Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bacek jon
Živijo!

Zadnjič je nekdo napisal, da je kupil superge mizuno preko wiggla, ker so precej cenejše kot pri nas. Tudi jaz sem jih naročila pred dvemi dnevi (ne sicer kot priority dispatch ampak kot nornmalna pošila). Zanima me, če ima s tem kdo izkušnje in po približno koliko časa jih lahko pričakujem? Malo me skrbi, ker sem že imela slabe izkušnje s kupovanjem preko spleta iz tujine (kitajska).

Hvala, lp
Uporabniški avatar
 zuli5
Pozdravljen.Tudi jaz sem naročil prvič copate prek te firme;copate sedaj že imam in so res občutno cenejši,smolo sem imel samo v tem da je takrat ko sem jaz copate naročil,začel bruhati vulkan :( in je tako posledično prišlo do 14-dnevnega zastoja.So se pa korektno opravičili prek e-maila,saj tudi dejansko ni bila njihova krivda.Kolega pa je tam že večkrat naročil in ni nikoli imel kakšnih problemov,tako da jaz osebno še bom naroča prek te firme.Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 T1
Pošiljka je običajno prišla v enem tednu. Bi pa opozoril na tole: izbral sem pošiljanje kot navadna pošta. Enkrat se mi je zgodilo, da sem obvestilo poštarja našel kar naslonjenega na vrhu skupnih poštnih nabiralnikov (živim v bloku). K sreči sem ga opazil in odšel na pošto. Uslužbenka na moje začudenje ni zahtevala kakršnegakoli osebnega dokumenta in mi je direktno izročila paket. Na moje vprašanje, zakaj ne zahteva dokumenta, je odvrnila, da je bilo poslano kot navadna poštna pošiljka. To pomeni, če bi nekdo drug našel to sporočilo in šel dvignit paket, bi brezplačno dobil dva para copat. Kriv bi bil pa poštar, ki se mu ni ljubilo poiskati mojega nabiralnika.

LPT1
Uporabniški avatar
 olem
Živjo

Jaz sem naročil Mizuno Inspire 5 preko Wiggla 14 dni nazaj. Sicer sem izbral priority dispatch in pošiljko dobil v 2 dneh. V torek sem plačal, v četrtek sem imel paket že doma.

Je pa tko. Za tiste 4 € kolikor se plača PD (itak so supergi toliko cenejši, da se ti splača), mislim, da si lahko vsak privošči in dobi paket hitro in zanesljivo.

Drugače pa same pohvale na račun Wiggla :laola
Uporabniški avatar
 Biz
Meni se je že zgodilo, da so mi paket z elektroniko v vrednosti 200 Evrov nabavljen preko Amazon.de pustili kar na pragu vhodnih vrat.

Pokličem na pošto - "ja kaj ste pa mislili gospod, ta paket se smatra kot navadno pismo, če ni označeno, da je priporočeno in je lažje od 2kg." Dokaj zoprna situacija, ker če bi mi kdo sunil to pismo, bi lahko samo še jamral.
Uporabniški avatar
 Loni
O razliki med navadno in prednostno pošto. Ob zadnjem naročanju iz ZDA sem v petek zvečer naročila, v sredo je bila pošiljka že doma.
 nana
Loni napisal/-a:O razliki med navadno in prednostno pošto. Ob zadnjem naročanju iz ZDA sem v petek zvečer naročila, v sredo je bila pošiljka že doma.

Za kaj si pa spet zapravljala? :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Bom kar tukaj vprašal, sem še bol "levi", kar se tiče naročevanja po spletu. V resnici se še nisem poglablja v te zadeve. Kako naročiti mi je jasno, kako pa poteka plačevanje pa preveč ne :?
Uporabniški avatar
 natasa
Vreme napisal/-a:Bom kar tukaj vprašal, sem še bol "levi", kar se tiče naročevanja po spletu. V resnici se še nisem poglablja v te zadeve. Kako naročiti mi je jasno, kako pa poteka plačevanje pa preveč ne :?

S plastiko :wink: .
Uporabniški avatar
 Vreme
natasa napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Bom kar tukaj vprašal, sem še bol "levi", kar se tiče naročevanja po spletu. V resnici se še nisem poglablja v te zadeve. Kako naročiti mi je jasno, kako pa poteka plačevanje pa preveč ne :?

Nataša hvala za izčrpen odgovor, torej plastiko pošljem po pošti pa je stvar rešena :D
Uporabniški avatar
 natasa
Vreme napisal/-a:
natasa napisal/-a:

Nataša hvala za izčrpen odgovor, torej plastiko pošljem po pošti pa je stvar rešena :D

:D Jaz vedno plačam z Mastercardom, pa do sedaj še ni bilo težav.
Uporabniški avatar
 Tom78
V bistvu imaš samo dve možnosti in obedve sta bolj ali ne plastični. :lol:

1. Plačilo z kreditnimi karticami VISA, Masters,.. (vpišeš št. kartice, varnostno kodo, datum poteka in ti lepo odtrgajo s kartice)

2. PayPal: tole sicer še nisem prakticuru, ampak je zanimiva zadeva.
V bistvu si ustavriš "virtulani internetni račun", na katerega potem nakažeš denar. Ko želiš plačati internetni nakup, jim daš nalog da ti odbijejo s tega tvojega osebnega PayPal računa, na katerega si si nakazal ravno toliko kolikor rabiš. Tako ti ni potrebno dati podatkov svoje kreditne kartice, pa tudi kaj dosti ti ne morejo ukrasti iz PayPal računa (ker bo gor samo toliko kot si boš nakazal).

Ni možnosti plačila po prevzemu. Mogoče je za dostavo v UK drugače (če imaš kakšnega kolega tam).

V glavem je res plastika, nihče ne mara več keša :lol:

Lp,
Tomaž
Uporabniški avatar
 tabonir
Vreme napisal/-a:Glede na to, da sem bolj ziheraš sem bolj navdušen na pay-palom, sem našel podrobnosti http://pay-pal-slovenija.blogspot.com/. Ali vsi kar tako zaupate vsem svojo št. kartice, ker očitno poslujete kar preko nje???

Št. kartice se kar tako ne zaupa :!:, vsaj ne tista na katero se prejema plača ali podobni redni prejemki,....

Za spletno plačevanje imam odprt poseben račun in na njem debetno (ne moreš v minus) plačilno kartico, ne kreditno!!! Na ta račun si potem neposredno pred nakupom nakažem potrebno vsoto denarja in iz njega plačujem kar pač kupujem. Isto kartico in bančni račun uporabljam seveda tudi za Pay-pal. Tako tvegam minimalno!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA