Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kekolina
Pozdravljeni

Malo sem prebirala po forumu, pa sem se odločila da se pridružim in mogoče tudi kaj vprašam :P Našla sem tudi nekaj napotkov iz prejšnjih tem, ki so mi bili v pomoč pri začetku

Sedaj sem stara 21 let, pred nekaj leti pa sem se ukvarjala s športom-rokometom. Prenehala sem zaradi selitve v drugi kraj... V 6ih letih se praktično nisem skoraj nič ukvarjala s športom, razen poleti (plavanje in odbojka na mivki). Tudi zredila sem se približno 4 kg.
Ne počutim se debelo saj sem visoka 165 cm in tehtam 57 kg. Bolj se "sekiram" zaradi tega, ker so tam kjer so bile nekoč mišice vidne maščobne obloge (predvsem trebuh in boki, noge niso toliko kritične). Vsi pravijo da imam še zmeraj lepo postavo saj z oblačili na sebi še vedno izgledam vitko.

Ker samo z željo po lepšem telesu ne morem nič narediti sem začela v tem tednu teči. Ugotovila sem da se bolje počutim in imam več energije. Tudi težav s prebavo ta teden nisem imela, ki jih sicer imam skozi.

Pol ure tečem brez problema v počasnem tempu, moj cilj pa je da bi lahko tekla vsaj eno uro neprekinjeno.

Prosila bi za vzpodbudo tistih ki so imeli podobne izkušnje in mogoče tudi kakšen nasvet bi prišel prav.

Zanima me tudi po kolikšnem času se izboljša kondicija in kdaj so vidni prvi rezultati.
Mogoče je vprašanje malček neumno ampak mislim da mi bo odgovor vlil voljo in še večjo željo po teku.
 luzr
Za eno uro teka v počasnem tempu, brez postankov, se je treba kar potruditi. Sicer boš po takih tekih popolnoma zdelana.
Zakaj imam hecen občutek, da hočeš s tekom shujšati, ne vem. :) Verjetno imamva enak problem...
Ker ne vem kolikokrat tedensko nameravaš teči, ne upam trditi v kolikem času boš v kondiciji.
Trikrat tedensko po eno uro utegne biti preveč. A si potem v treh tednih kar v formi. Seveda, ko prenehaš trpeti za "tekaškim mačkom"- ali slovensko muskfibrnom...

Vsaj jaz bi se pazil ene in iste monotone proge in tekaške rutine (enak tempo, način teka). Vasih je dovolj petnajstminutni hitri tek ali pa polurni sprehod.

Vprašanje, ki si ga kot nekdaj aktivna športnica postavila, se mi zdi nekoliko nenavadno. Obstaja veliko spletnih strani s strogo razdelanimi predlogi treningov. Tudi za začetnike.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Verjetno je vprašala zato ker jo tiste strani z TEORIJO ne zanimajo temveč bi rada sišala praktične izkušnje.

Če je tvoj cilj oblikovanje telesa potem si že več kot pravilno začela = počasni tek. Ampak ta s časoma postane preveč monoton in vedno ista pesem, zato je fajn če lahko menjavaš proge, oziroma delaš različne tipe (ko imaš dober dan žgeš oz delaš "intervale", tudi v "hribe" je fajn malo za spremembo). Glede na to da je razbrat, da pri stvari uživaš en nasvet, včasih se osredotoči na dihanje, bitje srca skratka prisluhni telesu in njegovi govorici. Splača se, rezultati bodo tudi drugje.

Predlagam ti tudi uvedbo kake aerobike ali pilatesa, pa ni treba v fitnes ampak delaj doma. Če imaš plac lahko tudi kolebnico sredi sobe skačeš :mrgreen:

Čas je relativna stvar, to ti ne more noben povedat. Vse je odvisno koliko truda je vloženega in za kakšni pristop gre. Sicer pa pri teku moraš biti zadovoljna z minutami kasneje sekundami. In videla boš, da ti že ena sekunda lahko polepša dan.

Pa veliko poguma.
 skorc
Uroš Sobočan napisal/-a:Če imaš plac lahko tudi kolebnico sredi sobe skačeš

Ah, jaz pa mislil, da sosed nad mano ženo na moč obdeluje... :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA