Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Boto
Je po večernem teku pred spanjem (recimo tam okoli 22h) primerno še kaj pojesti ali je boljša logika "boljše spanec kot pa žganec"?
Tečem običajno kako uro z ne prehudim tempom. Tečem tako za izgubo telesne teže kot za izboljšanje oz. ohranjanje kondicije.
Običajno po teku ne jem, sem pa slišal par komentarjev, da je tudi po večernem teku priporočljivo prigrizniti kako banano, frutabelo...
Mi lahko kdo razloži v čem je finta?
Uporabniški avatar
 H2O
osebno ti banane pred spanjem nikakor ne bi priporočala. prvič, ker so težke in drugič se nikdar nikdar sadja ne je zvečer, niti ne po obroku, ker ti v želodcu preprosto zgnije. torej narediš organizmu več škode kot koristi. sadje jej vedno zjutraj & dopoldne, na prazen želodec.
Uporabniški avatar
 H2O
...
 keskopesko
Ne bi se čisto strinjal.
Tudi jaz sem prečital da je dobro kmalu po teku prigriznit obrok mislim pa da predvsem beljakovinski, je pa pri tebi res vse skupaj zeelo pozno.
Najbrž tako pozen tek tudi za spanje ni ravno super ker telo rabi nekaj časa da se umiri.
Za dieto bi ti pa najbrž sploh priporočali jutranji tek, ki pospeši presnovo čez cel dan.

Keskopesko

PS:
Kovačeva kobial je pogosto bosa :)
Uporabniški avatar
 lunca
Tudi jaz ti ne bi svetovala hrane po tako poznem teku, sploh če misliš izgubiti kakšen kg. Bolje, če ves dan po malem ješ, pa zvečer ne boš lačen.
Ravno včeraj sem brala knjigo Iva Belana Jogging, kjer piše, da toliko časa kot smo tekli, tudi ne smemo jesti. Pri tebi je to torej okrog 23.h, to je pa res že ful pozno. Se mi zdi, da je v tem primeru res "bolje spanec kot pa žganec"!
Uporabniški avatar
 gorazd
Neglede na uro si po teku privoščim YOGSI (nočem delat reklame) in tudi sicer pred spanjem pojem jogurt ali nekaj podobnega. Zaspim kot otrok in ni težav s kilogrami.
Uporabniški avatar
 tomaz ny
lunca napisal/-a:Tudi jaz ti ne bi svetovala hrane po tako poznem teku, sploh če misliš izgubiti kakšen kg. Bolje, če ves dan po malem ješ, pa zvečer ne boš lačen.
Ravno včeraj sem brala knjigo Iva Belana Jogging, kjer piše, da toliko časa kot smo tekli, tudi ne smemo jesti. Pri tebi je to torej okrog 23.h, to je pa res že ful pozno. Se mi zdi, da je v tem primeru res "bolje spanec kot pa žganec"!

Torej, če sem tekel 2 uri potem 2 uri ne smem jesti :?: :!:
To, kar piše ta gospod Ivo Belan je naravnost neu...
Vsekakor je dobro po teku pojesti nekaj lažjega ali popiti skodelico čaja z medom, pa kakšna banana ne škodi res pa je ura malo pozna. A če telo nima odkod vzeti bo vzelo od mišic, tega pa nočeš ali pač. Ti kar v miru pojej kaj lahkega,sadje tudi ni napak.
Po daljšem teku bi bilo treba v roku pol ure nekaj zaužiti, ne pa kolikor časa tečeš...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
TOMAŽNY je lepo povedal, če telo nima od kod vzeti bo vzelo od mišic.Človek mora po teku zaužiti nekej lahkega.Predvsem pa v prvi vrsti nekaj kar trenutno povrne moč v obliki ogljikovih hidratov ali lažji obliki beljakovinske oblike, ker človekovo telo do 1uro po treningu rabi beljakovine.Da njegovo telo hitreje okreva pri mišičnih poškodbah, če jih je doživelo.Nekako pa mora človek samega sebe spoznati, kaj njegovemu telesu najbolj ustreza.Saj je vsako telo različno od drugega.In vsako telo ima drugačno presnovo, nekateri imamo samo podobno nikakor pa ne isto.Neke vrste prehrana nam je lahko samo za istočnico, neke vrste vodilo.Nakar moramo določiti, kaj vaše telo potrebuje, da čimprej okreva po naporu.
Je pa ta varianta z medom izredno dobra in jo dostikrat tudi sam prakticiram.Saj je to neke vrste gel, ki gre hitro v žilo bi rekel BAJSI. :lol:
Čeprav me kdaj zanese, kar se tiče prehrane, ampak se probram na vsak način držati nazaj.Počasi korak za korakom pa svoje telo navajam na drugačen način prehrane, ki mu bolj ustreza.Saj nekatere vrste prehrana je samo za oči, za samo telo pa je neke vrste strup.
ČAO!
Uporabniški avatar
 lunca
tomaz ny napisal/-a:Torej, če sem tekel 2 uri potem 2 uri ne smem jesti :?: :!:

Ja, sej ga pri tem nasvetu tud jaz ne upoštevam.... :nono:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA