Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 AndPro
Že dooolgo berem tale forum in pred mano je prva tekaška prireditev - tekaški pozdrav jeseni na Krasu. Pri dobrih 40 letih sem se odločil, da je čas, da se "resetiram" - bolje pozno kot nikoli in po tednih priprav komaj čakam, da grem (sploh prvič v življenju) na tekaško prireditev.

Kakšni so kaj vaši spomini na prvo tekaško prireditev, ste s tekom pridobili kakšen krog novih prijateljev, katera prireditev vam je najljubša. Zame, čeprav sem Gorenjc, je Kras eden najlepših koncev Slovenije :D

Pride kdo med vami 7. novembra na Kras? :wink:
 mojA
Bravo, čestitam za odločitev!
Meni se je vrsto let zdel tek v čredi na organiziranih tekmah čisto brez veze. Le zakaj plačevat startnino? Pa sem v okviru Poletove ekipe okusila tak tek - s svojo startno številko na prsih. Ravno na Krasu :). Sicer spomladi - na 2. kraškem maratonu - 8 km. Nora izkušnja!
Sedaj se letno udeležim kakšne tekme, obvezno pa enega maratona.
In ni prepozno, nikoli in sploh ne pri 40 ! In seveda boš spoznal veliko novih ljudi. Srečno!
 nana
Moja prva tekaška prireditev? 10 km na Ljubljanskem maratonu 2006 :) Moža sem spravljala ob živce z vprašanji, če bom zmogla :oops: :roll:

Letos grem desetič :!: na LM, tokrat na 21 km :wink:

Kaj mi je tek prinesel poleg (dokaj) redne rekreacije. Veliko, res veliko novih prijateljev. Z nekaterimi še danes hodimo skupaj na razne teke in daljša (tekaška) potovanja, nekaterih pa skoraj ne vidim več. In za to mi je resnično žal :(
16. LM leta 2011, na 10k...nisem vedel če bom zmogel, saj sem "treniral" le do 5k :D
Uporabniški avatar
 Zd.
Radenci, 2011, 10 km, cca 56 min. ;)

Šlo je za stavo (z možem), če bom zmogla... Do takrat so se tudi meni zdele udeležbe na prireditvah brezvezne, sej vendar tečem zase... Ne bom menda plačevala štartnine, da bom tekla v čredi ;) A ko sem prvič okusila vso to pozitivno energijo na in ob progi, sem bila "okužena" in sedaj se letno udeležim nekaj tekem.

Prvo prireditev sem vzela zelo resno: vedela sem, da ne smem prehitro začeti (ter sem se tega držala) in imela celo progo v glavi le tole: V CILJ MORAM PRITEČI Z NASMEHOM ;)
Moja prva udeležitev kakršnekoli športne prireditve v življenju je bil Maraton treh src leta 2009, rezultat pa je bil 1:52:48. Pol proge sem lastna jetra lovil, v cilj sem pa pritekel na "škrge". :lol:
Moja prva pa je bila Študentski tek na grad leta 2012 :drink Od takrat naprej me je tek zasvojil, letos pa na drugi maraton. :laola 8)

Pozdravčki :)
Nočna 10ka na Bledu pred petimi leti. Takrat zame velika razdalja, a me je množica potegnila, da sem jo pretekel hitreje, kot sem si lahko predstavljal.
Po tem sem tekel še na več tekaških prireditvah in za nobeno mi ni žal, da sem se je udeležil.
Poletov tek na Krasu novembra 2007. Bilo mi je tako všeč, da sem se vrnila v Sežano marca 2008, kjer sem beležila prvi uradni tekaški rezultat na 8km na Malem kraškem maratonu :D . Tekaške prireditve so bile zame pravo odkritje in velika motivacija za vztrajanje pri teku v prvih letih. Na LM sem prvič tekla na 21 km leta 2009.
S tekom sem začel letos, prva (in do sedaj edina) tekaška prireditev pa je bil 2. Wings for life, 2015. Šel sem z namenom, da vidim če je to za mene al ne, še brez kakršnekoli opreme (obični copati, 3/4 hlače...). Pričakoval rezultat max 25km, na koncu pretekel dobirh 32...navijači in vzdušje te res potegne naprej. Od takrat probam redno tečt in nabirat kilometrino. V nedeljo pa na LM 21 km.
:D 23.10.2005. v Lj prva 10-ka!
Povzetek 10-letnice:
- 250 evidentiranih tekaških nastopov
- 3300 pretečenih km na ravninskih, gorskih, trail in dobrodelnih tekih
- preizkus triatlona :) tudi
V nedeljo pa za obletnico na peti M. :heart
SREČNO VSEM !
LM 2006, 10 km. Vsako leto se udeležim kakšne večje tekaške prireditve, načeloma ene spomladi in ene jeseni (zaradi specifike svoje službe si zelo težko privoščim prost vikend, sicer bi večkrat šla), vmes še kakšne manjše lokalne. Všeč mi je vzdušje, družba tekačev.
Moja prva: Maraton treh src v Radencih - 10-kilometrska tekma, leta 2008.
Bilo je res odlično vzdušje, nabito s čustvi. Za prvo tekmo se splača izbrati eno od večjih prireditev. Svoj prvi maraton sem pa (seveda) tekla v najlepšem mestu na svetu, in sicer leta 2011. :)
Prvič lani na ljubljanski polovički. Brez ure, lepo počasi (nekateri bi rekli, da sem bil pohodnik), zadnji 3 km so bili res težki, na koncu pa fantastičen občutek ob prihodu v cilj (1:48:23).
Moj prvi je bil 19.5.2012 v Radencih.
Desetka pred tem še nikoli ni minila tako hitro.
Čas je bi 48:55.
Zasvojitev se je začela in v septembru istega leta sem na ekomaratonu v MB-ju tekel desetko
43:59.
No letos pa grem na 42.195 m.
Kaj bo naprej pa še nevem.
Ena izmed želja je mogoče kakšen tek tipa Celje-Logarska, ampak o tem za kakšni dve leti mogoče.
SEE ja in EMONA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA