Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 slitkx
Alora.

Odkar sem nabavil štuhe, sem laufal 3x. Prvič 3.9, drugič 4.9 in danes 4.6 km.
Seveda ne (še) v enem šubu. So bili vmes kratki postanki ali pa hoja. (Verjamem, da jih bo sčasoma vse manj.)

Kar mi ne gre v glavo - ko štartam, je prva vmesna tekaška razdalja najkrajša. Po logiki bi morala biti najdaljša, saj sem takrat še spočit. (Ja, se mejhn ogrejem in raztegnem pred tekom.) A je dejstvo glih kontra - najdaljši je zadnji vmesni tek. Tako so nihanja od 300 metrov, ko je potrebna pavza pa do zadnjega teka, ki je dolg med 1200 in 1400 metrov.

Dobro, profijem in že bolj izvežbanim rekreativcem se tele razdalje zdijo mini micene, ampak meni so pa trenutno zalogaj.

Hm.

Lp.
 wind
slitkx napisal/-a:Tako so nihanja od 300 metrov, ko je potrebna pavza pa do zadnjega teka, ki je dolg med 1200 in 1400 metrov.

No, tole ni ravno pameten način treninga - če tečeš toliko časa, da ne moreš več.

Več boš dosegel (z manj tveganja), če se treninga lotiš sistematično, npr 10 ponovitev (1 min teka, 2 min hoje) in postopoma povečuješ obremenitve.

Npr takole:
https://sites.google.com/site/leppameteninskromen/Home
Uporabniški avatar
 slitkx
Se bom vsekakor lotil sistematike, a moram prej nabaviti merilno napravco. Zdajle si občasno merim s telefonom, a je to zelo nepraktično.
Uporabniški avatar
 pajo
slitkx napisal/-a:Alora.

Odkar sem nabavil štuhe, sem laufal 3x. Prvič 3.9, drugič 4.9 in danes 4.6 km.
Seveda ne (še) v enem šubu. So bili vmes kratki postanki ali pa hoja. (Verjamem, da jih bo sčasoma vse manj.)

Kar mi ne gre v glavo - ko štartam, je prva vmesna tekaška razdalja najkrajša. Po logiki bi morala biti najdaljša, saj sem takrat še spočit. (Ja, se mejhn ogrejem in raztegnem pred tekom.) A je dejstvo glih kontra - najdaljši je zadnji vmesni tek. Tako so nihanja od 300 metrov, ko je potrebna pavza pa do zadnjega teka, ki je dolg med 1200 in 1400 metrov.

Dobro, profijem in že bolj izvežbanim rekreativcem se tele razdalje zdijo mini micene, ampak meni so pa trenutno zalogaj.

Hm.

Lp.

Hm.
Lahko vprašam kam se ti mudi? Stava, si kje kaj pozabil, bežiš pred kom...? Človek začni počasi uživati z tekom ne pa, da se mučiš. Da te ne bom kmalu srečal v kaki drugi rubriki. Glasila se pa bo približno takole: A mi lahko kdo pove zakaj me bolijo meča, tetiva se nekam oglaša, saj sicer ni hudega ko se segrejem.... Počasi človek še celo življenje je pred tabo. :D Srečno. Ne rasteguj se ko je telo še hladno. Naredi km ali 2 potem šele delaj vaje. Ti prav iščeš poškodbe.

Lp.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA