Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Nekaj sem jih našel sam, ostale boste vi.

ASICS = Latinska fraza: Anima Sana v Corpore Sano (zdrav duh v zdravem telesu)
NIKE = Beseda prihaja iz antične Grčije – Nike je bila boginja zmage.
REEBOK = V južnoafriškem slovarju = grey rhebok ANTILOPA
ADIDAS = Okrajšava imena ustanovitelja - Adolf (Adi) Dassler.

Vi pa se lahko pozanimate še o izvoru blagovnih znamk: MIZUNO, SAUCONY, PRO TOUCH, POLAR, SUUNTO, GARMIN,...
Še eno sem našel.

SUUNTO = Beseda “Suunto” je finska in pomeni SMER. Pravilno se izgovori “Soon-toh”.
tae napisal/-a:Nekaj sem jih našel sam, ostale boste vi.

ASICS = Latinska fraza: Anima Sana v Corpore Sano (zdrav duh v zdravem telesu)
NIKE = Beseda prihaja iz antične Grčije – Nike je bila boginja zmage.
REEBOK = V južnoafriškem slovarju = grey rhebok ANTILOPA
ADIDAS = Okrajšava imena ustanovitelja - Adolf (Adi) Dassler.

Vi pa se lahko pozanimate še o izvoru blagovnih znamk: MIZUNO, SAUCONY, PRO TOUCH, POLAR, SUUNTO, GARMIN,...

Anima Sana v Corpore Sano ni pravilno, ampak Anima Sana In Corpore Sano. Tudi prevod je napačen, pomeni pa Zdrava duša v zdravem telesu.
Zdrav duh v zdravem telesu pa se latinsko glasi Mens Sana In Corpore Sano!

Zakaj pa so Japonci izbrali Anima pa ne vem, verjetno zaradi lažje izgovorjave ASICS - MSICS.
Da bi suunto zvenel bolj japonsko so finci besedo suunta preimenovali v Suunto. Suunta po finsko pomeni smer.
Saucony je najstarejša blagovna znamka copat. Mislim,da je ime indijanskega izvora in pomeni hitro vodo ali nekaj podobnega z reko.
Adijev brat Rudolf Dassler je ustanovil svojo športno znamko Ruda. Kasneje jo je preimenoval v Puma.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA