Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 monika
#27640
Živjo

Danes sem prvič na straneh tekaškega foruma. Sicer sem tudi sama velika ljubiteljica teka (zlasti jutranjega)

Zanima me, ali se kdo od vas ukvarja s smučarskim tekom? Letošnjo zimo bi se rada naučila tega športa.

Predvsem potrebujem pomoč pri izbiri opreme. Zadnjič sem bila namreč v Hervisu in bila čisto razočarana nad nasveti prodajalca - mislim halo...

Če pa je še kdo začetnik smučarskega teka, bom ZELO vesela družbe.

Monika
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#27658
Ja jaz ti bom čisto odkrito povedal, ker sem sam nekaj časa delal v Hervisu kot serviser športne opreme.Da je stanje porazno.Saj človek ne zahteva a la deluks usluge.Ampak nekako normalno kvalitetno strokovno postrežbo, ki bi jo moral za posamezno področje obvladati.Se spomnim, da če sem nekomu se hotel posvetiti dlje časa že ni bilo v redu.Vemo pa to, da zadovoljen kupec potegne za sabo deset novih kupcev.Tako nekako veli neko pravilo tr
enja.Ti samo malo pobrskaj po Tekaškem forumu in boš zagotov našla kaj sebi primernega, kar se tiče literature in vsega ostalega.
Uživaj v gibanju, pa naj bo kakršnokoli že bo.
ČAO!
Uporabniški avatar
 pegaz
#27660
Pozdravljena, monika!

Veseli me, da se tudi tek na smučeh "prijemlje na podlago". Mislim, da imamo letos kritično maso in bomo zagotovo našli dovolj izkušenj, idej in motivacije za skupne treninge!

Marathon, veseli me, da si tudi ti zraven - gotovo boš imel kak nasvet ali odgovor na naša vprašanja.

Sicer pa ima tek na smučeh svoje področje, kjer bo o njem tekla debata.

Lep let, Pegaz :)
 tinci
#30850
pozdravljena.

kar nekaj casa nazaj si sprasevala glede teka na smuceh. tako da sedaj ne vem, ali si ze poskusila, nabavila opremo,... vseeno malo napotkov ti lahko dam:
- smuci naj bodo za 15 cm daljse od tvoje visine
- palice morajo biti tako dolge, da ti pridejo do brade,
- cevlji pa so najboljsi tisti ki so do pol gleznja. da naredim mal reklame za alpino, res so dobri, ne zulijo, so topli (fischer naprimer nima podlozenih, vsaj tako je bilo takrat ko sem jaz kupovala opremo)
- rokavice morajo biti na dlaneh usnjene.
glede tehnike: ta sport je zelo "naraven", to bos takoj opazila, da se gibas tako kot pri rolanju, kotalkanju ali drsanju. mogoce si lahko na tv ogledas tudi kaksno tekmo v biatlonu ali teku na smuceh in tako malo opazujes gibanje. drugace ti pa priporocam tudi, da preberes knjigo Drsanje na smuceh, izdala jo je fakulteta za sport. tam so opisane razlicne tehnike, pa tudi, kako se izognes poskodbam zaradi nepravilne tehnike.
opremo sem kupila v hervisu, res niso kaj prevec razgledani glede tega sporta, tako da je mogoce najbolje, ce imas kaksnega prijatelja, da gre s tabo v nabavo opreme. tri leta nazaj sem za opremo placala cca. 50.000 SIT. niti ni tak zalogaj, ce pomislis, koliko let jo lahko uporabljas. drugace pa je glede prog najboljsa pokljuka, tek med drevesi je cista uzivancija in pozabis na napor ob vsakem koraku.
zelim ti veliko volje in uzitkov, ker ta sport zahteva voljo, ampak daje tudi veliko uzitkov.
lp. tina :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA