Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 gasper.kotnik
v soboto grem prvič na tekmovanje. Na maraton Komenda 10km. Kaj početi ta teden? še vedno tečem po trening planu Endomondo. Kar počnem že od prve objave na tem forumu. plan določa danes 8.5km s tempom 6.38min/km in v četrtek tempo 5x po 20s s 5.33min/km.

Kaj in kako jesti ta teden oziroma petek in soboto.
 bod
Meni zelo pomaga, če naredim v tednu pred tekmo kratek tek (za tvoj primer recimo 5 km) v predvidenem tekmovalnem tempu. Če ga ne, se v prvih par kilometrih preveč zaženem, potem pa seveda tempo globoko pade.

Jej, kar ješ ob petkih in sobotah. Če te res matra, da bi delal "carbo loading", pojej v petek eno tortico več za kosilo ;)
 gasper.kotnik
danes sem že odtekel planiranih 8.4km. povprečno sem imel 6.26min/km in povprečen pulz na koncu 143...

so me pa začeli žuliti supergi in sem jezen ker ne vem kaj bo v soboto...
 dolencb
Jej to, kar ješ vedno.....sori - za 10 km ni potrebno ničesar preveč "loadat". Vzami to, kar si jedel do sedaj pred tvojimi teki, imej isto rutino, isto hrano... 10 km - če tečeš recimo 60 minutk - je maksimalno 600 cal porabe energije (zelo pavšalno sedaj napisano)...

10 km odteči za užitek, pozabi na uro (preveč v sekunde gledaš) - sam osebno prvi dve leti sploh nisem uporabljal ure/Garmina ipd... Idi v svojem ritmu, poslušaj telo (nasvet: itak te bo zaneslo, poneslo - mal vseeno zaviraj), pomembno je, da prideš do cilja...to je to.

Vso srečo v Komendi.

Bogo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA