Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 drej
#32396
Star sem 42 let, torej v letih (najboljših seveda), ko ljudi moje starosti (predvsem v službi) pridno pobirajo infarkti, kapi in podobno. Nisem bolan, zdravniški pregled v službi vsaki 2 leti je (nenormalno) normalen. Nikogar ne posiljujem s tekom, pravzaprav ga niti ne omenjam. Omenjam ga zelo poredkoma.

In sedaj k ugotovitvi. Vem, da sem na prvem mestu po zaželjenosti, kdo naj bo naslednji, ki ga bodo odpeljali.

Zanimajo me vaši komentarji.

lpa
Uporabniški avatar
 mirko1
#32398
vidi vidi,jaz sem mirko in moj fotr je slavko in star sem 42 let,in teka v službi ne omenjam(sem na zzz),a tega posta ne štekam :roll:
lp,mirko
 Amir
#32400
Pa Drej kere ti strelaš ej. Jst pojma nimam kaj tvoj vpis pomen razn tega da si str 42 let pa normalno zdrav. Dej poštimi to pa razlož kaj si hotu povedat. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
 zulu
#32415
če te prav razumem. Če nekateri pretečejo maraton pri 75tih al' koliko potem tvoji sodelavci nimajo razloga, da bi tebe že kam odpeljali. A te kdo rine iz delovnega mesta ali kaj? Ni preveč jasno napisano. Ne daj jim dihat. Tek je zdravo poživilo, fizično kot psihično. Glede kapi, seljenja na oni svet, pa kaj čmo, če pride pride, ne vemo ne ure ne dneva, prej ali pozneje, sam 42 je še prezgodaj, mar ne. Ti maš samo malo krize. Ne misli na te zadeve in teci pa bo. Upam, da sem prav razumel zadevo. :oops: :lol:
 marjan
#32418
Jaz pa to razumem tako, da sodelavci mislijo da tek ne pomaga k zdravju in da bo Dreja ravno tako zadelo.

Se motim!
#32426
Imam občutek, da se na delovnem mestu ne počutiš dobro, nisi siguren, preobremenjen si z delom. Če si perfekcionist še toliko težje. Morda vlada panično zavistno vzdušje, ker se vsi bojijo nečesa. Odpovedi, nazadovanja, morda gre podjetju vedno slabše. Vso zadevo še poslabšajo razni čenčači, prenaševalci pošt, opravljilci in napihovalci. Tek je krasen ventil, da to napetost spustiš iz sebe. Morda ti sodelavci zavidajo, ker tečeš. To kažejo na tak način, da te zbadajo…Te zadeve sem preizkusila na svoji koži (imam kar veliko izkušenje – jutri se priključim štiridesetletnikom). Ko mi tudi tek ni več pomagal (šla sem npr 2x po službi tečt, ker sem bila po prvem teku še vedno napeta, nervozna, živčna) sem zadevo ponovila. Preveč sem se sekirala, živcirala, čutila preveliko odgovornost – ko je bilo preveč sem zamenjala službo. In kot praviš – v takih razmerah so sodelavci CEPALI od kapi, vodstvo je bilo skrajno nečloveško in popolnoma nesposobno, kar se je kazalo vseh ravneh. Govorila sem s starejšimi od sebe, ki so bili v podjetju že leta. In kaj takega se ni nikoli dogajalo. Nikoli ni v kratkem času zbolelo toliko sodelavcev kot takrat, ko je vladalo ozračje, kot sem napisala zgoraj. Zato ti pravim: ne sekiraj in ne živciraj se, ker ni vredno. Žal so ljudje velikokrat podli, privoščljivi, opravljivi in hudobni in zaradi takih ljudi, se ni vredno sekirati. Ti ljudje se obračajo navadno kot vetrnice. Danes ti bodo lezli v rit, že jutri bodo tvoj sovražnik.
Mogoče je v podjetju celo vse Ok le ljudje so siti vsega in se potem začnejo med sabo gristi in delati paniko.
Vse to je stresno, zato pa: ostani zvest sebi, ne misli na infarkt, teci kot ti paše. Če pa čutiš, da je tek premalo, poizkusi še s kakšnimi drugimi prijetnimi stvarmi in se SPROSTI. Preberi kakšno knjigo, pojdi na sprehod , izogibaj se negativcem, jaz rada kaj narišem – to me tudi zelo sprosti, mogoče rad kaj »pošraufaš«, sigurno tudi tebe še kaj posebno veseli. – nekaj takega, da se vidi, da je nekaj narejeno. PA NE MISLI NA BOLEZNI IN SLABE STVARI – čaka te še 60 let ! In veliko se smej – za začetek se vsaj drži na smeh – podzavestno boš boljše volje
Ps: Je pa tako, da moramo tekači velikokrat kakšno požreti. Npr jaz venomer poslušam, kako bom svojega moža spravila v grob (44-letnik), ker ga preveč gonim. Veliko tečeva skupaj in vem, da je veliko boljši če teče (ima tudi grozno stresno službo). In bolj on goni mene - kaj goni, spodbujava se. Ti isti ljudje so v bistvu celo življenje nepremični, delijo bolne nasvete in opravljajo. Ko te vidijo ti čestitajo, bravo maratonca, ko se obrneš stran pa nož v hrbet. Marš ! Še pred poroko sva se zmenila, da si bova pustila tečt (nekatere žene menda svojim dedcem ne pustijo tečt - ok, če imaš kakšno srčno okvaro že, pa še tisto priporočajo kakšen zmeren tek ali hitrejši sprehod)
Uporabniški avatar
 Fotr
#32435
Bravo, mojA, temu se pa res lahko reče pravi odgovor. Tudi sam se podpišem pod njega. Mislim, da je res tako!

Čestitam za življensko prelomnico, za 40. rojstni dan. Naj bo rojstnih dnevov na desetice čimveč!
Uporabniški avatar
 Staša
#32451
Ja, bravo MojA, tale odgovor je obliž tudi zame, ker se počutim natanko tako, kot si opisala v prvem delu. Mi je že to v tolažbo, da še kdo pozna tak občutek, sicer pa se že nekaj časa trudim, da bi dojemala, kot si opisala... in pomaga. Ampak včasih se je težko prepričati, ker po naravi nisem flegmatik...

Lepo praznuj(-va)!!! :)
 Nataša
#32453
Zanimivo, jest se pa v službi bolj ali manj dobro počutim. In se mi zdi, da so bolj ali manj tudi kar ponosni name, da tečem in jem razne svoje pripravke...in to vedno v temni kuhni, da vsakega ustrašm, ko pride :twisted: . Mogoče se jim zdim na trenutke rahlo čudaška, ampak na pozitiven način.

Je bilo pa povsem drugače v eni drugi službici par let nazaj, seveda na gov :twisted: , ko sem bla že zvečer čist nervozna, če sem samo pomislila, da moram zjutraj tja.

Mislim, da služba ne sme biti nikoli tako pomembna, da bi zaradi nje zbolevali. in veliki večini se skoraj vedno najde boljša.

Moja, tudi od mene vse najboljše!!!!
 mojA
#32466
TO PA DRŽI KOT PRIBITO:
[

Mislim, da služba ne sme biti nikoli tako pomembna, da bi zaradi nje zbolevali. in veliki večini se skoraj vedno najde boljša.

quote]

Staša, Nataša hvala za čestitke. Sploh sta pa obe super punci in sem prepričana, da bosta v življenju uredili stvari tako, kot je treba. Staša, tebi pa tudi jaz čestitam, VSE NAJBOLJŠE!!!

:toast:
Uporabniški avatar
 Staša
#32472
mojA napisal/-a:Staša, Nataša hvala za čestitke. Sploh sta pa obe super punci in sem prepričana, da bosta v življenju uredili stvari tako, kot je treba.

:toast:


:oops: Hmm, zanimivo... mi je všeč ta (delni) zaključek teme Mirko pazi metak. Hvala Slavko. :)

Tudi, če se Drej ne javi, kaj je menil, meni je OK :wink: :wink: :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
#32485
Drej, MojA, Mirko1, Marjan, Staša, Nataša, harambaša in turški paša, ;)

Res je. Vse, kar ste napisali. O teku in vplivu na živčke in razbijanje stresa. O fovšiji in nerazumevanju. In o tem, zakaj radi tečemo.

Moj oče, ki je bil v mladosti športnik (gimnastika), nikakor ne more razumeti, zakaj bi nekdo brez potrebe tekel več kot 1 km daleč. Maraton? Halo? In vsakič, ko pride pogovor na temo teka, mi prinese pod nos Paava Nurmija (fatalen infarkt) in tistega profesorja, ki so mu že dvakrat operiralil kolena, ker je tekel in še teče. Moj point je, okolica te sprejema, kakor se ji zdi. In ker ti ne tečeš zaradi njih, temveč zaradi sebe, si itak že zmagal.

Lep let vsem, ki nas tek drži pokonci,
Pegaz :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA