Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Je tekač. Tekač za dušo. Včasih, v potrditev svojih vloženih naporov, se odpravi na tekmo in le redko ni zadovoljen z rezultatom. Veliko trenira, skoraj vsako popoldne. Ob vikendih pa se večkrat za cel dan zapodi v naravo in si da duška do onemoglosti. Rad ima naravo. Nikoli ne odvrže smeti, še več, za drugimi jih pobira. Doma skrbno ločuje odpadke in otroke vzgaja v tem duhu. Ko sedi na stopnicah pred hišo in mu pes leže pred noge, se mu zdi, da je svet popoln. Zjutraj vstane z nasmehom, si mrmra pesem, opravi vse potrebno in se odpravi. Pred hišo sede v svojega lepega, velikega, močnega džipa in se 1,5km odpelje v službo. :shock:
Uporabniški avatar
 dexi27
Seveda je tekač, zakaj pa nebi bil. Kaj pa če mora spotoma še otroka peljat v vrtec ali šolo, kaj če uporablja avto tudi med službo, kaj če...

Jaz sem podoben s to razliko, da treniram zjutraj, da se vozim v službo 60 km, aja pa da ne uporabljam terenca :lol: . No pa pesa tud nimam :mrgreen:
 klas
ha , ha... džip moti, pa bi bil ta tip idealen, če sem prav raumel :D
Uporabniški avatar
 Misho76
Itak, da je tekač ... mogoče pa džip rabi, da se kak vikend zapelje ornk v hribe na kak trail :mrgreen: Sam ne, on že ne bi svinjal narave z ornk izpuhom kakega 2,5 litrskega TDi - ja :roll: Jaz v službo približno isto razdaljo, pešačim :wink: Sem tekač ? Mogoče, sem pa res :lol:
Uporabniški avatar
 ris9
Hm zakaj pa nebi bil tekač? To da se z avto odpelje v službo je čisto nekaj normalnega. Lahko, da mora imeti v službi obleko na sebi, ali se prekomerno poti itd... Če/ko tečeš si tekač, če/ko ne tečeš nisi tekač ane :wink: :wink:
Mislim, da tek in ekologija nista povezana oziroma sta kao povezana v tem trenutnem razlaganju besede tekač. Tartan ni glih ekološki (plastika razpada 400let) pa so tekači vedno na njemu in tečejo. Asfalt tud ni tisto eko merilo pa vedno tečemo po asfaltu. Če bi kmeta vprašal kje naj tečemo bi rekel, da na asfaltu ker s tem da tečemo po travnikih in potkah uničujemo travo za krmo. Če gozdarja vprašaš kje naj tečemo bi rekel da po asfaltu in na stezah temu namenjenim, ker s tem da tečemo po gozdovih uničujemo podrast. Če lovca vprašaš kje naj tečemo bo rekel tako kot predhodnika, ker s tem ko tečemo po travnikih in gozdovih vznemirjamo živali itd itd...

V glavnem: kdor teče je tekač :D
100% ekološki pa v vsakem primeru tekač NI in nikoli ne bo
Uporabniški avatar
 Asparagus
Med Slovenci opažam veliko ljubezni do močnih terencev :mrgreen: in psov :?: , pa tudi tek je vedno bolj popularen.

Mogoče bi lahko rekli, da je oseba iz tega zapisa povprečni slovenski tekač :D .
Uporabniški avatar
 boatjan
Zraven ljubezni do močnih terencev, spada še ljubezen do velikih kreditov ali lizinga za terenca. Pes pa deluje na vse skupaj terapevtsko, ker pomirja, tako kot, tek, ki je v danem primeru najcenejša rekreacija.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 ZHAK
A bi postavil to vprašanje, tudi če bi šel v službo s kolesom ali peš? V obeh primerih je tekač v enaki meri, kot če bi šel z avtom. Mogoče tega vprašanja ne bi postavil, če bi šel možakar v službo s kakim bolj povprečnim avtom. Bolj se mi zdi, da te moti njegov dober avto. Ali pa pes. Lahko pa stvar še malo zakompliciram: glede na 1,5km vožnje v službo še zmeraj precej manj onesnažuje okolje kot tisti, ki se vozijo (vozimo) 10, 20, 30km ali še celo več v eno smer.
 spela*
Ne glede na to, ali je sicer tekač ali ne: če ima do službe kilometer in pol in tega ne more opraviti peš ali s kolesom, potem ... ne vem, katero ostro besedo bi uporabila. :roll:
(Za občasno tako vožnjo, ko se ti mudi ali imaš v planu kak večji nakup, nič ne rečem, ampak vsak dan?)
 alpek
Imam se za naprednega rekreativnega športnika.
Če pridem do stavbe, ki ima delujoče dvigalo, se vedno peljem z njim. Tudi navzdol.
Do trgovine se peljem z avtom 600m v 99% primerih. Tudi, če grem samo po eno mleko pa kruh. Avto je dizel ni terenc.
Imam mačko.

V katero kategorijo se uvrščam?
 Jola
Jaz pa pravim takole: JE TEKAČ !
Pa naj povem še svojo zgodbo, ki ji sicer še ne vem konca....: stanujem v manjšem kraju, polnem prometa, pa ne samo ob končnicah, ampak kar ves dan , po vseh cestah sami avtomobili, kamioni, poleti pa še motorji, JAZ PA PEŠ...in to kar lep del življenja ! In sedaj razmišljam, da bodo verjetno vsi tisti, ki so sedaj v avtomobilih - terencih in ne terencih - imeli zdrava pljuča, jaz pa , ki pešačim in diham ta plin .... ? Sem pa ŠE TEKAČICA, vsaj jaz mislim da sem, in če hočem vsaj takrat ko tečem, malo čistega zraka, se moram lepo peljati vsaj 2 - 3 km do poti, kjer ne srečam avtomobilov, kjer je potok in malo tišine.....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA