Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 vesnapu
Pozdravljeni!

Za vse vas imam eno prošnjo. Sem študentka tekstilstva in trenutno pripravljam seminarsko nalogo na temo TEKAŠKA OBLAČILA. Zato bi vas prosila če bi lahko napisali iz svojih izkušenj:
-kakšna oblačila imate najraje pri teku
-kater materiali so vam najbol udobni(polyester,.., mogoče kak posebaj imenovan material, ker je posebno obdelan?)
-kakšne zahteve imate glede kroja(majica z rokavi/top, kratke/kapri/dolge hlače, mogoče dekleta tudi všit moderc?)
-brezšivni spoj ali ne(deli oblačila ki so namesto zašiti ''staljeni'' skupaj pri sintetičnih materialih)

Zelo bi bila vesela če bi se vas čim več odvzalo, saj bomo na podlagi teh informacij poskušali izdelat komplet tekaških oblačil.

Lp, Vesna
 ajdica
Torej..bom jaz začela ;)
Za poleti obvezno 3/4 dolžino hlač in kratki rokavi ali pa brez rokavov, oprijeta bolj kot ne. Material-hm..."antišvicne" tekaške stvari (če se ne motim pri večini, vsaj adidasovih majčk, kombninacija poliestra in majčken elastana ali pa samo poliester). Modrc posebi, športni. Hlače morajo met obvezno žepek zadaj nad ritjo. Ideja: zakaj za vraga se noben proizvajalec ne spomne in ne obleče na notranji strani žepka v neko polivinilasto folijo al kaj jaz vem, da ne rabim vedno poleti mobitela pakirat v vrečke za meso, da se mi nebi (spet) pokvaril zaradi vlage?! (ali po domače rečeno švica ;)))
No tu se potem moja domišljija konča...zgleda da le nisem tak zahtevna :)
Uporabniški avatar
 mojchka
Očitno bomo bolj ženske odgovarjale. :D
Pozimi: športni nedrček (obvezno na zapenjanje in s širokimi naramnicami), švic majica, dolga športna majica, tekaška vetrovka, dolge tekaške hlače, tekaške nogavice... vse oprijeto. Materialov ne poznam, sigurno so kakšni poliestri, elastani... coolmax, drytech itd tehnologije.
POleti: špotni nederček, kratka tekaška majica (če je vroče, brez rokavov), tekaško krilo ali tekaške kratke hlače. Spet vse oprijeto, razen krilca. Ne maram, da kaj frfota od oziroma okoli mene.
Aja, pa spodnje hlačke sem pozabila, hahaha. Obvezno spet kakšne športne, ki odvajajo švic.

OBVEZNO še morajo imeti ta oblačila odsevne našitke, nalepke...

Ajdica, bravo, glede žepka (žepek mora biti, pa ne premajhen in fajn bi bilo, če bi res bil nekako nepremočljiv) se popolnoma strinjam.

Če boste delali oblačilo, bi bila jaz bolj hvaležna za tekaška oblačila bolj živahnih barv, sita sem že črne!!!
 ajdica
mojchka napisal/-a:Če boste delali oblačilo, bi bila jaz bolj hvaležna za tekaška oblačila bolj živahnih barv, sita sem že črne!!!

Se strinjam. Povsod samo črna in pa roza! Al sem čisto temna al pa "blink blink", ni vmesne izbire ! :)
Uporabniški avatar
 Ananda
Mene najbolj moti, da kratkih hlac ne delajo res kratkih. Isti problem imam tudi s kolesarskimi hlacami, ampak te sem dobila hitreje. Tekaske sem dobila sele decembra v Beogradu. Razlog za to je, da hocem crte od sonca imeti cim visje. :lol:

Vsiti modrcki mi niso vsec, ker smo si v tistem predelu tako razlicne, da vedno obstaja velika skupina zensk, ki jim je majica sicer vsec, a jim velikost ne ustreza. Kar se materialov tice, morajo le-ti odvajati vlago. Kroji so mi pa pozimi vsec oprijeti, za poleti mi je pa bolj ali manj vseeno - ljubse so mi majice brez rokavov, na jesen pa kratek rokav kar pase.
 spela*
Da še jaz dodam:
- strinjam se, da bi bilo dobrodošlo imeti več barv, ne da so zlasti spodnji deli večinoma v črni (dobrodošla bi bila npr. kombinacija z rdečo, oranžno, modro ... ali tudi npr. belo barvo)
- dobro je, da šivi ne motijo (doma imam npr. eno oprijeto majico iz super materiala, v kateri ti je poleti manj vroče, a kaj, ko ima ta majica spredaj, v dekolteju, šiv, ki me je vsakič ožulil)
- športni modrček naj daje dovolj opore za tek (to zna biti problem pri nekaterih modelih, da kljub deklaraciji ne nudijo zadostne opore)
- modrček naj ne bo všit v majico
- tekaška krila naj imajo žep prav obrnjen (se pravi ne tako kot teniška, kjer so žepi obrnjeni navzdol)
- odsevniki so skorajda nujni
- tekaške jakne za zimo naj se zapirajo do brade (ne le do vratu, kjer nujno potrebuješ še kaj za okrog vratu)

Če boste naredili zanimivo kolekcijo (v velikosti S), sem interesentka za nakup. :D
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo,

Pri malo močnejših postavah oz. nogah je problem, če je šiv na notranji stegna in poteka po sredi, saj se tako bistveno hitreje obrabijo. Jaz sem navdušen nad volnenim športnim perilom (Ortovox). Majice skoraj ne smrdijo tudi po večkratni uporabi.

lp Vid

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA