Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
#26580
Znanstveniki menijo, da je človeško telo razvilo veliko zadnjico in dolge noge s prav posebnim namenom: za tek na dolge razdalje.

Ameriški strokovnjaki so prepričani, da je bilo človeško telo dovolj razvito, da je človek že pred več kot dvema milijonoma let lahko tekel, kar mu je nedvomno pomagalo pri lovu na plen.

Profesor Dennis Bramble iz Univerze Utah in profesor Daniel Lieberman iz Harvarda sta pojasnila, da so zgodnja človeška bitja najverjetneje za dolge razdalje nujno potrebovala tek, predvsem pri lovu na plen.

Brez potrebe po teku bi ljudje bili veliko bolj podobni opicam, imeli precej krajše noge, manjšo glavo in sključeno postavo.

Medtem, ko smo ljudje v primerjavi z večjim delom živalskih vrst precej slabi tekači na kratke razdalje, pa se za razliko od njih odlično odrežemo na dolgih progah.

Vir: Svarog
 Lučko
#26581
:D Ja, tole sem čital v petkovem Delu.
Od srca sem se nasmejal, ko sem prebral funkcijo velike zadnjice pri pračloveku :?: :arrow: zaradi ravnotežja, da pračlovek ni padel na nos :oops: :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#26589
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Alora a zato imajo naše EVE :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P NEKATERE NE VSE tako čudovito zadnjo plat svojega stasa :o :o .Sicer pa ni čudno, če so morale tečti pred marsikaterim orangutanom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA