Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 logitech
Živjo

Sem začetnik kar se proteinov in tega tiče..me pa zanima če bodo če jih začnem jemat tudi na nogah pustile kaj rezultata, kajti tečem čisto vsak dan zelo hiter tempo okoli 5-7km..za roke dvigujem uteži, zato vem da bi se poznalo, za noge pa nisem bil siguren zato pa tukaj sprašujem..delam sicer tudi počepe za stegenske mišice, pa me zanima da nebodo proteini ravno v stegno udarili ker imam nogo že tako kot konj (fuzbal vsak dan, tek) in nebi rad imel še večjih problemov pri kupovanju hlač (kavbojk) kot jih zaradi ojačanih meč (dejansko imam tako mišico na obeh mečih da ne najdem kavbojk)..pa me zanima če bodo proteini in vadba pripomogli da malo izoblikujem meča....pa ne govorit da je na mečih salo ker vem da ga ni, ker je stvar trdna kot skala..široka pa tudi :( ... se držim trenirk dokler ne uredim nog, in poletje je ravno pravi čas za to :)

Hvala za odgovore, pa pardon ker sprašujem take stvari..pač nevem..če je že kdo probal oziroma z proteini izoblikoval meča in mišice na nogah?

Naj raje uporabljam kreatin ?

G (logi)
 Cr00k
Proteini=beljakovine... to najdes v jajcih, zrezkih, skuti, ribah, ipd in so gradniki misic, ce lahko maximalno posplosim. Tako, da brez beljakovin ne gre... Ti razni wheyi so dodatki, da ravno ne jes zrezke 6x na dan :D

Te prav razumem, da bi ti z povecanim vnosom beljakovin rad zgubil misicno maso na mecih, na stegnih mora ostati enaka, v rokah pa pridobil? :shock:

Hmm, dokler ne osvojis proteinov, se kreatina ne lotevaj, ker ti bo meca raztrgal :lol:
Uporabniški avatar
 logitech
Cr00k napisal/-a:Proteini=beljakovine... to najdes v jajcih, zrezkih, skuti, ribah, ipd in so gradniki misic, ce lahko maximalno posplosim. Tako, da brez beljakovin ne gre... Ti razni wheyi so dodatki, da ravno ne jes zrezke 6x na dan :D

Te prav razumem, da bi ti z povecanim vnosom beljakovin rad zgubil misicno maso na mecih, na stegnih mora ostati enaka, v rokah pa pridobil? :shock:

Hmm, dokler ne osvojis proteinov, se kreatina ne lotevaj, ker ti bo meca raztrgal :lol:

nene..rad bi da bi se mi mišica v mečih izoblikovala...z pomočjo proteinov če se da to?

pač vem da bo treba trenirat itd..

pardon ker sploh sprašujem -.-
 Cr00k
Kako izoblikovala? V doprsni kip?

Misica je misica. Lahko gres samo v definicijo, beri hujsanje, tanjsanje koze, da so bolj povdarjena in da zile vn skocjo :) ampak ti pravis, da imas cist spucana meca brez mascob, tko sem brez idej...
 storZ
Mislim, da si izbral napačen forum za taka vprašanja. Tekači smo bitja ki preferiramo OH, beljakovine pa so bolj kot ne "nujno zlo" za obnovo in regeneracijo mišic. Sploh pa prvič slišim, da bi si nekdo s proteini želel izoblikovati stegna in meča. Z raznimi praški si boš bolj kot ne samo pospešil regeneracijo mišic, za samo rast oz. obliko pa bo potrebno narediti še kaj več. Morda samo namig: sam sem imel tudi precej nabita stegna in meča in posledično težave pri kupovanju kavbojk, vendar sem jih drastično "stanjšal" z dolgimi teki. Je pa res, da je proces trajal pol leta.
Uporabniški avatar
 StaraKost
... nobeno hranilo ali prašek ne oblikujeta mišic. Mišice oblikujejo, vrsta in način obremenjevanja mišic :D .
Uporabniški avatar
 StaraKost
... ali špeh po celem telesu, če ni obremenitve in smo naredili kalorijski presežek, pa čeprav iz beljakovin. Mišice ne rastejo zaradi proteinov/beljakovin, temveč zaradi obremenitve mišic. Telo kot obrambo proti morebitni naslednji obremenitvi, krepi samo mišice, ki jih obremenjujemo, beljakovine so mu potrebno gradivo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA