Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 enid
Ob včerajšnjih poročilih in opozorilih o trdih delcih v zraku v številnih slovenskih mestih, ki presegajo maksimalne dovoljene koncentracije se mi postavlja vprašanje, ali ni tek v takih razmerah škodljiv za naše zdravje. :(

http://www.slovenskenovice.si/novice/sl ... ostem.html

http://www.rtvslo.si/zdravje/arso-po-sl ... aku/271240

Še zlasti ob intenzivnejših treningih, ko dihamo skozi usta, potegnemo vase nefiltrirano svinjarijo iz zraka v večjih količinah kot ob nešportnem življenju. Zato se mi postavlja vprašanje, če naj ob takih dnevih in tednih sploh tečemo zunaj. Prvi namen teka je pri večini rekreativcev, da s tekom izboljšujemo svoje počutje in dolgoročno tudi zdravje, ne pa obratno. :!:

Kaj menite drugi, še zlasti tisti najbolj zagnani, ki tečete 3 ali večkrat tedensko? :?:
 spela*
Imaš prav. Vendar je razlika, ali tečeš v mestu v kaki kotlini ali pa malo višje (temperaturni obrat). Jaz sem doma v mestu, tako da ... ta teden tekaško počivam. :D
Ne sicer zaradi zraka, ampak zdaj imam dodaten izgovor. :D
 klas
zapacan zrak v kotlini te ne sme prikleniti doma...pač greš tečt na bližnji hrib...to je Sloveniji na našo veliko srečo skoraj povsod mogoče :D
Uporabniški avatar
 pajo
Ko je dan za tek se enostavno napravim grem Bolj razmišljaš slabše je . Je kar je pa če se bomo na vse ozirali kam pa pridemo?!? :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Asparagus
pajo napisal/-a:Ko je dan za tek se enostavno napravim grem Bolj razmišljaš slabše je . Je kar je pa če se bomo na vse ozirali kam pa pridemo?!? :mrgreen:

Se strinjam.
Uporabniški avatar
 Miroslav
Boljše tek v onesnaženem zraku kot lenuharjenje v čistem zraku!
Jaz tečem vsepovsod in vsakokrat, ko mi je, neglede na vreme, temperaturo ali morebitno onesnaženje.
Enkrat ali dvakrat na mesec tečem celo PST, vreme pa je, kakršno pač je. Verjamem, da je precej trdih delcev v zraku, ko je megla, pa kaj. Kadilci se za trde delce v cigareti pač ne sekirajo.
Saj je tako ali tako vse okoli nas onesnaženo, ali pa mogoče ni...
Mogoče je vse skupaj samo propaganda...
Danes ne vem več, komu lahko verjamem...
Dokler mi paše, to kar delam, bom delal, neglede na to, kar drugi svetujejo...
Saj živim svoje življenje!
In za njega tudi sam odgovarjam!
:!:
Živel tek!
Živelo gibanje!
Živela dobra volja!
:laola
Tekaški forum, vi ste pa itak carji!!!
:TF)
:juhuhu:
 spela*
Miroslav napisal/-a:Boljše tek v onesnaženem zraku kot lenuharjenje v čistem zraku!

Po tej logiki bi bili rudarji med najbolj zdravimi ljudmi na svetu ...

P. S. Nič se bati, jaz grem danes menda vseeno teč, kljub prej zapisanemu, da imam tekaški počitek. :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA