Morda bo novi najemnik hotela pokazal interes in naredil več promocije za to našo lepo krožno pot. Če boš potreboval kakšen nasvet, pa tako veš, da ti bomo z veseljem pomagali stari "K24" mački . :laola
Uporabniški avatar
 jan_jan
#208957
jozeg napisal/-a:Nepozaben sobotni večer za naju novinca v K24, sproščena družba, prijetno kramljanje...Hvala organizatorju.
Lep pozdrav Marjetka in Jože.


Tudi vama še enkrat iskrene čestitke za opravljeno pot z željo, da se še velikorat vrneta v te kraje in opravita kakšen vzpon na katerega izmed vrhov.

:clap: :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA