Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 gvendalina
Pozdravljeni.

Ali se med tekom pozdravljate? Vem, bedno vprašanje, samo včasih se počutim bedasto, ker pozdravljam vsepovprek in ne vem, če je to sploh potrebno po "tekaškem bontonu". Zdi se mi pa nepošteno delati selekcijo in pozdravljat samo znance. Ali še huje: se neumno buljit in brez besed eden mimo drugega ...

Mnenja, praksa?
Uporabniški avatar
 Medicius
Vedno se pozdravim drugemu rekreativcu, ko ga srečam, bodisi je ta tekač ali kolesar ali ... Nekako isto, kot ko se srečaš z motoristom.
Praviloma se pa okrog domač-e/-ih vasi pozdravim vsakemu, ki ga srečam. :)
 tek42
Če vidim, pozdravim tekača. Včasih je skoraj vsakdo odzdravil, sedaj pa je vedno manj odziva.
 ogi
Odvisno kje in kdaj. Kaksne pol leta nazaj si je nekdo celo vzel cas da me je nahrulil, ker nisem odzdravil. Ampak sorry, tiste parkrat letno, ko grem v Kranju okoli Brda je vecino casa tako, kot da bi hodil sredi mesta in mi na misel ne pride pozdravljati ali odzdravljati. Ko grem cez Kranj tudi ne pozdravim vsakega, ki ga srecam, zato niti pod razno okoli Brda ne bom pozdravljal 1000 in enega tekaca ali sprehajalca, ki ga srecam. Ce pa se starejsi gospod, ki me je nahrulil prepozna, mu zgolj sporocam, da mu tudi naslednjic ne mislim odzdraviti. Ce ima probleme s tem, pa bad luck :)
Ko pa tecem po potem, kjer v uri srecam enega ali dva, pa nimam problema pozdraviti ali odzdraviti.
Uporabniški avatar
 miro
Eeeh Ogi, nimam komentarja! :oops:

Pa lep pozdrav!
Miro
 papikele
Če si v Ljubljani in srečaš 50+ tekačev valda, da neboš vseh pozdravljal. Če je pa ura 5:00 zjutraj pa si vesel, da srečaš živo dušo pa zagotovo pozdraviš ;-)
Ko se sem bil mlajši se spomnim, da je sošolca en gospod nahrulil ker GA JE pozdravil :clap:
Uporabniški avatar
 čara
Popolnoma odvisno. Ko se tek bliža koncu in še komaj lovim sapo-ne pozdravljam. Če srečujem trume ljudi (redko, čez mojo hosto ni takega navala) se mi tudi ne ljubi. Kak pomežik, nasmeh je lažje izvedljiv, kot govor, med globokim dihanjem sploh. Tudi mi ni jasno kako se nekdo lahko pogovarja med tekom, jaz za to nimam želje.
 nivesj
Ha, se dostikrat spomnim teh zadreg... tekači so itak na splošno prijazni in odzdravijo, sicer nekih velikih besed pri pozdravu itak ne rabiš.. zadošča, če pokimaš z glavo, pomahaš z roko, ali pa, kot to jaz počnem, se nasmejim....tudi to šteje kot pozdrav.

Imam pa problemček, ker slabo vidim na daleč in ne maram nosit očal ko tečem, pa sem včasih bila potem dostkrat v zadregi, če mi je kdo rekel, da me je pozdravil, pa da nisem odzdravila...(govorim tudi o mimoidočih in ne le tekačih).. Od takrat... maham, in se smejim vsem ki trobijo, mahajo....če jih poznam al pa ne... :D :D :D
 star tekač
Pozdravim vsakega ki me ob srečanju pogleda. Tiste ki ko grem mimo gledajo drugam ne pozdravljam.Jaz sem navajen da mimoidočega pri teku pogledam v obraz , pa čeprav tečem intervale.
 spela*
[quote="nivesj

Imam pa problemček, ker slabo vidim na daleč in ne maram nosit očal ko tečem, pa sem včasih bila potem dostkrat v zadregi, če mi je kdo rekel, da me je pozdravil, pa da nisem odzdravila...(govorim tudi o mimoidočih in ne le tekačih).. [/quote]

To se meni dogaja kar pogosto. Tudi z očali se mi velikokrat zgodi, da pač nekoga ne vidim. Pa se sploh ne obremenjujem več. No, če me pozdravi, potem načeloma vsaj slišim in pogledam, se pa lahko zgodi, da je takrat že mimo in ne vem, kdo je bil. :lol:
Uporabniški avatar
 natasa
:D
Ob Savinji tečem že več kot deset let. "Včasih" smo se tekači vedno pozdravili, zdaj pa je tekačev, ki odzdravijo vedno manj...tako, da sem se včasih že sama sebi zdela "blesava", ker sem pozdravljala. Zdaj sem se že kar nekako naučila oceniti kateri je "tisti tapravi" tekač, ki bo odzdravil.

Tiste "taprave" pozdravim vedno, pa naj tečem počasi, hitro, intervale......

:wink:
Uporabniški avatar
 Jančika
natasa napisal/-a::D
Ob Savinji tečem že več kot deset let. "Včasih" smo se tekači vedno pozdravili, zdaj pa je tekačev, ki odzdravijo vedno manj...tako, da sem se včasih že sama sebi zdela "blesava", ker sem pozdravljala. Zdaj sem se že kar nekako naučila oceniti kateri je "tisti tapravi" tekač, ki bo odzdravil.

Opažam predvsem, da tekačice vztrajno obračajo glave stran. Večina moških pozdravi/odzdravi, ženske pa mnogokrat ne. Posebej zabavno je, ko jo srečam pol ure kasneje nazaj grede, pa še bolj očitno pogleda stran. Wtf, no :roll: . No, midve se vedno pozdraviva, hehe 8) . Če ne bi bila ti tako hitra, bi si lahko devali high five.
Uporabniški avatar
 pajo
Ta teden sem bil deležen pa toliko pozdravov, da to ni res. In kar je še posebej zanimivo predvsem mlajših tekačic in nasploh tekačic. Presenetljivo. :laola
 srnec1
Js zmer pozdravim tekače in kolesarje. Tekači mi skor zmer odzdravijo kolesarji pa večinoma buljo ku neka teleta :) no sej usak ta deset kolesar tut odzdrav da nebom vrgu vseh v isti koš :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA