Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 matjaz
#416
:D vceraj sva saso pretekla PST , en kilometer sva spustila, in sicer tisto pentljo v novem polju. pri tempu 135 pulza/min, sva porabila 3 ure 54 min, ustavila sva se samo ob dotakanju vode v bidon. skupaj sva pokurila 6-7 power gelov , in kake 3 litre vode, ki sva jih goltala na tocno 30 min+voda, ker brez vode tega hudica ne mores pozreti. pravzaprav sva to pretekla brez pretiranega napora. no danes sva malce utrujena ampak ni hudega. startala sva ob 6.30 zjutraj.
matjaz
Uporabniški avatar
 vanja
#417
Vau, bravo!

Upam da je to tudi spodbuda za nas ostale :D . Dejmo se res zmenit!

LP, Vanja
Uporabniški avatar
 matjaz
#418
:D seveda se lahko zmenimo.
matjaz
 dragons
#442
ero napisal/-a: če mi uspe dobiti še kako bolj razločno verzijo, jo bom vsekakor objavil...


Upam , da boš ti imel več sreče, ker jaz sem že obupal.

Lep pozdrav!
Dragons
 dragons
#443
matjaz napisal/-a::D pri tempu 135 pulza/min, sva porabila 3 ure 54 min, ustavila sva se samo ob dotakanju vode v bidon. skupaj sva pokurila 6-7 power gelov , in kake 3 litre vode, ki sva jih goltala na tocno 30 min+voda


Všeč mi je podatek o pulzu in času teka,saj imam pred Logarsko v planu preteči PST.Ne gre tukaj za tekmovanje ampak nekakšno primerjavo, ki je zmeraj dobrodošla.Ali je 135 pulza/min povprečen ali okviren.Kako si rešil na tej progi problem vode? Ali sta se ustavila v kakšni gostilni, da sta napolnila bidone sta vodo sama transportirala ali morda imela logistično podporo .Ko opravim z operacijo PST se javim z podatki.

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 matjaz
#454
Hja 135 pulza sem vzel zato ker je bila poleg sasa, in edino s pulzom sem lahko kontroliral zmeren tek, ja vodo sva imela (1-bidoncek) s seboj trikrat pa sva dotocila.

Zdaj v nedeljo sem sam zopet pretekel 35-km (PST) in imel povprecen pulz 149/min, vendar je bilo to ze malo prehitro, pa se vode mi je zmanjkalo na 25-km (vse hise so bile zaprte-dopusti), cas je bil sicer 2uri 52min, vendar je bilo zares mucno, pa se prepozno sem startal (8.30), tako da je bilo ze prevroce.
 dragons
#458
matjaz napisal/-a:vse hise so bile zaprte-dopusti


Zgleda da sem res blond. Ampak še zdaj ne vem kje "tankaš gorivo".A vedno na treningu daljših tekov konzumiraš power gele.

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 matjaz
#460
vodo tocim kar pri hisah ob poti (ce so stanovalci na doputu sem pa v riti), s seboj pa vedno na daljsih tekih od 20km, energijo pa mi daje power gel, ki ga jemljem na tocno na 30 min. :D
 dragons
#468
Danes sem izpolnl obljubo in pretekel PST ,brez pentlje.Štartal sem ob 7.00, ker sem se hotel izogniti vročini in to mi je tudi uspelo.Tekel sem v nasprotni smeri poti tako da sem z Grbe po 45 minutah prišel do Golovca in se s tem rešil največjega bremena. S prijateljem ,ki me je spremljal na kolesu sva bila dogovorjena da bo okrepčevanje na vsake pol ure .Ker mi power geli nikakor ne potegnejo sem konzumiral banane in to po prvi in kasneje po drugi uri.Načrtoval sem namesto vode piti mešanico jabolčnega soka in mineralno vodo (kalij in magnezij) vendar sem v zadnjem trenutku preložil na naslednjič.
Na koncu čas 3ure2min52sek. pov.SU-152 , maxSU-174(Golovec)

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 matjaz
#470
:D bravo, ves z power geli ali s cemur koli je tako, da nekomu nekomu nekaj odgovarja drugemu ne. vsakdo najde svoj recept. cas je odlicen. se enkrat bravo.
 dragons
#471
A ste slišal še za kakšne druge kombinacije konzumiranja med tekom .Ker vedno tečem z "logistiko" in vmes vseskozi čvekamo se na tej progi nikoli ne obremenjujem s časom kar se na koncu pokaže kot koristno .Enkrat moram poskusiti sam ,ker se mi zdi stvar psihološko ubijalska vendar se tudi bojim da ne bi na progi ostal brez tekočine,Matjaž enkrat po Logarski pa obljubim, da če boš imel čas za tek( PST ), da obkroživa skupaj če pa najdeva še kakšnega sotrpina pa še toliko bolje.

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 miro
#473
ogoče bi po SAMu tudi jaz odšel teči z vama.
Miro
Uporabniški avatar
 matjaz
#474
:D rade volje, me pa bolj skrbi, da po logarski nekaj casa tudi za fehtat ne bom dober, no upam, da se bom v cim krajsem casu regeneriral. je pa tako ce nas bo vec nam bo lazje. moram pa povedati, da sem do letosnjega leta PST vedno tekel sam pa se brez vode in dodatkov in bilo je zelo nespametno, saj potem obicajno vsaj tri tedne nisem spravil skupaj enega dobrega teka.
 mojA
#487
Živjo vsem skupaj!
Končno se mi je uspelo prikljuciti forumu.
Tale PST me namrec malo jezi. Ne najdem izhodišča, ker so iz smeri Vič - Koseze vse table polomljene. Na viški tabli pa je 33 km. Ali je pot resnično dolga 35 km ?
Glede vode je pa tako: z možem si nastaviva vodo npr v soboto zvečer in tečeva v nedeljo zjutraj.
Lahko pa se zmenimo, da vsak starta na določeni poziciji ob isti uri, s seboj ima vodo, ki jo npr pusti pri km tabli (lahko se jo skrije v travo). In tako tečemo v krogu in pijemo drug za drugim.
Skupaj pa ne bomo mogli tečt.
Pa srečno !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA