- 20 Sep 2010, 11:19
Pozdravljeni,
pred kratkim sem v polet TEK reviji bral članek o hujšanju s tekom. Da, tudi sam bi rad izgubil odvečne kilograme pri teku. Članek je napisala mag. Nada Rotovnik Kozjek, dr. med., tako da, kar se tiče znanja, nisem imel ravno pomislekov.
Po alinejah in na kratko predlaga hranila:
* zadosti sladkorjev, za zapolnitev glikogenske zaloge,
* zadosti beljakovin in antioksidantov za imunski sistem,
* proteine in maščobne kisline omega3 za regeneracijo,
* antioksidante, protivnetne učinkovine za zmanjšanje vnetosti mišic.
Veliko piše tudi o tem, kako zelo pomemben je sladkor, ter da je to motor za naše telo, v kolikor tekamo.
Kar mi sedaj ni jasno je to:
* vsi pravijo, naj se izogibam sladkorju,
* vsi pravijo, da za hujšanje nikakor ne priporočajo napitkov tipa isostar, gatorade ali podobnih ki nam dajo dodatno energijo,
Kaj torej moram kupiti? Torej sladkor ni zdrav ampak je zdrav? Mi lahko kdo da točen primer artikla, ki bi bil pravšenj zame? Maxximum shop sem že gledal pod napitki za pred/med vajo ampak na slepo ne bom ničesar kupoval.
Edino, kar še vam lahko povem je to, da tekam 3x tedensko, najmanj 1 uro oz ~8km na tek.
Prosim za pomoč pri izbiri
pred kratkim sem v polet TEK reviji bral članek o hujšanju s tekom. Da, tudi sam bi rad izgubil odvečne kilograme pri teku. Članek je napisala mag. Nada Rotovnik Kozjek, dr. med., tako da, kar se tiče znanja, nisem imel ravno pomislekov.
Po alinejah in na kratko predlaga hranila:
* zadosti sladkorjev, za zapolnitev glikogenske zaloge,
* zadosti beljakovin in antioksidantov za imunski sistem,
* proteine in maščobne kisline omega3 za regeneracijo,
* antioksidante, protivnetne učinkovine za zmanjšanje vnetosti mišic.
Veliko piše tudi o tem, kako zelo pomemben je sladkor, ter da je to motor za naše telo, v kolikor tekamo.
Kar mi sedaj ni jasno je to:
* vsi pravijo, naj se izogibam sladkorju,
* vsi pravijo, da za hujšanje nikakor ne priporočajo napitkov tipa isostar, gatorade ali podobnih ki nam dajo dodatno energijo,
Kaj torej moram kupiti? Torej sladkor ni zdrav ampak je zdrav? Mi lahko kdo da točen primer artikla, ki bi bil pravšenj zame? Maxximum shop sem že gledal pod napitki za pred/med vajo ampak na slepo ne bom ničesar kupoval.
Edino, kar še vam lahko povem je to, da tekam 3x tedensko, najmanj 1 uro oz ~8km na tek.
Prosim za pomoč pri izbiri