Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 strelec30
Pozdrav!

Mene zanima, ali kdo od vas dela vaje za moč in kakšne so te vaje? Sam laufam 5 let in do letos kakih posebnih vaj nisem delal,po težavah s hrbtenico pa sem vseeno pomislil, da bi bilo dobro delat kakšne vaje za krepitev mišic.
Sedaj delam predvsem z utežmi (vaje za krepitev mišic rok,ramen in hrbtnih mišic) ter proste vaje (trebušnjake, vaje za kvadriceps). Zanima me pač, ali so za tekača na dolge proge vaje z utežmi primerne (sicer ne delam s preveliko težo) in ali bi bile bolj primerne vaje na kakšnih drugih napravah ali proste vaje. Hvala!
 Stane
Živjo,

evo glih včeraj sem v Poletu zasledil članek na to temo, ki je vrh vsega še bogato slikovno opremljen.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 žure
Danes čutim posledice prav posebne vaje za splošno moč - OD PLESA :shock:

Včeraj smo plesali merenge. Folk, kok to zažiga. Sigurno ga lahko uvrstimo med Core trening. Čutim kar par mišičnih sklopov (pa nisem ravno zakrnel, kar se tega tiče) in sicer stranska zadnjična mišica (a je to gluteus minimus?), stranske trebušne mišice komplet, pa hrbtne - od trtice do sredine hrbta.
Mogoče bi veljalo uvesti ples kot redni nadomestni trening, predvsem za preventivo - tu imam v mislih predvsem sindrom Iliotibialnega traktusa (ITB) o katerem je bilo že kar nekaj napisanega, katerega vzrok naj bi bil tudi prešibka muskulatura tudi stranske zadnjične mišici in pa zakrčenost in ki je pestil in še pesti kar nekaj članov TF.
Menim, da je to vredno razmisleka.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA