Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 milos
Zelo mi je žal zadnje čase, da se tekača na tekaških prireditvah obravnava samo za "lupljenje" denarja.

Lj Maraton. Razumam, da so Kenijci tisti, zaradi katerih ta tek sploh je, in da smo mi rekreativci samo za "uravnoteženje financ". Poleg tega še za statiste, za lepši videz, da izgleda stvar bolj polna. Razumem tudi vse logistične napore okoli organizacije. Vse to stane, razumem. Ne razumem pa in močno mi gre na živce pišmeuhovski odnos do nas rekreativcev. Pa ne potrebujem kakšne posebne logistične podpore med tekom. Zadostuje mi samo voda na vsakih par km. Ne potrebujem banan, pomaranč, piškotov,... Iz nas rekreativcev se delajo norca tam kjer jih nič ne stane, če bi se vsaj malo potrudili: pri internetni obdelavi prijav in rezultatov. Zakaj ne more biti vse na eni, temveč jih je na več 10 straneh. Če nekoga poimensko iščeš (na človeka dostojen način) odpreš spisek in potem CTRL+F najde v sekundi kar iščeš. Pri LjM je pa to misija nemogoče. Zakaj ni Zgodovina->Rezultati še več mesecev po dogodku? Čista ignoranca organizatorjev. Webmajster bi obe stvari zelo hitro uredil, za nič denarja, če bi le bila volja. Žal mi je, ampak s težkim srcem se odločam, da me na tem teku ne bo več.

Bohinjski srečni možje. Zanimiv tek, precej tehnično zahteven na eni strani. Berem, da se zaračunava wc v času teka. Iz prve roke ne bi vedel, ker ne tečem več (s težkim srcem) na tem teku, odkar so me že pred več leti zavrnili na licu samem, ker se nisem prej internetno prijavil. Včasih bi bilo potrebno, da bi imeli organizatorji tudi malo samokritike. Razumem, da je pri LjM potrebna predprijava in plačilo, ker je pač največji in najpomembnejši tekaški dogodek v državi. Ne vem. Mogoče se Bohinj preveč ceni. Mogoče ne bo več problemov s preveč udeležbe saj se, kot poročate dragi rekreativci, udeležba zmanjšuje.

TF 10ka. Res škoda. Unikaten tek. Po zanimivosti bi ga postavil celo pred LjM. Vem, denar sveta vladar, ali pa nogometen lobi, nitke k bivši knjižničarki (z žlahto), občini.... Vprašanje če pridem drugo leto. Če ni napoved teka za prihodnje leto samo retorična.

Povezovanje solin. Nisem zahteven tekač. Ne potrebujem od organizatorja, v materialnem smislu ničesar, razen vedrega nasmeha, in seveda štartne številke. S številko seveda. Razumem, da je merjenje časa organizacijsko zahteven in drag podvig. Pričakoval bi pa vendarle, da dobim svojo štartno številko in v rezultatih svoje ime in priimek zraven, četudi brez uvrstitve in časov.

Nočni teki. Sori. Noč je za spanje. Dinamika tekaške prireditve zame je taka: zjutraj zgodaj vstanem, da se lahko odpeljem na kakšen lep tek v Sloveniji. Potem je tek. Prej, vmes in potem druženje s prijetnimi ljudmi, kaj poješ, zapraviš kaj denarja in potem domov. Doma si okoli teme. To je to. Nočni tek je samo zaradi organizacijskih zapletov, ker čez dan organizator pač ni dobil dovoljenja, ali kaj podobnega. Da skrajšam. Ne vidim razloga zakaj bi moral teči ponoči.

Vem, vem dragi so-švicarji denar, biznis in to. Pa saj denar sploh ni tak problem. Rad ga plačam, čeprav preplačam. Ampak vedno bolj je očitno, da smo tekači samo ovce za striženje. Najbolj me pa moti da organizatorji tega niti ne poskušajo več skriti, za prijaznim nasmehom.

lp milos
Uporabniški avatar
 StaraKost
Kar se tiče LJ maratona, iskanja rezultatov in prijav, nimaš prav. Boljše kot imajo to urejeno, ne more biti. V trenutku najdeš vse, tudi vso zgodovino bilo katerega tekača, če mu veš ime. Prav na primeru info podpore LJ maratona, bi se morali vsi ostali učiti.
 spela*
Tudi meni se zdi, da so kritike na račun LM neupravičene. Prav tako splošne kritike na račun nočnih tekov: samo zato, ker tebi ne ustreza teči ponoči, je narobe organizirati nočne teke?

Hej, organizatorji svetovnega prvenstva v Moskvi so maraton v nasprotju z ustaljeno prakso organizirali popoldne v najhujši vročini.
 ogi
spela* napisal/-a:Hej, organizatorji svetovnega prvenstva v Moskvi so maraton v nasprotju z ustaljeno prakso organizirali popoldne v najhujši vročini.

Ja z razlogom, ki je povsem drugacen kot pri rekreativnih prireditvah. Point tekem ranga svetovno prvenstvo je v tem, da imas najvecje mozno stevilo gledalcev... po moznosti tistih pred tv-ji in niti ne toliko ob progi. In glede na to, da je Moskva 2h pred ostalimi bi tek ob 10:00 pomenil, da ga 90% Evropejcev ne bi gledalo. Glede na to, da je vecina sponzorjev iz obmocja kjer velja srednje evropski cas (gmt +2), se pac prilagodi urnik. Pri rekreativnih prireditvah pa ta argument nekako ni ravno pravi ;)
Uporabniški avatar
 StaraKost
Številčnost udeležencev Blejske nočke, pove več, kot vse razlage o njeni smiselnosti :-- .
 storZ
Veliko subjektivnih komentarjev. Tudi meni LM ni ravno pri srcu pa sem zaprisežen "žabar". Verjetno zato, ker so mi pri srcu teki, kjer je temperatura vsaj 25°C :) Nočni teki se mi zdijo super, imajo nek poseben čar, čeprav za moje pojme ga čez maratona v Radencih ni.. :)
Uporabniški avatar
 StaraKost
Višina temperature ni point začetnega pisanja. Organizator pri tem ne more nič. Tako kot letos v Radencih niso mogli reči vetru, naj ne piha ali na Bledu, naj ne dežuje :D .
Uporabniški avatar
 Asparagus
Tekov je kolikor hočeš. Izbereš tistega, ki je ob uri, ki ti najbolj ustreza in v mesecu, ko lahko z največjo verjetnostjo pričakuješ zate ugodno vreme. Preveriš ali merijo čas, vestno objavljajo rezultate.. Če kriterijem zadosti samo eden ali dva teka na leto, te pa zato malo manj "ostrižejo". :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz bi tudi že moral na striženje :lol:
 nana
Glede LM se tudi jaz ne strinjam. Meni se ne zdi, da bi bili rekreativni tekači le za "uravnoteženje financ". Letos (in lani se mi zdi, da je bilo isto) me je predprijava stala 24 EUR. Če se ozreš po drugih tekih v prestolnicah lahko ugotoviš, da je stanje bistveno drugačno. Tudi glede okrepčevalnic tule nimava istega mnenja... tebi mogoče za 21 ali 42 km zadostuje voda, meni pač ne :wink: le
Uporabniški avatar
 StaraKost
Jaz na tekme ali množične prireditve gledam drugače. Že s tem, da mi je organizator pripeljal na štart množico udeležencev in s tem omogočil, da se pomerim s najboljšimi iz regije in širše, je naredil veliko. Že samo to je za mene v večini primerov vredno štartnine. Vse ostalo je dobrodošlo in spada v okvir prireditve in možnosti prireditelja.
 spela*
nana napisal/-a: Letos (in lani se mi zdi, da je bilo isto) me je predprijava stala 24 EUR. Če se ozreš po drugih tekih v prestolnicah lahko ugotoviš, da je stanje bistveno drugačno.

Tudi jaz sem hotela to napisati, ampak v vsakem primeru se najdejo gruče nezadovoljnih, ki tarnajo nad "visoko" startnino v Ljbljani, hkrati pa se prijavljajo na maratone s precej višjimi startninami v New Yorku, Berlinu itd.

Sploh pa NIKJER drugje na koncu maratona ne dobiš tako dobre majice kot v Ljubljani.

Moj prvi maraton je bil ravno v Ljubljani!
 abcd
Jaz se udeležim samo tistega tekmovanja, kjer mislim, da si bom uspel priteči kakšno od nagrad. Se pravi, nobenega. :) Pogrešam nagrade za zadnjo četrtino tekačev. :laola
Uporabniški avatar
 Vreme
abcd napisal/-a:Jaz se udeležim samo tistega tekmovanja, kjer mislim, da si bom uspel priteči kakšno od nagrad. Se pravi, nobenega. :) Pogrešam nagrade za zadnjo četrtino tekačev. :laola

Očitno še nisi bil na Sladkih6 :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA