Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 korenje
Kaj vas motivira za tek?
Recimo jaz imam probleme, ker se mi preprosto ne da tečt, pa čeprav vem da moram shujšat.
 mdebelak
Pozdravljen!
Naj ti na začetku povem, da samo z tekom vidnejših rezultatov glede hujšanja nebo.
70% uspešnega hujšanja predstavlja prehrana, ostalih 30% pa je rekreacija v tvojem primeru tek.
Glede motivacije pa je tako.
Vsaj pri meni se je začelo tako, da sem si zadal določeno dolžino katero bi naj pretekel.
Ko mi je uspelo sem nadaljeval z večjo hitrostjo določene razdalje itd,...
Še danes se motiviram z raznimi cilji
npr.
18 ur teka v enem mesecu,
230km v mescu
70km v tednu
itd.
Želim ti obilo sreče in motivacije.
pa veselo :lauf:
 korenje
Hvala za lep odgovor.

Včasih me je motivirala pač neka oseba, morje ipd. Pač sem shujšal. Danes je to malo težje. Tudi hrani se je težje odpovedati :(
 fat_boy
korenje napisal/-a:Kaj vas motivira za tek?
Recimo jaz imam probleme, ker se mi preprosto ne da tečt, pa čeprav vem da moram shujšat.

Motivira me časovni cilj, ki sem si ga postavil za 10 km v Ljubljani. Motivira me občutek, da nekaj naredim za svoje zdravje in za boljše počutje. Motivira me užitek ob gibanju, razmišljanju in opazovanju narave med tekom. Ne tečem, da bi shujšal, sem pa v enem letu šel iz 82 kg na 75 kg (180 cm), tečem 4-5 na teden, tako da se da z rednim tekom tudi zgubiti kilograme.
Uporabniški avatar
 pajo
korenje napisal/-a:Kaj vas motivira za tek?

Zgolj v tolažbo. :D Ko sem začel z tekom in še leto dve kasneje sem se zredil. Torej... več teka večji apetit. Vsaj pri meni. potem pa smo obrnili nov list papirja in sedaj je bolje.Samo od teka te ne bo nikoli manj na vagi.
 storZ
Pajo odvisno od kilometrine, jaz sem ob bolj kot ne enaki prehrani kot pred leti izgubil letos v pripravah na maraton Radenci vsak mesec po 1 kg (skupno 6 kg). Je pa res da nisem spil v slabe pol leta niti kapljice alkohola pa tudi po nobeni hitri hrani nisem posegal.

Za tek pa me motivira ogromno dejavnikov. Če imam na sporedu intervale, ki mi niso ravno pri srcu me motivirajo posledice - pridobljena hitrost, če imam klance (tek po golovcu) me motivira gibanje po naravi, če imam dolgi tek si izberem nepoznane trase in me motivira odkrivanje le-teh, če imam iztek me motivira to, da nisem obremenjen s časom in rezultatom. Če je sončno me motivira spoznanje, da ne zapravljam časa za računalnikom, če dežuje me motivira spoznanje, da bom po teku bistveno bolj zadovoljen. Če se pripravljam na organiziran tek, me motivira časovni rezultat. Po "tekmi" me motivira dejstvo, da se naslednje dni ne bo potrebo tako naprezati ampak samo regenerirati. In tako se krog ponovi. Skratka motivov za tek je lahko kolikor želiš, vprašanje pa je, če si tako psihično močan, da se ne upreš dejavnikom klasičnih rekreativcev (samo lepo vreme šteje ipd.)

Dokler boš imel v glavi, da moraš iti tečt, zato da boš shujšal boš "trpel". Ko boš tek vzljubil in gledal, da ne mečeš vase vsega kar pride pod roke bodo kilogrami sami od sebe izginili. Vendar pa to ne bo čez noč :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vsaka motivacija je OK. Predvsem pa je to hujšanje.
Seveda govorim o motivaciji.
Kot mnogi, sem se tudi jaz boril, da ne presežem magične meje 100 kg, čeprav sem se številki čarobno približeval. Kolesarjenje ni pomagalo. Ko sem pričel s tekom, je bil prvi korak, da sem pustil cigarete. Motiviralo me je zgolj dejstvo, da lahko tečem. Da tečem vsak dan in da zmorem, ter daleč od tega, da je bilo lahko. Z dobro motivacijo opravimo tudi s težkimi stvarmi. Tako sem se spustil na 77 kg ...
Ko se odpravljaš na tek in se ti iz želodca dviguje vsebina, ti daje jasen znak, da pred tekom ne jej. Ko se ti ponovi drugič, se izogibaš, da se ne bi še tretjič. Tako se prične sprememba v načinu razmišljanja in počasi dojameš, da je tek način življenja. Teku prilagodiš termin prehrane, vsebino, količino ...

Torej: cilj je hujšanje, tek je sredstvo, motivacija pa so rezultati.
Sčasoma: cilj je zadovoljstvo, tek je sredstvo, motivacija so rezultati.
Kmalu: cilj je napredovanje, tekaški trening je sredstvo, rezultati pa so motivacija za nadaljnje delo.
Kasneje: cilj je tekaško druženje, tek je sredstvo in rezultati so nepomembni.
Rezultat: tek je način življenja :lol:
Uporabniški avatar
 samostojni
jZdravkoC napisal/-a:Vsaka motivacija je OK. Predvsem pa je to hujšanje.
Seveda govorim o motivaciji.
Kmalu: cilj je napredovanje, tekaški trening je sredstvo, rezultati pa so motivacija za nadaljnje delo.

:laola
ZdravkoC ti maš tko zmeri prav na koncu..... :laola :clap: :clap: kaj čmo...legenda :juhuhu: :-- :juhuhu: pa se zgledujmo po njih :hello: :TF) :laola

No motivacija je lahko tudi še kaj pred tabo za tabo ob tebi....pa družba nasploh
k tečemo...
Uporabniški avatar
 mojchka
ZdravkoC napisal/-a:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 Jola
Točno tako !

Zmagal boš, ko ne boš več mislil na to, da tečeš zato, da bi shujšal !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA