Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Pozdravljeni,

odpiram eno simpatično temo.. KAKO VEŠ, DA SI TEKAČ?

(Sicer se tudi na internetu pojavlja že kar nekaj tek citatov...you know you`re a runner when...pa vseeno!)

Jaz vem, da sem tekač enostavno takrat:

- Ko se zjutri vozim v službo in zavidam vsem tistim, ki tečejo mimo mene....

- Ko med vikendi perem oblačila in je kar 80% tistih "športnih"...

- Ko imam v omari več tekaških superg kot ostalih "navadnih" čevljev...

- Ko je najdražji par čevljev, ki ga premorem prav tekaški par superg...

- Ko nekdo začne temo o teku ("ker vedo, da rada tečem in želijo biti vljudni") jaz pa lahko brez premora par ur govorim o tem kako je tek "ohh" in "splohh"

- Ko me kdo vpraša kakšen vikend sem imela? Pa začnem z "ahh, samo 10km teka, pa ..... Uglavnem, vedno je vključen tek, :--

...in še in še in še bi se našlo :) :)
Zanimiva tema. :D Dodajam še nekaj alinej:

- ko si med redkimi, ki še nosijo ročno uro - in ta ura je znamke Garmin/Polar
- ko si prepričan, da se hitrost ne meri v m/s oz. v km/h, pač pa v min/km :roll:
- ko, čeprav imaš polno omaro, zjutraj nimaš kaj obleči za v službo, ker v tekaških oblačilih pač ne moreš iti :shock:
- ko prva asociacija, ko kdo omeni Berlin, ni zid, ampak maraton :bum:
- ko je Pot ob žici sinonim dolgega teka (šele potem okupirane Ljubljane)
- ko "iti peš" pomeni le "hoditi" ("nisem mogel več teči, pa sem šel peš" :lol: )
- ko tek ni le trening, ampak doživetje,,
- ko prideš na križišče poti in najprej 5 sekund razmišljaš, kje sploh si in kam moraš zaviti
- ko se na maratonih nehaš spraševati 'zakaj mi je tega treba?',
- ko tudi tvojo 'civilno' garderobo sestavljajo večinoma oblačila z maratonov,
- ko ti tek pomeni toliko, da ga opraviš tudi v dežju/trdi noči/ranem jutru, kadar se je treba prilagoditi okoliščinam (npr. zaradi drugih družabnih obveznosti),
- ko se ti zgodi, da večkrat obuješ tekaške copate, kot pa sedeš v avto,
-...
- ko nastane abstinenčna kriza ob več kot dvodnevni pavzi,
- ko grem raje s kolegom kros čez golovc, kot pa s punco na sprehod :-- :roll: :lol:
- ko niti ne pomislim koliko stanejo tekaški supergi, pri nakupu jakne, ki stane občutno manj kot dva para superg (ki zadoščata ravno za ~ pol leta) pa imam en teden slabo vest,
- ko padem v svoj svet in si prepiham in spočijem glavo,
- ko imam za seboj že skoraj 1000 km v letu, medtem ko glavnina šele štarta s pripravami za "fit" morje.
- Ko neveš- ali bi se smejal ali jokal ko te kak "netekač" vpraša: "So how long is this marathon?"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

- Ko imaš v omari ene 20 SVETLO ZELENIH majic in res neveš kaj boš še z eno dodatno počel! (Ali se pa samo meni zdi, da je na 60% tekov v Sloveniji ta zelena barva tako zelo "IN"....)

- Ko te kolegica v septembru povabi na poroko in je prva misel "ojej, da ni kak maraton takrat" :-- :-- :drink ali pa npr babi kak vikend praznuje roj dan in si "hjooj, pa je šel dan za trening in en dolg tek v 3 krasne" :D
- ko imaš slabe dni, in dni ko si tekel
- ko si kar naprej lačen, ogromno poješ pa se sploh ne rediš (preveč :P)
- ko imaš »tekaške« prijatelje
- ko ti prijatelji rečejo »da si zmešan« pa je v resnici to tvoj najljubši kompliment
- ko googlaš svoje ime in je vse kar se pojavi rezultati tekov
- ko se veliko mojih zgodb/dogodkov začne z »Sem šel tečt…«
- ko srečaš kakšnega znanca in ti reče »Ja ja, sem te videl zadnjič teči tam pa tam"
- ko ti nekdo reče, ali veš kje je xyz lokacija pa rečeš »Ja ja, tam sem pa enkrat že tekel«
Šmarnagora napisal/-a:-
- Ko imaš v omari ene 20 SVETLO ZELENIH majic in res neveš kaj boš še z eno dodatno počel! (Ali se pa samo meni zdi, da je na 60% tekov v Sloveniji ta zelena barva tako zelo "IN"....)

Po moje se pa "pravi" tekač iskreno razveseli 73. majice, ki jo dobi za rojstni dan in 74. majice ki jo dobi "zastonj" na tekaški prireditvi (tudi če je zelena), potem si pa še kupi za veliko preveč denarja ta 75., ker je na tujih maratonih pač ne dajo zastonj in tisto potiskano pač mora imeti, čeprav ima že 4 enake, ki se razlikujejo samo po letnici.
mare napisal/-a:
Šmarnagora napisal/-a:-

Po moje se pa "pravi" tekač iskreno razveseli 73. majice, ki jo dobi za rojstni dan in 74. majice ki jo dobi "zastonj" na tekaški prireditvi (tudi če je zelena), potem si pa še kupi za veliko preveč denarja ta 75., ker je na tujih maratonih pač ne dajo zastonj in tisto potiskano pač mora imeti, čeprav ima že 4 enake, ki se razlikujejo samo po letnici.

No, jaz imam pa par majic dovolj! Tako da dam majice, ki jih dobim/kupim s štartnino) rajši naprej. Mislim,da imajo že skoraj vsi moji prijatelji po kak kos "zelene majice". 8) p.s. majic sem drugače tudi jaz vedno vesela, samo na žalost je SVETLO zelena res ena redkih v katerih se enostavno ne počutim dobro. Enostavno rada tečem "v neopaznih barvah" :)
Če hočeš neopazne barve: v svetlozeleni se naravnost zliješ z okolico med spomladi sveže ozelenelimi bukvami, tako da majice vsaj spomladi ustrezajo tudi tvojim kriterijem. potem imaš pa še tiste iz ljubljanskega maratona za ponoči ali za asfalt, pa bele iz radencev za po snegu itd. Jaz jih že zaradi varnosti uporabljam v drugačnem vrstnem redu.

Aja, očitno nisi pravi tekač. Pravi tekač ima tudi med prijatelji same tekače (ker noben drug ne more več prenašati njegovih tekaških zgodbic, od supergam itd.). In vsak od njih ima tudi že goro majic, katerih se ne more znebiti. :D
mare napisal/-a:Če hočeš neopazne barve: v svetlozeleni se naravnost zliješ z okolico med spomladi sveže ozelenelimi bukvami, tako da majice vsaj spomladi ustrezajo tudi tvojim kriterijem. potem imaš pa še tiste iz ljubljanskega maratona za ponoči ali za asfalt, pa bele iz radencev za po snegu itd. Jaz jih že zaradi varnosti uporabljam v drugačnem vrstnem redu.

Heh, no mislim, da barva majice res NE definira kdo je tekač in kdo ne. :)

ubistvu sem želela samo dodati alinejo:

Kako veš, da si tekač? - Ker imaš saj eno zeleno tekaško majico v omari (zakaj? ker se ta barva pač enostavno pogosto pojavlja na tekaških prireditvah. :wink: ) :wink )
Pa še nekaj mojih pogruntavščin:

Veš, da si tekač, ko bi moral 10 metrov zalaufati za avtobusom, pa ti ta uide, ker si se prepočasi preoblačil v tekaške cunje in tekaške superge.

Veš, da si tekač, ko te ni sram naokoli hoditi v negravžnih belih dokolenkah.

Veš, da si tekač, ko se ti ne zdijo čudni ljudje, ki so v supergah, majicah in pajkicah v operi ali gledališču.

Veš, da si tekač, ko znaš našteti več nožnih mišic od povprečnega študenta medicine.

Veš, da si tekač, ko te prijatelj povabi na tenis ali kakšno drugo rekreacijo, pa rečeš, da ne moreš, ker moraš teči.

Pa še ena sposojena, ki mi je všeč:
veš, da si tekač, če si med tekom predstavljaš sebe, da tečeš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA