Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Charly01
Pozna kdo, se je že kdo udeležil kakšnega njihovega tekmovanja oz. se namerava?

Lost Worlds Racing
http://www.lostworldsracing.com

A series of non-stop 100k and 50k foot races taking you to the world’s most inspiring World Heritage sites. Endurance events at places of matchless and enduring beauty.
Many of these places are widely known for their otherworldly beauty and mystery but the rugged and scenic trail selected by our experienced race staff is going to be the main feature of each event. Come join us along the Ireland's world renowned Antrim coast for the Causeway Crossing or in Italy for the Tuscany Crossing.
The format welcomes individuals or teams. Come spend the weekend in Ireland. Race and then raise a pint to your amazing achievement! You have to check it out and then you have to make a plan, train hard and make it happen!

Latest News – 4 UTMB points awarded to finishers of Transylvania Trail 100+k “Dracula’s Path” 56k earns 2 points.

Slika
 skorc
V Transilvaniji sem bil teden dni službeno. Tenisice so ostale v kufru. Odkrito povedno me je bilo strah it laufat... So pa bili Romuni odlični gostitelji.
 klas
skorc napisal/-a:V Transilvaniji sem bil teden dni službeno. Tenisice so ostale v kufru. Odkrito povedno me je bilo strah it laufat... So pa bili Romuni odlični gostitelji

Zakaj pa?
Sam sem 2 krat tam na 2dnevnih non-stop pustolovskih tekmah - superca in balzam za živce

Glede zgornjega traila mi je pa zdaj končno jasno, zakaj dajo 4 UTMB točke za 100km dirko. Seveda, če agleški organizator pobira po 500 in več evrov startnine.
Če bi to imeli čez Romuni sami, bi bila cena 50€, tekma pa prav tako zanima, če ne še bolj.
Upam, da se motim in da sem na strani kaj narobe videl, saj sem zainteresiran za to tekmo.
Vsekakor je Romunija (seveda gorska...pozabite na Bukarešto in morje) odlična destinacija, o tem pa ni nobenega dvoma.
 skorc
Pa vse tiste "ciganske" vasice napikane ob cesti, polno potepuških psov, plinske cevi razpeljane kar po travnikih, osli po cestah... Priznam pa, da se nisem odmaknil kaj prida stran od glavnih cest... Verjetno so stvari globje v "divjini" dokaj bolj neokrnjene in divje. :)
Uporabniški avatar
 Charly01
Meni se zdi zelo zanimivo, se pa bojim, da je glede na ceno res preveč "komercialno".
Slike so lepe, :) podatkov pa je bolj malo. :?
Na netu (še) nisem našel kakšnih poročil, zato tudi sprašujem, če kdo kaj več ve o tem.

@klas, na kakšnih tekmah si bil tam?

Ni pa samo Romunija, v naši bližini je zanimiva tudi Italija (Toskana in Amalfi coast).
 klas
klas napisal/-a:Priznam pa, da se nisem odmaknil kaj prida stran od glavnih cest... Verjetno so stvari globje v "divjini" dokaj bolj neokrnjene in divje.

je v bistvu res tako...je treba bolj vstran od večjih naselij, v hribe oz. vukojebino, ki je edina še ne zlorabljena. Ampak to na žalost velja kar za vse države Balkana :( .

Charly01 napisal/-a:@klas, na kakšnih tekmah si bil tam?

ojej, šele sedaj se zavem, da je že kar nekaj časa od tega.
Bo treba spet v akcijo, čeprav prav te tekme menda ni več na sporedu AR. Šlo je za pustolovske tekme (Adventure race). V Romuniji je bila glavna Carpathian Adventure, organizator izključno domač (čeprav je spadal pod zvezo Outward Bound Romania), 2-3 dni non stop čista avantura - zelo prisrčno. naš skupina je tja hodila kar 4 leta zapored od 2005-8, sam bil 2x, enkrat smo uspeli celo zmagati :D

http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web ... ANSILVANIA).pdf
ostalo pa na rajdovi strani pod poročila in galerija...

Na splošno za balkanske "lost word" tekme (AR, trail, trek) velja, da so dveh vrst:

- ali jih organizirajo domačini, ki so sicer manj spretni s predhodnim marketingom, PR-jem in podobnim komuniciranjem in prezentacijo, a tekme so vseeno regularne, a zares pristne, ugodne in brez nepotrebne finoče, prijateljske
- ali jih organizirajo tujci (največkrat Američani, Angleži, Itajijani), ki teren in morebitne lokalne posameznike zakupijo, naredijo pakete (od letališča do hotela) in potem pa ta lost word na podlagi dobre propagande razmeroma drago prodajo zahodnjakom :D
Uporabniški avatar
 tadejz
Škoda, ker je predrago. Ne zanima me celoten paket, ampak samo tek (prijavnina za tek in kar gre zraven). Ne bi plačeval za transferje z letališča in prenočišča, to si lahko organiziram sam.
Charly01: v Italiji imaš en kup trailov in cetnih tekov od 50km - 100+ km po ugodnih cenah.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA