Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 muc
Ojla :wink:

Glede na to, da zadnje čase nisem ne vem kako aktiven na tekaških prireditvah in se pojavljam bolj v vlogi navijača, čeprav za trening vsake toliko časa še obujem superge :wink:
me zanima, kolk tekačev se še kdaj vsede na kolo in kakšno mnenje imate glede kombiniranje teh dveh disciplin.
Sam sem bil v bistvu glede na težave z nogami kar "prisiljen" sesti na kolo, sedaj pa kr ne gre brez njega...se pa bojim, da se na ta način izgublja hitrost pri teku...no to bomo preverl na prvi tekaški dirki po dolgem času čez dobrih 14 dni. :D

Še prej pa Alpe maraton to nedeljo...ja, nč bo treba kr gont druge ni :lol:
Se vidmo kmal...na kremšniti! :wink:
Uporabniški avatar
 samostojni
:lol: :lol: jest na šiht grem polet kar s kolesom :lauf: minimalno 26 jih naredim v eno smer :clap: nazaj pa čist po želji raztegnem dolžino :driver: včas pa tud peš pa pol s kolesom nazaj, pa se skombinira :rol: je dobro da se mal razmiga na drugi način, saj tudi pri plavanju pomagajo močne noge in splošna kondicija..... :rol: S cajti se pa ne obremenjujem :-- je treba uživat :laola :juhuhu: k se naokrog ganja :-- pol pa kej pomaga to :lol: pa kej je treba videt :shock: tud kako rečt s kom :argue: če se bolj malo vidmo :oops:

Pozdrav :laola
Uporabniški avatar
 Forrest
Dragi Muc,zagotovo ne boš prav dosti izgubil na hitrosti pri teku ali pa sploh nič.
Pomembno je,da teden dni pred tekom (predvidevam da nočna 10ka) ne pipaš kolesa :nono:
Sam kombiniram bicikel & tek že od začetka in se mi zdi idealna kombinacija v izogib težavam s sklepi.
Sicer pa je moja hitrost pri teku bolj ali manj konstantna-prepočasna :roll: .
Morda se vidiva na trasi v nedeljo - na Pavliča boš gagal,na Črnivec pa umiral :lol: .
Seveda bom tudi jaz,sploh,če bo tako vroče,kot se obeta :bum:
 muci
Živjo :)

Tudi sama že lep čas kombiniram tek in kolo, v bistvu sem kolesarila preden sem začela tečt pred slabima 2 letoma. Trenutno kupujem svojo prvo specialko :)

Kombinacija teka in kolesa se mi zdi super, saj imam zadnje čase "probleme" z ahilovo tetivo, v bistvu se pojavljajo občasne bolečine oz. mi da na znanje da je tetiva tam :P tako da vsak drugi dan grem na kolo, da se gibljem in ne obremenjujem tetive.

Mislim, da je nas je več takih, ki kombiniramo tek in kolo :)
Uporabniški avatar
 andrejl
muc napisal/-a:se pa bojim, da se na ta način izgublja hitrost pri teku

Če si prej samo tekel, zdaj pa še kolesariš, se bo nekje sigurno poznalo. Malo slabše tečeš, kot če bi samo tekel in malo slabši si na kolesu, kot če bi samo kolesaril.

Je pa to seveda relativno. Ti si tako dober tekač, da boš mogoče zdaj kje 4. namesto 2., ne da boš zdaj 50.

Zmagovalna kombinacija je pa gorski tek in kolo. Veliko je primerov, ko so kolesarji, ki niso nič tekli, v gorskem teku dosegli odlične rezultate.

Jaz imam obraten problem. Sem v tek prišel s kolesarjenja. Ker zdaj več tečem, na kolesu nisem več konkurenčen. No, nekako še gre, samo daleč od tega, kar sem bil sposoben prej. V teku sem pa precej napredoval.
Uporabniški avatar
 jac
andrej, se popolnoma strinjam... Tudi sam sem prišel iz kolesa na tek... gorskega kolesa... bistveno lažje sem začel teči, kot če bi začel čist na frišno... sklepi so ojačani, vezi vajene itd... je pa res, da se nekoliko izključujejo discipline...

gorski tek in gorsko kole - XC gre še najbolje skupaj... ;)
Uporabniški avatar
 Miroslav
Če bi se tek in kolo med seboj izključevala, dobri triatlonci ne bi bili tako dobri tekači in kolesarji!
:wink:
Meni sedaj cestno kolo ful pomaga, ko zaradi poškodbe ne morem tečt. Sem na kolesu močno napredoval, pri teku pa bomo videli, ko bo prišel njegov čas.
:D
Uporabniški avatar
 andrejl
Miroslav napisal/-a:Če bi se tek in kolo med seboj izključevala, dobri triatlonci ne bi bili tako dobri tekači in kolesarji!

nihče ni govoril o izključevanju.

ampak če bi samo tekli, bi bili boljši tekači, kot so sedaj. enako, kar se tiče kolesarjenja.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Miroslav napisal/-a:Meni sedaj cestno kolo ful pomaga, ko zaradi poškodbe ne morem tečt. Sem na kolesu močno napredoval, pri teku pa bomo videli, ko bo prišel njegov čas.
:D

To kar si napisal, popolnoma drži. Na kolesu so sklepi manj obremenjeni kot pri teku, zato kolo pomaga pri sanaciji tekaških poškodb. Da si boljši na kolesu je normalno, saj treniraš vožnjo kolesa. Da boš tudi v teku boljši, kot da nebi nič delal, tudi drži.

Dugače ima AndrejL prav. Kolesar zelo hitro postane dober tekač, ker ima dobro aerobno bazo in potrebuje samo nekaj časa za adaptacijo na tek. Enako velja za tekača, ki se spravi na kolo. Pri tem ima tekač dosti več težav pri adaptaciji na tehniko skupinske vožnje, ki jo pridobiš s leti vožnje v skupini.

Zaradi časa, ki ga porabiš za tek, izpustiš kolesarske treninge in obratno, prav zaradi tega si v disciplini, ki si ji prej posvečal ves čas, nekaj slabši. V tisti, ki ti je nova, pa dosti boljši.
To sezono se to, tudi meni dogaja. Postajam boljši tekač :D in malo slabši kolesar :mrgreen:
Uporabniški avatar
 muc
Super, to pomeni, da bomo še naprej lepo kombiniral tek in kolo in bomo povsod užival! ;)
Sicer sam ne vem kje sem trenutno z hitrostjo kar se tiče teka ampak občutek imam tak, da noge ne stečejo tako kot bi mogle...mogoče bo le prišel čas, da se tud jest podam na štadion na kakšen intervalček ali dva. :lol:
Je pa normalno da so noge mal "trde", če prejšnji dan narediš kar luštno turco z kolesom. Sem pa ful vesel, da so noge zaenkrat ok, čeprav na kolesu kdaj dobim občutek v mečih kot, da samo mal manjka do krča, kar se mi pri teku ni nikol dogajal...očitno bo treba tudi na kolesu še kar pridno migat in razgibavat meča.

Forrest kaj se bo pa dogajalo v nedeljo čez Pavliča bova pa raje potem kakšno rekla v živo kar v cilju v Kamniku...ti si kr Radler naroči...al pa dva :wink: ...see ya! :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Tudi sam sem zadnje čase začel kombinirati tek in kolo. Kolesariti sem začel predvsem zaradi poškodbe kolena, zadnje čase pa se mi sploh ob teh vročih dnevih super zdi kolesariti. Me znoj zalije samo ko se ustavim. :lol:

Moja razmišljanja gredo celo v smeri, da bi poleti presedlal samo na kolo. Predvsem zaradi tega, ker opažam, da zadnje čase vedno težje prenašam tek po vročini. :hello:

Seveda pa čisto brez teka ne morem, krajši teki v dobri družbi so vedno dobrodošli. :D
Uporabniški avatar
 miciM
Tudi jaz zadnje čase prakticitam tek, kolo vmes pa plavanje po toplem morju, seveda pa med vsako disciplino še malo pomalicam, da skup ne padem :lol: :lol: .

:wink:

Lep pozdra z morja!
Uporabniški avatar
 andrejl
muc napisal/-a:v nedeljo čez Pavliča

Tam bo tudi marsikdo kombiniral kolo & tek (hojo) 8)

Ne bo nam lahko, glede na vremensko.
Uporabniški avatar
 muc
andrejl napisal/-a:
muc napisal/-a:v nedeljo čez Pavliča

Tam bo tudi marsikdo kombiniral kolo & tek (hojo) 8)

Ne bo nam lahko, glede na vremensko.

Jap, piti,piti in še enkrat piti :piti:

Za prvič mi je bistvo, da se z kolesom pripeljem nazaj v Kamnik...seveda nasmejan :wink:
Pa da potem lahko še kakšno pametno rečemo, ne pa da bom k cunja samo še za na kavč...počasi in z užitkom :wink: ....ja, ja seveda haha :--
Uporabniški avatar
 StaraKost
.... tako kot pri teku, kako se boš počutil na koncu, je zelo odvisno od tega, kako boš začel v začetku :mrgreen: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA