Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Metulj
Lep pozdrav
V kratkem se odpravljam na "svoj" tekaški iziv Zreče- Rogla. 16 km in 1.100m višinske razlike. Ali ima kdo izkušnje s to relacijo? Vsak nasvet bi mi prišel prav....LP
 Frko
Pravkar sem se vrnil iz sončne Rogle, tu v dolini pa nikakor ne moremo pregnati
te fardamane megle. Danes sem opravil svoj prvi tek na Roglo, doma sem iz Zreč, pač
nisem našel cajta prej oz. delam tudi ob vikendih in mi čas ne dopušča veliko teka po dnevi.
Večinoma letošnjih pretečenih kilometrov sem naredil z lučko na glavi na relaciji Zreče, Slov. Konjice včasih tudi do Draže vasi in Tepanja, ter nazaj do doma.
Do sedaj sem najdlje pritekel ( mislim v breg ) do Smogavca na Gorenju cca 5 km brega ( ravnine. ki se je postavila pokonci ) pol pa na pir!!!
No danes sem pa dobil neko inspiracijo in sem se podal do Rogle, najhujše je bilo do Padeškega vrha ( 955 nv ) potem pa ravnina , da sprostiš noge in naprej proti vrhu ( 1.487 nv ) je šlo v času 1.46:48 pri pizzeriji oz. prodaji smučarskih kart.

PS: tu je pa pir še bolj pasal,ha,ha ha!!
 Metulj
hvala za odgovor....zanima me pa še, glede na to da je zimski čas, ali je velika rezlika med samim vremenom v Zrečah in na Rogli. ker baje na Rogli močno piha....pa temperatura najbrz tudi ni enaka glede na to da je 1.100m višinske razlike. sprašujem zato ker se še odločam kaj naj navesim nase...
Uporabniški avatar
 grb
Mi smo bili prejsnji teden na dopustu v Zrecah in se vozili na Roglo smucat. Zjutraj je bila temperaturna razlika cca 8 stopinj. Ce bos tekel samo gor po mojem ne bi smela bit panika. Zavezes si se eno tanko majico z dolgimi rokavi okoli pasu in jo pac obleces po potrebi.

Ce pa se mislis tudi vracat pes, pa po mojem nujno nahrbtnik s suhimi stvarmi za zgornji del telesa za pot navzdol.

G:
 Metulj
v nedeljo srečno pretekel 16 kilometersko razdaljo zreče-rogla. Čas je bil 2:08:oo.....je bilo tko luštno da sem v torek zadevo ponovil...MEGA
 Metulj
razdalja 16 km je izmerjena od zdravilišča zreče do hotela planja na rogli....če koga zanima Lp
Uporabniški avatar
 zvone
Bravo Metulj!

Lepo... :laola

Osebno nisem ljubitelj asfalta... raje imam planinske poti...

Zato ti predlagam, da na Roglo poizkusiš priti (tek/hoja) po planinski markaciji Zreče - Rogla

Krasna pot!

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 miciM
Na Rogli je danes prava zimska podoba, ko sem zjutraj tekla na smučkah je veter kar veselo delal na progi zamete, bilo je prav super. Proge so dobro urejene, je pa treba upoštevati, da zunaj pač sneži. Popoldan sem se raje "sprehajala" po celem snegu, saj je to tudi užitek, ki je na voljo le nekaj dni na leto :D .

Jutri je nov dan
:wink:
Uporabniški avatar
 miciM
Današnja Rogla :D , proge potegnjene, ampak ne vse. Sneg mehek kot puterček, gužva na progi pa strašna. Zanimivo je, da sem bila skoraj edina, ki nisem imela na riti napisano s katere države sem :D , fantje so imeli tako močne odrive z smučmi, da smo punce kar težko po tistih luknjah plezale :lol: . Km se je kar nabralo. Ja super je bilo.
Vreme : zimsko :lol:

Uporabniški avatar
 miciM
dexi27 napisal/-a:Jutr pa pridem še jaz, mam že mal krizo že od nedelje nisem bil 8)

Jutri bodo proge še "normalno" odprte, sob. in ned.bodo imeli prednost tisti in tiste z napisi na riti :D , vsaj dopoldan, tako pravijo.

Uporabniški avatar
 miciM
Ker pa je stari del? Jaz toliko dobro ali toliko časa ne poznam Rogle

Uporabniški avatar
 dexi27
Najlažje se boš vsemu izognala, če greš po zdajšnji sprehajačni poti (včas je bla to tekaška), na koncu te poti se spustiš po spustu tekaške (to je tisti spust, ki je skozi gozd), ko prideš na koonc spusta pa ne zaviješ levo kot zavijeta 5 in 7,5 km trasa ampak greš naravnost (to je stari del tekaške, ki pa ga še urejajo, čeprav ni na skici poligona), od tam sledi najprej mal ravnine pa vzponček pa spet ravnine pol pa daljši vzpon na katerem se boš dvignala na najvišjo točko te proge, nato pa je spust na planoto s prekrasnimi razgledi in nato po tej planoti do naslednjega spusta, ki se na koncu zopet združi z 5 in 7,5 km traso. Po tem delu vem, da ne bo nobene tekme in se bo dalo lepo laufat :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA