Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Jasc
Pozdravljeni,
ima mogoče kdo izkušnje z organizacijo teka? Zanima me predvsem na kaj vse moramo biti pozorni, koga vse obvetiti, komu prijaviti itd... Organizirali bi krajši tek cca 12 km, ki bi potekal delno po gozdu, delno skozi vas (torej bi bila potrebna tudi zapora ceste).
Kakršnikoli nasveti so dobrodošli...
 mojA
Nimam izkušenj ravno z organizacjo teka, predlagam pa, da se obrneš na pristojno Upravno enoto. Glede zapore ceste in ostalih dovoljenj te bodo morali informirati ali pa vsaj usmeriti kako naprej.
Sem sigurna, da ti bo kdo znal bolj konkretno odgovoriti..

lp in sporoči, ko bo zadeva nared :D
 mikha
Jaz sem letos prvic organiziral in po letanju po upravni enoti in razciscevanju pojmov, smo si na koncu prisli na cisto da se poda prijavo na pristojno policijsko postajo od koder, ce je potrebno, obvestijo upravno enoto od koder te pozovejo da prides in dopolnis stvari. Jaz sem na koncu dal prijavo samo na policijo, ker tek ni sel po javnih cestah. Predlagam, da gres ze v startu na upravno enoto, kjer ti bodo dali obrazec. Jaz sem rabil datum, cas, zemljevid teka, oznacena mesta redarjev, resevalcev, kratek opis teka/poti, soglasje lastnikov prireditvenega prostora - v mojem primeru najemnika koce. Imeti moras odgovorno osebo in vodjo redarjev, ter seveda drustvo, ki to organizira. Resevalna sluzba, jaz sem se dogovoril s CZ in je bilo OK, ker tek ni sel po cesti in sploh ni dostopa za resevalno vozilo. Znajo pa zahtevat resevalno vozilo, ce je tek tudi po cesti. Casovno so rekli na Policiji, da bi bilo zadosti ce to prijavim par tednov prej, zakonsko 8 dni, ce se prav spomnim. Vsekakor se loti kaksen mesec ali prej, da te kaj ne preseneti.
 mikha
Zagotovo pa imam se nekje kopijo obrazca, pa ce zelis, se lahko ob priliki potrudim pa poslikam ali skeniram in posljem. LP in uspesno organizacijo.
Uporabniški avatar
 vencelj
Glede na to, kako veliko tekaških prireditev imamo, je jasno, da je tudi organizatorjev veliko. Pri vsaki organizaciji je mogoče najtežji del papirologija ( birokracijanasbopokopalapress.), zahteve so včasih prav banalne in absurdne (npr. prisotnost potapljačev, če je kje v bližini kakšen studenec...), pa cel kup soglasij...mislim, da se nekdo z izkušnjami nerad oglasi v takole temo, ker bi ga takoj napadli, da je črnogledi pesimist, ki že vnaprej straši nove organizatorje, a žal je naša realnost taka! Verjetno je pa od UE do UE različno, odvisno od ljudi, ki so tam zaposleni in se s tem ukvarjajo. Z zaporami cest je pa poseben (in ne zastonj) križ.
Ko enkrat začneš, ti bodo že pristojni povedali, kakšne so njihove zahteve in kaj jim še moraš prinesti...
Uporabniški avatar
 zz topka
vencelj napisal/-a:Glede na to, kako veliko tekaških prireditev imamo, je jasno, da je tudi organizatorjev veliko. Pri vsaki organizaciji je mogoče najtežji del papirologija ( birokracijanasbopokopalapress.), zahteve so včasih prav banalne in absurdne (npr. prisotnost potapljačev, če je kje v bližini kakšen studenec...), pa cel kup soglasij...mislim, da se nekdo z izkušnjami nerad oglasi v takole temo, ker bi ga takoj napadli, da je črnogledi pesimist, ki že vnaprej straši nove organizatorje, a žal je naša realnost taka! Verjetno je pa od UE do UE različno, odvisno od ljudi, ki so tam zaposleni in se s tem ukvarjajo. Z zaporami cest je pa poseben (in ne zastonj) križ.
Ko enkrat začneš, ti bodo že pristojni povedali, kakšne so njihove zahteve in kaj jim še moraš prinesti...

:clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 miro
Če imate voljo, kar veselo na upravno enoto, tam boste dobili vse podatke in obrazce, ki jih bo potrebno izpolniti. Je pa res veliko (tudi nepotrebnega) dela.
Res bo potrebno imeti soglasja lastnikov parcel, redarje, zdravniško oskrbo in še veliko malenkosti, vendar se da, to vse premagati, samo začeti je treba!

Če ne bi šlo po cesti,brez glasbe in hrane, bi bilo verjetno dovolj samo dovoljenje policije, tako, da najprej zberite vse informacije in se nato odločite mogoče za spremenjeno traso.

Seveda, vse to prinese tudi nekaj stroškov, tako, da bi kakšen sponzor prav prišel!

Ne izgubite poguma! :D :D
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA