- 14 Sep 2004, 22:18
Na razliko med 21 km in 21,098 km do Ptujske prireditve sploh nisem bil pozoren, dokler me moj tekaški kolega iz Nemčije ni zaskrbljeno spraševal, kako je s tem. Organizatorji so nama potem povedali, da tečemo na 21 km in ne na polmaratonu. No, catch je pa v tem, da si tekači v klubu, katerega član je omenjeni kolega, vsako sezono točkujejo dosežke v t. i. lestvico 'Spirithon' (ali nekaj takega). V lestvico se točkujejo najboljši dosežki posameznika na 10 km, polmaratonu in maratonu v eni sezoni. Seveda vse počnejo še vedno rekreativno ter fantje in punce zgolj malo 'tekmujejo' med seboj ampak ideja je, moram priznat, kar zanimiva. (morda enkrat tudi za TF ?)
No, glede na to, da imajo vse zelo pošlihtano, rezultati na 21 km ne štejejo ampak mora biti uradnih 21,098 km (a sem že omenil, da so iz Nemčije ?
). No, in tako tudi njegov rezultat s Ptuja (žal) ne bo priznan za to lestvico.
No in sedaj meni ta črv ne da miru: torej zakaj imamo v Slo pogosto 21 km tekme in ne 'ta prave' polmaratone ? Morda je en razlog, mogoče ga pa sploh ni ? In če ga ni, je verjetno res bolj prav, da je točnih 21,098 in ne 20, 21 ali 22 km.
ja, da ne bo pomote, ne mislim doktorirat sedaj iz teh 98 metrov, firbec me pa le matra.
primus
No, glede na to, da imajo vse zelo pošlihtano, rezultati na 21 km ne štejejo ampak mora biti uradnih 21,098 km (a sem že omenil, da so iz Nemčije ?

No in sedaj meni ta črv ne da miru: torej zakaj imamo v Slo pogosto 21 km tekme in ne 'ta prave' polmaratone ? Morda je en razlog, mogoče ga pa sploh ni ? In če ga ni, je verjetno res bolj prav, da je točnih 21,098 in ne 20, 21 ali 22 km.
ja, da ne bo pomote, ne mislim doktorirat sedaj iz teh 98 metrov, firbec me pa le matra.
primus
If you want to run, then run a mile.
If you want to experience another life, run a marathon.
- Emil Zatopek
If you want to experience another life, run a marathon.
- Emil Zatopek