Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Speedygonzales
#344036
Živjo,

ker sem veliko v pisarni, sem na youtubu našel treninge oz. vaje za moč pod ključno besedo "office workout". Videjev je ogromno. Podobnega se je lotil tudi naš slovenski strokovnjak dr. Milan Hosta, sem ravno prebral njegov članek http://novipodjetnik.si/dr-milan-hosta-kako-vaditi-na-delovnem-mestu/. Zanimivo, nič zahtevno, ravno prav. Sicer se poslužujem še mnogo drugih, ampak tudi te pridejo prav, sploh tista za meča. Zima je, treningi so sedaj notri, zakaj nebi kar med delom, ko smo plačani za to :P :D
 nature_m
#356516
Pozdravljeni,

zaradi odstranitve seroma iz mečne mišice pred 5 tedni, mi je zdravnik svetoval samo kolesarjenje in hojo še nekaj časa.
Vaje za moč pa naj bi lahko delala ampak ne vaj za zadnjo ložo. Ker sem v teh imenih in razporeditvah vaj bolj nepoučena bi vas prosila, če mi lahko kdo pomaga katere vaje so torej odsvetovane?
Vaje za moč, ki sem jih izvajala: Dvig medenice, izpadni korak, počepi, široki počepi, več vrst plank opcij, potem pa že ostalo bolj zgornji del...
 BojanSverko
#356528
nature_m, težka bo, ampak se nekako da prilagoditi trening... Mišice zadnje lože, zadnje stegenske ali hamstrings po domače sodelujejo na nek način pri vseh naštetih vajah. Ok, razen pri planku, kjer lahko hamstringe izločiš.
Jaz bi osebno po takem zdravniškem priporočilu počepe popolnoma izpustil za nekaj časa, mogoče le 3/4 počepe pod lažjo obremenitvijo, ampak ne eksplozivno. Step-up oziroma stopanje na dvignjeno podlago (stopnico, stol, pručko) tudi ni problematično, dokler podlaga ni previsoka. Gre za neko posnemanje hoje v hrib, ki jo lahko izvajaš. Pa izpadni koraki, ki pa nikakor ne smejo biti predolgi. Priporočam kratek izpadni korak nazaj in res pazi, da koleno zadnje noge konča pod težiščem, oz pod ritjo, po domače... Je pa izpadni korak neke vrste počep na eni nogi, zato previdno... ni treba iti pregloboko oz s kolenom čisto do tal.
Če imaš dostop do fitnesa, pa lahko za kvadricepse, sprednje stegenske mišice izvajaš izteg kolena na mašini, kjer hamstringe popolnoma izločiš.
Mišice zadnje lože so včasih malo tečne pri sanaciji poškodbe, zato jaz ne bi prehiteval. Za noge bi se bolj posvetil hoji v klanec in pa vajam zgornjega dela, planku itd...
Upam, da ti kaj pomaga tole...
Uporabniški avatar
 zz topka
#356534
No, pa še jast tebi ( za naprej) mal pomagam...
Klikneš na uno okroglo ikono levo zgoraj, se ti odpre ... in spodaj v desnem kotu imaš ikonco za zs ali mail ali spletno stran ( če jo imaš)
Slika
Grem ... zdej... na mail... :D
 Tainex
#356876
Pozdravljeni, katere vaje za moč svetujete ob bolečih kolenih? Želim pridobiti malo mišične mase, vendar težko delam vaje za noge in zadnjico .

Najlepša hvala in lep pozdrav!
 domen89
#356883
Živjo,
zvečer ko gledaš tv oz bereš knjigo :) v sedečem položaju, raztegni noge, potegneš prste na stopalu k sebi in potisneš kolena navzdol. Ko to delaš, zadržiš napete mišice cca 15-20 s nato malo za cca 10s popustiš in to nekajkart ponoviš. Preprosta vaja, s katero okrepiš vastus lateralis. Pogosto je šibka omenjena mišica vzrok za bolečine v kolenu.
Lp in upam, da sem kaj pomagal.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA