Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 fantom
Zanima me, ce kdaj merite hitrost in kilometrino na treningih, ter kako to pocnete (GPS?).
Danes sem malo tekel po PSTju od zacetka Murgel do Kosezkega bajerja in nazaj, pa me zanima koliko km je kaj to? Me zanima kaksno povprecno hitrost imam takole na ravnem terenu (tekel se priblizno uro in cetrt). Ali je ze kdo meril razdaljo te trase, ker je kot vem kar priljubljena....

lp
f.
Uporabniški avatar
 MajdaPR
fantom napisal/-a:Zanima me, ce kdaj merite hitrost in kilometrino na treningih, ter kako to pocnete (GPS?).

Jaz ponavadi izmerim razdaljo s kolesom :idea: , vcasih tidi z avtom, ce je to mozno. LP
 iqfree
zivjo,

jaz ti lahko povem mojo (priblizno) meritev s kolesom...
od koseškega bajerja do mostu nasproti Livade je 7,7 km

Tone
Uporabniški avatar
 bota
kupi si novo polarjevo uro s625x in ti bo pokazala koliko km si pretekel in s kakšno hitrostjo
 fantom
iqfree napisal/-a:zivjo,

jaz ti lahko povem mojo (priblizno) meritev s kolesom...
od koseškega bajerja do mostu nasproti Livade je 7,7 km

Tone

Hvala, nekako tako sem tudi racunal, se pravi pretecem okoli 15km v 75min, kar znese nekako hitrost nekako 12km/h.
Moram pa rect, da sem sedaj prvic tekel po PST in me ubija trd makedam (na asfalt si niti pomisliti ne upam), ker do sedaj sem vedno tekel le po precej mehkejsih gozdnih poteh... :(

f.
Uporabniški avatar
 pegaz
bota napisal/-a:kupi si novo polarjevo uro s625x in ti bo pokazala koliko km si pretekel in s kakšno hitrostjo

??? Kako pa to izmeri? GPS? Tresljaji? Me res zanima.

fantom napisal/-a:Zanima me, ce kdaj merite hitrost in kilometrino na treningih, ter kako to pocnete (GPS?).
Danes sem malo tekel po PSTju od zacetka Murgel do Kosezkega bajerja in nazaj, pa me zanima koliko km je kaj to? Me zanima kaksno povprecno hitrost imam takole na ravnem terenu (tekel se priblizno uro in cetrt). Ali je ze kdo meril razdaljo te trase, ker je kot vem kar priljubljena....

lp
f.

Fantom, meni se obnese Telefonski imenik 2004, ki ima (vsaj v mrežni verziji) na karti orodje za merjenje razdalj. Premeril sem traso maratona 04 in se ujema na 50-100 m.

Za tiste, ki nimate TIS-a:
Razdalje Murgle - Bajer: (med točkami je 500 m, razen, če piše drugače v oklepaju)
- Križišče PST/Barjanska c.
- k. PST/Pod jelšami
- med Pod vrbami in Pod bresti
- mostič za pešce preko M. Grabna
- 80 m naprej od nadvoza C. v Mestni log
- k. PST/Tomažičeva ul.
- podhod pod železnico
- začetek cik-caka na PST pred lesenim Mostičem X čez potok
- 20m pred zadnjim odcepom desno pred C. na Brdo
- spodnji del stopnišča
- Mostič 2 čez Glinščico
- zadnji ovinek pred Mostičem 3 čez Glinščico
- podrta/požagana lipa, kjer si stojita nasproti PST steber in klopca
- ? (tega nimam, mam samo 1 km)
- Mostič 4 (če kdo tu konča, do asfalta v Kosezah je 300m)
- polovica južne stranice Ribnika (Bajer)
- koš na drevesu na levi ob kolesarski stezi. (do table pri razcepu za Mostec je še 160 m)
------------ Naprej od te Table Mostec po Stezi ob Rožniku
- k. Steza/pot, ki pride z Velikega Rakovnika do Večne poti (400m)
- "Trije kralji": na drevesu pred mostom so v višini 2.5m nabite tri tekaške table, modra, rdeča in rumena (600m)
- sredina ZOO
- vrh steze, ko se začne spuščat proti Vrtnariji. (do Mostiča 1 pri BTF - lesen, brez visoke strukture, le ograja - je še 300m)
------------- Naprej od 1. mostiča
- Mostič 1a pri Nac. inštitutu za Biologijo (592m)
- Mostič 2 (479m)

Krog mostič 1 - Tabla Mostec je dobrih 4,5 km, do Mostiča 1 pa je še slabih 2,5 km. Skupaj torej 6,5km. Če greš pri ZOO na kolesarsko stezo, je do Mostiča 1 600m.

Upam, da je kdo kaj štekal in še bolj, da komu pride prav.
Sicer pa sem vedno na voljo, da še bolj zakompliciram.

Pegaz :)
Nazadnje spremenil pegaz, dne 26 Avg 2004, 23:14, skupaj popravljeno 1 krat.
 fantom
Odlicna ideja, sem sel tudi sam pomerit v TIS in sem nameril 7.2km od Barjanske do Bajerja po PSTju, mislim da je ocena kar realna, pa se skalda se popolnoma s tisto od Toneta (iqfree)

f.
Uporabniški avatar
 Magnitude
V odgovor Pegazu: nič nisem štekal. :shock: Prvih par točk še vizualiziram, pol me pa vrže število mostičev, čeprav vsaj enkrat na teden tečem tam. Moja glavna točka, ki jo opazim VEDNO, je Drnovškova kučica s stražarsko kučico spredaj, pa psa čuvaja ima spredaj. :lol: Si se pa potrudil, da si vse lepo po 500 m obdelal.
Uporabniški avatar
 pegaz
Magnitude,

lepo, da si se potrudil in prebral zadevo. :)
Lahko si misliš, da mam za vsak punkt svojo "interno" oznako, splite pa pritiskam na 1 km in mi vmesne točke niso važne. Ampak sem jih vpisal, ker kdo kombinira rute po svoje.

Kar se tiče pa oznak: pojdi s prstom po zemljevidu po PST, pa boš razumel in si laže predstavljal, ko boš tekel. Na vizualizacijo pa men sploh ne bi šlo... Sem pa pripravljen popravit opise: daj predloge.

Sploh bi blo fino, če bi imeli te glavne tekaške poti (npr cel PST) na 500 m objavljen na TF.

LP
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Magnitude
Hehe, s šestilom sem na zemljevidu vsakič, ko merim novo razdaljo na PSTju.

Glede opisa PST: ideja ni slaba. Osebno imam zelo slab zemljevid PST v mašini (tisti, ki je bil objavljen na TF), ker je resolucija nizka. Mogoče bi bilo dobro nekako "narediti" novejši "tekaški" zemljevid s sprotnim opisom ključnih delov (tam, kjer PST "ponikne", prečkanj cest, slabih oznak), kjer ne bi bilo toliko poudarka na zgradbah in pravilnosti vsakega bloka ali hiše; lahko bi vrisali še glavne tekaške poti po Rožniku (ne glih vsake potke) in Golovcu (trasa Teka trojk recimo) in splošno težavnost odsekov.
Uporabniški avatar
 Fotr
pegaz napisal/-a:...meni se obnese Telefonski imenik 2004, ki ima (vsaj v mrežni verziji) na karti orodje za merjenje razdalj. Premeril sem traso maratona 04 in se ujema na 50-100 m...

Pegaz, to je pa kakor novo odkritje. Nikoli nisem vedel vsaj približno, koliko so dolge nekatere trase, ki sem jih tekel v bližnji okolici, sedaj pa lahko vse premerim, 100 m gor ali dol sploh ni pomembno. Pa sem že mislil, da mi TIS nič ne pomaga, ko imajo vsi mobitele. Dobro orodje!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA