Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#23913
Ja, moram reči, da sem tale polmaraton odtekel, še sam ne vem kako zelo dobro, glede na to, nisem delal nekih posebnih treningov za to. En teden nazaj nisem verjel, da lahko grem tako hitro in sem nameraval iti 1:30 z Tinijem, na kar sem se odločil, da bom riskiral in šel na osebni rekord (1:21) - sorry Tini, upam, da si vseeno dosegel svoj cilj :D .
Odtekel sem 1:15:56 in bil 14. absolutno ter 12. v seštevku za državno prvenstvo :clap: . Svoj cilj sem presegel in to zelo nepričakovano, mogoče je vzrok, da nisem bil obremenjen z rezultatom in sem bil zato bolj sproščen-to bom analiziral v prihodnjih dneh.
Upam, da ste vsi dosegli svoje cilje oziroma jih presegli :D :!:
Utrujen, a vseeno lep pozdrav vsem!
Uporabniški avatar
 andrejl
#23914
Bravo Tomaž :!: Carsko :!:

Po najbrž zaman upam na kakšen boljši rezultat na študentskih zadevah, ne :?: :wink:

Ne pozabi proslavit rezultata.

Lp, Andrej
#23931
tomaz ny napisal/-a:Ja, moram reči, da sem tale polmaraton odtekel, še sam ne vem kako zelo dobro, glede na to, nisem delal nekih posebnih treningov za to. En teden nazaj nisem verjel, da lahko grem tako hitro in sem nameraval iti 1:30 z Tinijem, na kar sem se odločil, da bom riskiral in šel na osebni rekord (1:21) - sorry Tini, upam, da si vseeno dosegel svoj cilj :D .


Tomaz, cestitke. :)
No jaz sem se zavestno odlocil za "nedeljsko setnjo" -(1:43).
Sem imel cel teden probleme z zdravjem in sem bil na dan maratona kar lepo sesut. A nima veze. :)

lptini
Uporabniški avatar
 tomaz ny
#23941
andrejl napisal/-a:Bravo Tomaž :!: Carsko :!:

Po najbrž zaman upam na kakšen boljši rezultat na študentskih zadevah, ne :?: :wink:

Ne pozabi proslavit rezultata.

Lp, Andrej


Hvala, Andrej. Sem se počastil takoj po dirki bazen. Pa zvečer kozarec belga in ob 10ih u krevet. :D
 drej
#23947
Jaz pa moram priznati, da sem na Lj Maratonu popolnoma pogorel. Napovedoval sem cas 1:59:59 (ali boljsi), kar je bila popolnoma realna napoved glede na pretekla leta. Kaze pa, da mi je letos mocno padla motivacija in da sem temu primerno vadil prevec z levo roko. Dosegel sem pa 2:25:00. Groooza. Prvih 5 km je bilo se v mejah tolerance, pri 10 km mi je pa ze zacelo zmanjkovati. In potem sem do konca vztrajal samo se iz principa. To sploh ni bil vec tek kot se rece. Bolj eno krevsljanje.
 tozd
#23959
Zastavil sem si 1,30, samo okvirno. Vedel sem, da sem zmožen. Na koncu pa slabih 7 minut slabše, vendar z lahkoto, s resnim finišem od Rožne, pa vendar se mi zdi, da so tudi mene presenetili z kilometrskimi oznakami in še malo sam sebe, ko nisem povpraševal po času zadnjih 8 km...
Vseeno zadovoljen z prvim polmaratonom.
Vsekakor pa čestitam Tomazu ny - svaka čast, sem zrajcan za naslednjič...vsaj z tistim 1,21... :D
Uporabniški avatar
 jcerni
#23979
Od avgusta do konca oktobra sem pridobil kakšna 2 kg. Očitno imam malo preveč kilogramov za tek. Do 12 km sem vzdrževal hitrost za rezultat okoli 1:33. Od tu naprej pa so mi začele pojemati moči, zmanjšala se mi ji hitrost, kar se je videlo, da so me začeli prehitevati tekači od zadaj. Na koncu pa sem dosegel čas okoli 1:39.
Nazadnje spremenil jcerni, dne 25 Okt 2004, 17:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bajsi
#23982
Helou!
Hja no, tekaška je težka!
Nikoli ne veš kaj te bo zgrabilo.
Imam občutek, da smo/ste/so v veliki večini močno "pušili" v svojih napovedih. Vsaj večina od nas. Šola za drugič.
Osebno ne vem, kaj mi je bilo. Slabo sem se počutil že na 5. km. Na 11. sem misli odstopit. Ampak na polovici, ko si ravno toliko odaljen od cilja je ta malo močna. Pa sem korakal tja do 15., ko sem požrl gel in malo vode. Potem sem pa do 19. vlekel tudi pod 4min/km. Na 19. sem za kakih 500m zopet crknil in nato še do cilja. Če seštejem vse skupaj, 1:46 še niti ni tako slabo.
Pa še polna luna je, se mi zdi, te dni. Tedaj pa že skoraj pregovorno slabo tečem. Žena tečna, jest pa laufat ne morem!
(fulmun press)
Uporabniški avatar
 Bor
#23997
Bajsi napisal/-a:Helou!
Hja no, tekaška je težka!
Nikoli ne veš kaj te bo zgrabilo.
Imam občutek, da smo/ste/so v veliki večini močno "pušili" v svojih napovedih. Vsaj večina od nas. Šola za drugič.
Osebno ne vem, kaj mi je bilo. Slabo sem se počutil že na 5. km. Na 11. sem misli odstopit. Ampak na polovici, ko si ravno toliko odaljen od cilja je ta malo močna. Pa sem korakal tja do 15., ko sem požrl gel in malo vode. Potem sem pa do 19. vlekel tudi pod 4min/km. Na 19. sem za kakih 500m zopet crknil in nato še do cilja.


pri meni se je dogajalo isto, samo da je bil čas 1,40..... , u bistvu zame dobr cajt, rekord presežen za 6 min, samo bi lahko bilo bolje.....
Uporabniški avatar
 MihaPR
#23999
Presegel sem cilj za 6 minut, padu tud osebni rekord na 21 -> 1:34:05 netto po moji uri :D Zdej bo treba pa resno začet trenirat za kej bolšga :)
Uporabniški avatar
 marathon95
#24007
Zgleda da sam točno splaniral vrijeme. Plan je bio oko 1:55 i taman tak je i bilo 1:54:42 moje netto vrijeme, a ako se doda cca 37 min zakašnjenja na startu ispada brutto 2:31.
Koliko trenirem i kak nisam fit, čist v redu
Uporabniški avatar
 pementos
#24092
Lep pozdrav vsem. Jaz sem zadovoljen, ceprav nisem dosegel mojega cilja, ki je bil manj kot 1h20. Na koncu sem imel 1h22, ki je za eno minuto slabse od mojega najboljsega casa od lanskega leta. Po casu ni velika razlika, pa po obcutku je. Od 5 kilometra naprej sem se slabo pocutil in se nisem pobral do konca. Kje so razlogi? Mislim, da sem pretiraval in, da sem zacel prehitro, 3:45 za prvi kilometer. Po drugi strani mislim, da sem pil prevec pred startom in cela proga sem imel poln zelodec. V glavnem slabo. Letosnja proga, ki je bila seveda ista od lanskega leta, se mi je zdilo tako hribobita ... (je tudi res, da je veter pihal). Ceprav, na koncu, ko sem pogledal uro in sem videl, da kljub problemom, sem imel cas 1.22, sem bil, kar zadovoljen. Verjetno sem bil letos bolsji pripravljen in zaradi tega je bil cas dober kjlub temu, da se nisem dobro pocutil. Zdaj razmisljam, da bi sel v Palmanovo ...

Kar se tice organizacije, meni se je zdilo zelo dobra. Na startu nisem imel toliko problemov kot lani. Res je, da so manjkali WC-i in da sem tudi jaz moral najdeti drugo mesto ...

Skoda, da nisem vas nasel, drugace pa bi sel tudi jaz na pivo. Mogoce pa naslednjic.

Cestitam vsem posebej tistim, ki so pretekli na 42. Upam, da takrat, ko bom resil moje probleme s zulji se bom tudi jaz udelezil na velik maraton.

Hvala <b>dpop</b>-u za slike (vidim, da nimam najlepsega stila ;) )
Uporabniški avatar
 Matej
#24161
Letos v Sežani sem tekel 1;35 pri povprečnem pulzu 169.
Maja sem nato odtekel svoj prvi maraton v Radencih.
Ker sem tudi kasneje kar nadaljeval s tekom (resda ne tako sistematično in "po programu"), sem pričakoval, da bom mejo polmaratona lahko spustil na okrog 1;30.

Vendar, malo morgen. V Nabrežini sem popolnoma brez energije odtekel 1;41 (pulz 171), v Ljubljani pa ob boljšem počutju 1;39 (pulz 175).

Kaj je sedaj to? A smo se zato borili? :D
 mojA
#24227
Plan ni bil dosežen. Izboljšala sem lanskoletni rezultat za 5 minut vendar glede na to, da sem lani tekla z lahkoto in bila naslednji dan popolnoma o.k., to ni to. Nekaj ne štima :( . Z možem sva trenirala po programu za čas 3.30 in sem končala na 3.53 (skupaj sem pretekla cca 1.500 km, podobno kot lansko leto). Kaj je to :evil: :x :?: :!: Očitno treningi niso dovolj močni. Ko pomislim nazaj, sem bila verjetno premalo utrujena. Ves čas bi me morale boleti mišice al kaj :cry: ? S 1.12. nastopim na novo: z vsemi močmi napadam polmaraton pod 1.40 in teram tempo do ljubljanca 05 do 42 km. V tem času pa je treba najti pameten program. :twisted: Ali lahko kdo kaj priporoča? Ali pa še kar naprej Gallowaya gloncat? Iščem kakšen program z manj km in večjo intenzivnostjo s 1xtedenskim daljšim tekom. Kdo ve, če to kaj funkcionira? :?
Uporabniški avatar
 želva
#24229
Plan zgrešu za pol ure. :x Pa ne vem zakaj. :?: Ob podobnem treningu kot lani (minimalnem) sem na SAM-u šel 10 minut bolje, v lj pa 20 min slabše kot lani. Planiral 4h šel 4h30. Najbrž bi moral trenirat. :oops: Začnem drugo leto. :?: LP Martin

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA