Bobek napisal/-a:Na 24 ur v Grosuplju je zmagala v absolutni kategoriji žensk s pretečenimi več kot 40-imi kilometri, stara pa je bila okoli 9, 10 let.
Glede na to, da govorimo o daljših razdaljah je moj tek v Grosuplju kar dober primer. Ker sem bila še otroček se ne spomnim čisto vsega.
Spomnim pa se, da sem bila najbolj razočarana punčka, ko je mami zahtevala pavzo! Prvič sem lahko tekla kolikor sem si želela, potem pa mami hoče, da grem spat. Kakšna neumnost.
O bolečinah v mišicah ne vem ničesar. Ne pravim, da jih ni bilo, ampak očitno so mi bile tako nepomembne oz. minimalne, da si jih nisem zapomnila.
Pomembne dogodke s tekmovanja pa še sedaj dobro vem. Pred podelitvijo sem videla rumene plišaste račke in prepričana sem bila, da bo igračka moja. Na koncu sem dobila knjigo, igračke pa najstarejša kategorija žensk. Takrat sem rekla, da nikoli več ne grem na tek v Grosuplje.
Bobek napisal/-a:Poznam tudi očitajoče poglede nekaterih na tekmah, češ poglejte kako matrajo svojega otroka.
Na tekmovanjih smo bili kar redno in kjer se je dalo sem odtekla 2 kategoriji.
Na Brdu je potekalo tekmovanje najprej za starejše (proga dolga nekaj km - na žalost ne vem koliko), kamor me je mami MORALA prijaviti zaradi mojega veselja. Razdalje za mojo kategorijo so bile tako kratke, da še dobro nismo začeli teči, ko je bilo že konec.
Ko sem pritekla na cilj, sem se takoj spet obrnila in odtekla nekaj 100 metrov nazaj po progi do štartne črte za mojo kategorijo (kjer so čakali samo še name

). Mami in "fant s pištolo" sta mi govorila naj hodim in si spočijem, ampak jaz sem rajši počasi tekla. V svoji kategoriji sem zmagala.
Nikoli ne bom pozabila, kako so se očitajoči pogledi namenjeni mamic spremenili, ko sem prva pritekla čez cilj in so videli, da sploh nisem pretirano zmatrana oz. bi najrajši še tekla.

Se je pa zgodilo, da sem bila že prijavljena na tekmovanje in nismo šli. Tisto jutro mi ni bilo čisto nič do teka in vedno je bilo rečeno:
"Če nočeš, ne gremo." Saj to se ni zgodilo velikokrat... mislim, da dvakrat v vseh letih.
Skratka. Če hčerka hoče teči, je moje mnenje, da ji dovoli.
Seveda nadzoruj njeno počutje, kar ne bo težava, saj si tekač in boš hitro vedel, če bo preveč utrujena.