Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Če sem na tekočem, so letos v Sloveniji trije 100+ km ultra trail teki. Najprej 100 km Ultra trail Vipava, potem 100 km Ultra pušeljc trail in SLO 100 (100 milj in 100 km).

Prosil bi tiste, ki poznate trase ali dele tras, da napišete kakšno koristno informacijo za udeležence, ki terena ne poznamo. Na primer kakšno je razmerje različnih podlag, kako strmi in časovno dolgi so vzponi in spusti ali je priporočljiva uporaba palic, kakšni so pričakovani časi zmagovalcev, kako "hudi" so limiti, kakšna obutev je najbolj primerna, ali je pričakovati izredne vremenske razmere (npr. visoke temperature ali mraz ponoči), ali se je na kakšni okrepčevalnici pametno bolje založiti z vodo zaradi velike časovne razdalje do naslednje ...

Že v naprej hvala!
http://slotrail.si/slo100-2/,
http://www.100utvv.si/home-sl/
http://www.gm4o.si/sl/uvod.html
precej tega je v opisu tras tukaj, še kaj bodo dodajali organizatorji pred tekmami. Več ali manj so si slovenske planinske poti po teh hribih podobne. Gozdne poti, kamenje, korenine, po cesti makadam, tudi erozija dela svoje. Če si bil na Snežniku, Nanosu, Slivnici, si poizkusil vse. Skoraj.... presenečenja so vedno možna. :wink:
Glede temperatur..možna so odstopanja, vendar je vse odvisno od trenutnega vremena. Noč je v hribih vedno hladnejša, če si v gibanju to ne bi smel biti problem, vode pa vsaj jaz bi vzel vedno vse polno. Nikdar ne veš.
:) Tudi jaz sem imel prvič polno podobnih dilem. Na koncu vedno sam ugotoviš kaj ti paše.

Vse prireditve so letos prvič. Trase najbolje, da greš malo sprobat ali vprašaš konec leta.
Palice za UPT nujno, za ostala dva po želji. Količina vode je zelo različna od pol litra do litra in pol glede na osebne potrebe in vreme. Obutev: superge z grobim podplatom po izbiri. Limiti so tako na oko precej človeški. Vreme zanesljivo bo. Kakšno, vprašaj dva dni pred tekmo. Vzdušje bo odlično!

Če želiš bolj konkretne nasvete, vprašaj za konkretno tekmo in povej malo več o svojijih dosedanjih izkušnjah in pričakovanjih.
Zagotovo pa se bomo vsi organizatorji maksimalno potrudili, da bo udeležencem čim lažje premagat te ultra razdalje... taki projekti se ne delajo le za enkrat in če zašepa organizacija je potem hitro konec zgodbe.
Dileme za 100 km UTVV ni, sem prijavljen, za naprej pa se še ne ve... Za začetek bi torej vsem, ki gremo v Vipavo, prišli najbolj prav kakšni koristni napotki glede vipavske tekme.

Glede vseh treh tekov pa se mi zdi, da bi lahko marsikomu koristilo, če bi se pred prvo izvedbo o teh tekih dalo kaj konkretnega prebrati (poleg navodil organizatorjev), po možnosti iz izkušenj s prog, mogoče tudi nekoliko v smislu medsebojne primerjave.
Eden manj kot 50 s plačano prijavo na vseh treh progah. Bo kar prazno na progah. :?

Še danes je čas, kar nekaj prijavljenih bo verjetno še plačalo. morda pa bo tudi čas prijave kaj podaljšan.
Letos je prvič precej velik izbire za 50+km traile.. in ker se jih udeležujejo bol ali manj isti "osebki" in ker to kljub drugačnim trditvam niso stroji, so po 2-3 tekih daljših od 100km nekateri primorani vsaj malo počit, Prireditelji tega seveda najbrž pred sezono niso pričakovali
majcka napisal/-a:
jozafat napisal/-a:Bomo pa še prostovoljci naredili kakšen korak al dva ... :D
Upam, da nas bo dovolj! :piti:

Mene počakajte, bom nekje med zadnjimi. Da ne boste prej štantov pospravli!!!! :lol:

Sem resen kandidat za zadnjega na 100 km :D , če seveda pridem do cilja. :?
Nazadnje spremenil RoKo, dne 12 Avg 2015, 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA