Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 markor
Vprašanje je čisto preprosto: kadilci, kakšen je vaš najboljši doseženi čas na maratonu?
Hvala,
lp
m
Uporabniški avatar
 markor
ok, mislil sem (seveda) kadilci cigaret, taki, recimo "bolj redni", ne tisti 1× letni..
Uporabniški avatar
 Miroslav
markor napisal/-a:Vprašanje je čisto preprosto: kadilci, kakšen je vaš najboljši doseženi čas na maratonu?
Hvala,
lp
m

Mene pa zanima, kakšen najboljši čas imate na maratonu rdečelasci, pa tisti z južnim poreklom, pa pritlikavci, pa tisti z preveč kilami, pa tisti, ki ga radi cuknete, pa tisti, ki smrdite pod pazduhami, pa tisti .....
Vse to je nestrpnost!
:wink:
Uporabniški avatar
 markor
Ne, ne, nisem mislil v to smer - nestrpnost pa to..Res nisem napisal nekega ekstra uvoda, torej: vsi vemo, da cigarete pa šport (jasno) ne gresta najbolj skupaj.. ker pa so povsod tudi "izjeme" me pač zanima, ali so na forumu takšni, ki so kadilci (ok, stalni kadilci, recimo vsaj škatlica na teden..) in tudi tekači - maratonci.. ter pač, kakšen čas imajo na maratonu.. To je vse, brez nekih ekstra "ozadij", res..
Uporabniški avatar
 Miroslav
markor napisal/-a:Ne, ne, nisem mislil v to smer - nestrpnost pa to..Res nisem napisal nekega ekstra uvoda, torej: vsi vemo, da cigarete pa šport (jasno) ne gresta najbolj skupaj.. ker pa so povsod tudi "izjeme" me pač zanima, ali so na forumu takšni, ki so kadilci (ok, stalni kadilci, recimo vsaj škatlica na teden..) in tudi tekači - maratonci.. ter pač, kakšen čas imajo na maratonu.. To je vse, brez nekih ekstra "ozadij", res..

Verjamem ti.
:D
Je pa res čudno zvenel ta stavek.
:?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja razlicne nacine si izberemo, da se nagradimo kadar nekaj jemljemo kot preizkusnjo samega sebe. Najlepse je, ko osvojis program in gre preprosto, da je maraton sam dovolj mocna droga. Ampak vedno ne gre tako, mar ne? Ze ta forum je tudi neke vrste cigaret. Ko dobis potrditev si nagrajen. Sam si se nagradil, ko si obelodanil kaj si pretekel, kako si pretekel, prekoserail, ali orientacijsko premagal neko pot ali podrocje. Ampak priznam, da meni ne gre brez zelje po neki potrditvi oz. samo-nagradi. Ceprav pa te tudi zapelje odvisnost, ki na nekem nivoju nima vec ucinka :). Kot je tista stara Zenovska anekdota.

Zenovski ucitelj je za ucence organiziral na svojem dvoriscu ucenje meditacije.
Vsak dan so meditirali in se urili v ozavescanju ( pazi ozavescanju :) :) ). Ampak ucence je motila macka, ki je skakala okoli njih. Tako jo je ucitelj potem vsak dan tocno ob tej, ko so zaceli svojo meditacijo zavezal za nek steber na povodec. Tako so ucenci imeli mir. In ta postopek je potekala po tem vzorcu leta in leta. Ucitelj je umrl. Ucenci so se zamenjali. Prisel drug ucitelj. In slucajnost je bila tudi ta, da je macka tudi poginila. In ucenci so potem sli v vas iskat drugo macko. Potrebovali so jo namrec kot del protokola meditacije. Da so jo lahko privezali k stebru in potem nadaljevali z meditacijo ter po koncu meditacije spet odvezali.
 Cedron
markor napisal/-a:Vprašanje je čisto preprosto: kadilci, kakšen je vaš najboljši doseženi čas na maratonu?
Hvala,
lp
m

Če ti pomaga ti lahko povem za polmaratron - 1:30. Kasneje sem kajenje (ca. 10/dan, zadnje leto ali dve tobak) opustil in lahko povem, da to ni imelo (pri meni) kakršnih "pozitivnih" vplivov na same športne dosežke (glede ostalih vidikov mi je žal da nism že prej odnehal - s cigareto v roki sem se vedno počutil nekoliko "primitivca"). Kvečjemu obratno, ker sem se malenkost (3-5%) zredil. Sicer pa vse to navajm predvsem iz kolesarskih izkušenj (ca. 4-6kkm/leto). Takrat sem tekel samo malo za zraven... Nekoliko več pa tečem zadnjih nekaj mesecev in imam že boljše dosežke (razlogi:medtem sem prišel na "staro" težo, sem starejši in bolj vzdržljiv, (še) bolj redno in načrtno vadim). Pri športnih dosežkih (verjetno z izjemo res vrhunskih) status kadilec/nekadilec sam nima kakšnih bistvenih vplivov (moje izkušnje). Vpliv je posreden saj imajo kadilci navadno življenski slog, ki ne vključuje redene rekreacije ipd. Sam sem se vedno kot kadilec ali nekadilec redno in precej ukvarjal s športom...
 mikha
Sem napisal kajenje v iskalnik tekaskega foruma in je celo naslo nekaj na to temo.

Torej, kadim 15 let, najvec sem pokdail skatlo na dan, sedaj tobak, povprecno kakih 10 zvitkov na dan. Bolj tekasko in pohodnisko sem aktiven 4 leta. Zelja po prenehanju se veca zadnje leto, vendar se ni prisel dan, ko bi rekel konec. Sem bil ze blizu, ampak zal... Maratona nisem odtekel, tudi pol ne, se si pa jeseni zadal cilj stiri obcine. In sem sel. Zjutraj kavica in cigaret, pa pol se eden in v Podbrdu eden na skrivaj za zeleznisko postajo, ker me je bilo sram... :(. Prezivel v casu 7:10.
 mdebelak
Pozrdavljeni!
Najprej bi rad samo omenil, da ko sem se odločil, da bom prenehal kadit(da sem bivši kadilec) sem rabil neko sredstvo, ki me bo zamotilo oz. odvrnilo od misli na cigaret.
Po večkratnih neuspelih poizkusih sem prišel na veleuno rešitev.
Vendo ko te bo zagrablo da primeš čik, pejt rajš na sprehod ali pa vsaj v naravo štet ptičke :clap: .
In sem začel...........
Vendar sem po nekaj sprehodih v naravo ugotovil, da mi sprehodi vzamejo preveč časa :lol: oz. sem prepočasen 7 min/km, ja pa tudi za svojo višino 172 sam imel rahlo preveč kg 80, zato sem začel v moje sprehode dodajat rahle teke, no to niso bili teki, ampak neko mučenje, ki je trajalo približno 100m, vendar sem vztrajal in dodajal meter po meter.
Sedaj, ko že dve in pol leti več ne uživam cigaretov in tečem še bolj strastno in vneto kot tistih 100m, ki jih verjetno nebom pozabil nikoli, lahko povem, da sta mi tako cigaret, kot tek spremenila življenje, No eden na slabše drugi pa spet na boljše oz. z ene odvisnosti sem prešel na drugo, ampak v tej ta boljši odvisnosti uživam dosti bolj kot sem v tisti slabši.
Samo TEKU se lahko zahvalim, da sem sedaj cigarete pustil za sabo in, da bom vstrajal še naprej v tem prelepem načinu rekreacije.
Po tem ko sem letošnjo leto uspešno premagal še en moj mejnik (pretekel polmaraton v radencih v času 1:37,51), se lahko ozrem po naslednjem cilju, ki je preteči preteči cel maraton in dokazati sebi, da z močno voljo so cilji dosti bljižje, kot se zdijo.
matr sm zabluzu :bum: :bum:.
Uporabniški avatar
 lonely
Marko,vem,da si mo prijatelj,tvoja anKeta je bila
le vprašanje na zadeve ki te mogoče časih matra,ti ne da miru...si kadilec.

Zapomni si tole.---spoštujem te kot odičnega maratonca....tvoje dosežke na maratonih,ne bo nihče izmed kadicev presegel...!ostani tak ,kot si,please :)

Zdaj pa moje...kot najbolj izkušen tekač v SLO...vam povem le---- vse je v glavi...ma ,kakšne cigarete,---pred ogedalo pejte in se odločite---kaj želite ...simple.

Ta zadnjih 140 maratonov in 172 polmaratonov...sem pretekel kot kadiec...škatla Winstona dnevno.
najboljši čas...1:25 --21 km...3:05--na 42 km

Dejmo pametnjakoviči--komentirajte
Uporabniški avatar
 StaraKost
lonely napisal/-a:Zdaj pa moje...kot najbolj izkušen tekač v SLO...vam povem le---- vse je v glavi...ma ,kakšne cigarete,---pred ogedalo pejte in se odločite---kaj želite ...simple.

Ta zadnjih 140 maratonov in 172 polmaratonov...sem pretekel kot kadiec...škatla Winstona dnevno.
najboljši čas...1:25 --21 km...3:05--na 42 km

Dejmo pametnjakoviči--komentirajte

Vem, da bo sledila "paljba", pa bom vseeno riskiral :D .

Ne razumem zakaj bi ti bil najbolj izkušen tekač v SLO ?
Ker imaš tako veliko število pretečenih maratonov in polmaratonov ?
A to misliš med rekreativnimi tekači ?
Siguren sem, da jih je na tem forumu, kar nekaj, ki je na treningu naredilo vsaj toliko, če ve več podobnih distanc in to v hitrejšem času od tvojih tekov.
Z ozirom na dosežene najboljše čase tudi ne moreš biti najbolj izkušen tekač. Takšne čase se v mladosti lahko dosega tudi brez posebnega znanja o tekaškem načinu treniranja.
Če že izpostavljaš, da si najbolj izkušen, moraš navesti v čem. Kot tekač v pravem pomenu, sigurno ne. Saj pravih tekaških metod in treningov glede na tvoje rekordne čase, sploh nisi izkusil, sicer bi bili boljši.

Kljub temu kaj sem malo prej napisal, ne morem mimo tega, da ne priznam, da je tvoje število pretečenih dolgih tekov vredno vsega spoštovanja. Zmotilo me tisto...najbolj izkušeni tekač v SLO.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 23 Jun 2013, 11:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 samostojni
:laola :hello: :laola
Fantje glih zdravo :nono: :ignore: to ni....sam užitke ma pa vsak svoje. :rol: ... :clap: :juhuhu:

No mal za sprostit bi blo tole....
    http://www.mzp-video.si/prhostar/

pa naj vam bo lep podaljšan vikend.... :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA