Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 alpek
Pozdravljeni!

Oglašam se prvič in vas vse lepo pozdravljam.
Tudi sam sem letos začel bo aktivno teči in prvikrat pretekel svoj prvi mali maraton. Upam, da ne zadnjič. Imam pa v zvezi s tem eno vprašanje.
Na maratonu sem uporabljal Polarja. Ugotovil pa sem, da je moj končni čas (od preproge na štartu do tiste na cilju) kar precej različen od mojega uradnega rezultata objavljenega na Timingovi strani. Ker je ta razlika velika razreda dve minuti me zanima zakaj je prišlo do tega. Ali je s Polarjem kaj narobe in ne začne takoj meriti ali je kaka druga razlaga za to?

V povezavi s tem bi prosil, če lahko nekdo tudi razloži uporabo terminov bruto in neto čas v nekui drugi temi na forumu, ker mi ni čisto jasno.
A je to mogoče povezano z mojim problemom? Najbrž ne, ker vidim, da so pri drugih razlike dosti manjše.

Dovolj bo za prvič.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
 bojanu
V uradnih rezultatih sta bruto in neto čas. Bruto je poka štartne pištole do tvojega prihoda v cilj. Ker pa si imel na nogi čip, je zabeležen tudi čas, ki si ga porabil, da si v množici tekačev prišel čez štartno črto, kar bi po kakšni analogiji lahko označili s tara :wink: Neto je torej bruto-tara, se pravi od prečkanja štartne črte do prečkanja ciljne črte. Kaj si meril s Polarjem pa sam najbolje veš :lol:
Uporabniški avatar
 MihaPR
NAceloma je tako, da ce si Polar startu na štartni črti oz. na preprogi bi se ti morala tvoj neto čas in tvoj polar čas ujemat, bolj ali manj. Pri meni se razlikujeta za 1 sekundo :)
 alpek
O.K hvalaa za odgovore. Sedaj sem videl, da se objavljeni neto čas pokriva s Polarjem.
Uporabniški avatar
 Hudl
Da malce obudim tole...
Ne da bi imel kaksno upanje, ampak zaradi firbca: kateri cas pa se uposteva potem pri zmagovalcih? A je sploh kaksna moznost, da zmagas od zadaj (:D, hehe).
Hudl
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ne.

Uradna pravila zveze pravijo, da je za organizatorja obvezna meritev le brutto časa, opcija pa je, da za informacijo vsak posameznik izve tudi neto čas. ta ne vpliva na razvrstitev, bruto je dokončen.
Uporabniški avatar
 Matevz
Hudl napisal/-a:A je sploh kaksna moznost, da zmagas od zadaj (:D, hehe).

Seveda je, samo dovolj hiter moraš biti, da si prvi čez ciljno črto :D
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
MihaPR napisal/-a:Ne.

Uradna pravila zveze pravijo, da je za organizatorja obvezna meritev le brutto časa, opcija pa je, da za informacijo vsak posameznik izve tudi neto čas. ta ne vpliva na razvrstitev, bruto je dokončen.

Sicer ne vem, kakšna so uradna pravila zveze, na celovškem polmaratonu (21.08.2005) smo v uradni razvrstitvi razvrščeni po netto času. :!: :?:

http://www.pentek-timing.at/
Uporabniški avatar
 MihaPR
V pravilih IAAF za cestne dike 10, 15, 20, 25, 30, 35 km, maraton, polmaraton, 100 km, ... izrecno piše, da so uvrstitve po bruto časih in da je neto lahko samo kot informacija tekmovalcu.
Uporabniški avatar
 Hudl
Torej, da zmagas na takem mnozicnem amaterskem teku, moras najprej zmagat na par profesionalnih tekmah, da te potem povabijo in prsparajo prostor v prvi vrsti... A ni to malce cudno?? (Sej vem, sej vem, treba je met na startu tud znana imena)
Hudl
Uporabniški avatar
 MihaPR
To ni množični amaterski tek, to je množična tekaško - rekreativna prireditev (I think)
Uporabniški avatar
 Hudl
Kjer je večina... ah nima veze.
hudl
Uporabniški avatar
 Speedy
Hudl, tam v prvih vrstah je sicer fino stat že samo zato, ker si v prvih vrstah :lol: .
Pa neto in bruto ti pol isto kaže ali je kvečjemu razlika za kako sec. :lol:
Pa kak meter manj pretečeš, kar je lahko v hudem finišu ključnega pomena :lol:
Samo je tudi druga plat :(
Vsi se tako zapodijo, da te lahko pohodijo... :evil: bežiš za lastno preživetje... :twisted: in si v prvem km daleč prehiter :twisted: . Če imaš srečo, samo prvi km. Kasneje vse prehitre km plačaš... :twisted: in je neto potem lahko slabši, kot bi bil z večjim bruto :twisted: .
Ampak se splača... :idea: Lahko si na sliki v časopisu :lol: :lol:. Po možnosti celo z majico TF :shock:
Uporabniški avatar
 Hudl
E to sem hotel slisat (pravzaprav prebrat) :D Gremo na zmago!!! (z rekordnim casom tam nekje 1:00:00 :lol:).
Majice pa (se) nimam. Se vedno spravim tale forum brat takoj za pobiranjem prijav. Boste moral pac na startni crti (zraven kenijcev... aja oni ne grejo na 10K :oops:) gledat samo moj mili obrazek (brez seksi ocal).
Hudl

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA