Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mitja76
Lep pozdrav

Potrebujem manjsi nasvet izkusenih. Rekreativno bolj ali manj tecem ze par let, pred dvema mesecema pa sem preko runkeeperja pricel z izvajati 8 tedenski program 10K in ga zakljucim naslednji teden. glede na to, da odhajam na dopust (ne bi rad popolnoma miroval, ne pa tudi 3-4 krat na teden tekel) me zanima kaksen tip treninga mi predlagate med dopustom? Naj delam na intenzivnosti ali raje pocasi nabiram/vzdrzujem kilometre?

V zacetku oktobra se imam plan udeleziti teka na 10k in bi se na to rad pripravil, seveda z boljsim rezultatom kot tecem danes. BI moral sedaj celoten trening ponoviti ali lahko izpustim/nadomestim z drugimi tiste zacetne treninge kjer gre za golo nabijanje kilometrov.

Hvala, Mitja
Uporabniški avatar
 vencelj
Obnašaj se, kot bi se, če bi bil doma. Ne vem, kaj si imel v planu po preteku 8- tedenskega programa, verjetno to ni ležanje, ker boš potem čez čas vse začel znova. Če pred oktobrom nimaš v planu nobene tekme, imaš do takrat še dovolj časa (3 mesece), da zaenkrat še ni potrebe po kakšnem večjem povečevanju intenzivnosti, (po mojem mnenju) bi bilo sedaj bolje delati bazo in se tako pripraviti za težje (intenzivnejše) treninge, ki jih boš začel postopno dodajati v zadnjih dveh mesecih. Z dobro kondicijsko osnovo boš te treninge izvajal lažje in kvalitetnejše, tako boš vzdržljivejši in hitrejši in tudi uspeh ne bo izostal.
Btw: jaz na dopustu vedno tečem veliko več kot sicer, zakaj pa ne, saj imam vendar čas (precej več časa kot doma, ko je kup obveznosti).

LP, vencelj
 nivesj
Zdravo,

najprej naj omenim, da me vedno zmoti beseda 'trening', ki zveni kot neka nujna, neodložljiva, resna obveznost....Če si drznem, ti svetujem da odmisli 'treninge' in začni dojemati tek kot užitek, sprostitev, meditacijo, odklop, saj ti menda ni edini cilj samo odteči to oktobrsko tekmo v xy sekundah??

Tudi jaz med dopustom tečem precej več kot sicer, saj se mi nikamor ne mudi....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA