Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 peku512
Pozdravljeni.
Zaradi pomanjkanja motivacije iščem sotekača iz okolice Kranja, za tedenske skupne teke.
Sam se enostavno ne spravim, vedno najdem cel kup izgovorov. Če je še kje kdo podoben, naj se javi.
Naj še dopišem, da sem tekač začetnik in temu s primerno kondicijo (nimam je).
V kolikor je kdo zainteresiran se priporočam.
Predlagam tek/hojo okoli Brda, zaradi enostavne logistike dostopov in parkiranja. Zaradi obveznosti ne morem pričeti pred 18. uro.
LP Peter
 abcd
Hmmm..., zase ne vem če bi se šel takšno raboto. Poiskusi si najti šport za katerega boš komaj čakal, da se ga lotiš, tudi če nimaš kondicije ali znanja. :wink:
Uporabniški avatar
 Medicius
Motivacijo za tek najdi sam pri sebi, drugače boš tekel za druge. :wink:
Uporabniški avatar
 čara
Najboljša motivacija iz človeka samega. ;) Verjamem pa, da je nekomu težko začeti, ko to prebiješ in vzljubiš tek pa ni problema več.

http://activeinspiration.tumblr.com/ Naprintaj si in polepi omaro etc. Če imaš psa, ki rad teče-ga vzemi zraven. Obstaja tudi canicross in imajo skupne treninge http://www.dsp-slovenije.eu/canicross/?lang=SL

Brcni se v rit, najtežji so ravno prvi koraki. :P Pomembno je, da imaš nek lahkoten korak, tebi čim bolj naraven, preko lahkotnega koraka se hitro vzljubi tek. Lahko začneš z živahno hojo potem pa skiping in poskoki,kjer imaš stopalo sproščeno in iz tega zasnuješ svoj tekaški korak. Voila zelo hitro se spomniš otroških dni, ko je bil tek osnovno gibanje :D
 ogi
Se cisto strinjam s tem kar je napisal Abcd. Zakaj za hudica bi delal nekaj v cemer ne uzivas? Zato ker je tek trenutno in in je treba laufat ce hoces biti cool? Fino potem se pa pac matraj in trpi pri necem, kar ti ni vsec. Definitivno ti pa ni vsec, ce nikakor ne najdes motivacije da bi sel laufat.
Uporabniški avatar
 čara
Nekateri bi s tekom radi prišli do kondicije, drugi izboljšali zdravje, tretji pa bežali od problemov ali pa jih reševali, četri....

Jaz pa priznam, da mi je kdaj bilo hudo zoprno vmes. Ampak na koncu je vedno nasmeh. Pa kolesarim sedaj tudi, pa mi sploh ni všeč in niti malo ne uživam. Koristi pa mojim nogam, vezem, razbremeni kolenske vezi in jih krepi.
 gapez
Pa kaj težite možakarju, to da se ti ne da it je nekaj popolnoma normalnega. Murakami piše v knjigi, da je delal intervju z enim japonskim maratoncem, ko je še dalal tudi kot novinar. In ga je vprašal, če se njemu tudi kdaj ne da it tečt. Kot se je njemu pogosto dogajalo, pa ga je zanimalo, ali je to normalno...
No ta maratonec, nek hud prvak, je rekel, da se mu vedno ne da.
Uporabniški avatar
 Medicius
gapez napisal/-a:Pa kaj težite možakarju, to da se ti ne da it je nekaj popolnoma normalnega. Murakami piše v knjigi, da je delal intervju z enim japonskim maratoncem, ko je še dalal tudi kot novinar. In ga je vprašal, če se njemu tudi kdaj ne da it tečt. Kot se je njemu pogosto dogajalo, pa ga je zanimalo, ali je to normalno...
No ta maratonec, nek hud prvak, je rekel, da se mu vedno ne da.

Ravno zato pa rabiš motivacijo, nekaj od teh jih je lepo napisala @čara. :wink:
Je pa kot prvo pomembno, da si človek zastavi cilj! Cilj mora biti pravilno zastavljen:
- ne previsok, da se preveč ne mantra, da ne bo prišlo do poškodb ali odpora in
- ne prenizek, da se bo z treningom napredovalo, napredek je pa sam po sebi motivacija.
Torej @peku512, ne vem kakšne so tvoje tekaške sposobnosti (kondicija) ampak tem primerno si zastavi cilj, da boš sčasoma pretekel kakšno razdaljo dlje ali hitreje, kot si zdaj sposoben. Hiti počasi in poslušaj telo (!), očitne rezultate treninga pričakuj v trimesečnem ali polletnem obdobju, ne čez noč. Motivacija pa ti je naj v prvi vrsti uresničitev zastavljenega cilja. Vodnikov glede prvih tekaških korakov, pa najdeš polno na spletu.

Lp, M.
Uporabniški avatar
 Šmarnagora
Žal nisem iz okolice Kranja, tako da se ti težko pridružim, lahko pa ti povem, da sem jaz čisto čisto na začetku zelo zelo težko našla motivacijo za tek. Enostavno se mi je zdelo, da me bodo "vsi čudno" gledali, če bom pretekla nekaj 100m in počivala...

Na srečo sem imela prijateljico s katero sva se skupaj odločili, da bova začeli teči. Tako da ja, brez nje nikoli ne bi postala odvisna od teka. Skupaj sva tekli tko po 10, 15, 20min...po kakšnem letu sva prišli že na 8km... in potem je imela ona čedalje manj časa in volje..jaz pa sem ugotovila, da ne morem več brez teka.

Lahko ti povem, da sem danes..nekaj let pozneje popolnoma zaljubljena v tek. Lani sem pretekla celo svoj prvi pravi maraton.

In kljub temu, da res rada tečem, da veliko tečem..priznam, še sedaj se včasih rada s kom zmenim (predvsem za kakšne daljše teke), in se "tako prisilim"...

Se mi en zdi čisto nič narobe s tem, ker sem po teku vedno srečna in si rečem "joj, nevem zakaj se že včeraj nisem spravila iz hiše!

Tako da..veliko sreče pri iskanju tekaškega parnerja. Na začetku ga mogoče res potrbuješ..ampak boš videl, da se boš zelo kmalu tudi sam z veseljem spravil iz hiše!!

Pa srečno! in veliko užitkov v teku :)
 ogi
Gapez eno je vrhunski tekmovalni sport, drugo pa je rekreacija. Tekmovalni sport je sluzba, pa ne glede na to kako se to slisi. Tisti, ki ste (smo) bili sami kdaj v tem, veste kako je to. Ni lustno (vsaj vecinoma ne), ampak moras, ravno tako kot ni lustno (vsaj vecinoma ne) vsako jutro iti v sluzbo.
Rekreacija je pa nekaj cisto cisto drugega. Tu pa ni da moras, ampak zelis. In ce ne zelis se pac ne gres tega. Vsaj zame je stvar dokaj preprosta.
Uporabniški avatar
 Šmarnagora
Ogi,

tudi v službo je nazačetku težko hodt. Ko ti ena stvar "še ne gre", ko si "novinec", ko v pisarni še nisi "domač" rabiš kakšno prijazno besedo, nasvet..potem gre pa čedalje lažje, postane ritual...

Službe v večini primerov sicer ne vzljubiš in se prejšni dan jutranjega ustajanja ne veseliš...ampak PRI TEKU PA JE USPEH ZAGOTOVLJEN :)
 abcd
Če je vzpodbuda potrebna pri vseh aktivnostih je res potrebno vztrajat. Če se ti pa ne da teč, z veseljem bi se pa udeležil druge aktivnosti je pa za razmislit. Res je pa tudi, da je tek osnova za večino športov, tako da se prej kot slej pojavi kot sestavni del večine športov.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA