Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
#440
SAM2003
Včeraj nas je nekaj tekačev opravilo po deku poti -35km dolgi, ki je sestavni del 50 km dolgega teka,in samostojna enota SAMa.
proga 35km ke primerna tudi za bolje pripravljene planince zato bi bilo škoda izpustiti to prireditev, saj je narava izredno lepa. jaz sem bil v najpočasnejši skupini pa smo vseno premagali progo v šestih urah,čeprav smo se dvakrat ustavili pri planinskih kočah. Progo smo v glavnem prehodili in vseeno progo prehodili v limitiranem času.
Zato pozivam vse bolj pogumne tekače in pohodnike, da se udeležijo enega od tekov SAMa, ki jih organizira klub trmastih!
lp
 t
#1457
SAM2003
Včeraj nas je nekaj tekačev opravilo po delu poti -35km dolgi, ki je sestavni del 50 km dolgega teka,in samostojna enota SAMa.

Zivjo Miro!
Čeprav je še kar daleč do naslednjega SAM-a, sem malo brskala po njihovi strani in forumu (na katerem pa se žal nič ne dogaja). Kako je bilo na lanskem SAM-u? Prav gotovo si šel tudi na tekmo, ne samo na ogled?!
Imam resen namen, da grem letos tudi sama na 35 km.
Kakšen komentar o progi in pameten nasvet o pripravah bi mi prav prišel.
Lep pozdrav! t
Uporabniški avatar
 ero
#1458
hoj,

Miro, predvidevam, da ste se sami dogovorili in opravili s progo, ne? bravo! je bilo kaj snega in vetra? kaj veš, za kdaj je načrtovan 'uradni' ogled?

t, vtisi z lanskega teka so tule. med tem si jih najbrž že našla in prebrala :)

moji vtisi so bili super, čeprav sem si upal le na desetko. letos bo drugače!
 t
#1459
Veliko jih je uporabljalo pohodniške palice in s tem razbremenjevali noge.

Ja, hvala za link Ero, zdaj sem pa seveda najdla. :D
Ampak tole s palicami: so tekli ves čas s palicami, ali so jih uporabljali samo za spust na Jezersko (pomagači ob progi)?
Nisem pomislila na to, verjetno sploh ni napačna ideja. Je to potem sploh še tek? Čeprav se v hribih z njimi goljufam tudi jaz, zdaj ko je sneg, pa sploh. Ampak tak vzpon je hoja.
t
Uporabniški avatar
 miro
#1462
t

Mislim, da je prišlo , do napake! Pozabila si pogledati datum objave-to je bilo avgusta.
Verjetno bodo organizatorji tudi letos organizirali ogled dela proge.
O tem nas bo verjetno obvestil Milan.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Dule
#1468
t napisal/-a:Ampak tole s palicami: so tekli ves čas s palicami, ali so jih uporabljali samo za spust na Jezersko (pomagači ob progi)?
Nisem pomislila na to, verjetno sploh ni napačna ideja. Je to potem sploh še tek? Čeprav se v hribih z njimi goljufam tudi jaz, zdaj ko je sneg, pa sploh. Ampak tak vzpon je hoja.


Tudi jaz sem uporabljal palice na SAM-u 2003 in sicer samo pri hoji v hrib. Po ravnem in spustih pa sem jih držal v rokah in me to sploh ni motilo pri teku.
Je pa že pred tekmo določeno ali je uporaba palic dovoljena ali ne tako da ne goljufaš nobenega. Recimo pri teku na Grintovec pa so palice prepovedane in tam vsi tečemo (no bolje rečeno zame hodimo) brez palic.

Sem pa opazil da taboljši tekači v večini tečejo brez palic, tako da je odločitev od vsakega posameznika.
Meni osebno odgovarja pri dolgih gorskih tekih, teči s palicami, ker sem težji in s tem obremenitve prenašam tudi na roke.

Je pa užitek teči po neskončnih gorskih poteh in občudovati naravo :wink: :wink:
 t
#1469
miro napisal/-a:t

Mislim, da je prišlo , do napake! Pozabila si pogledati datum objave-to je bilo avgusta.

Ne, ne, Miro. Vem, da je SAM organiziran konec poletja. Zgleda pa, da sem malo prehitevala v svojih razmišljanjih o (prihodnjih) tekaških načrtih.
Dule, tenks za info. o palicah.
Pa lep pozdrav! t

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA