Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
#36147
Državni zbor je pred nedavnim sprejel resolucijo o zdravi prehrani Slovencev, v njej pa je mimogrede omenjena tudi rekreacija. Ker me je zanimalo, kaj resolucija določa o tem, sem povprašal v pristojnih vladnih službah, kjer sem prejel veliko različnih, a zelo obetajočih odgovorov. Predlagani zakon vsebuje tudi za tekače precej obetajočih predlogov.
:D :D :D
Vse institucije sistema od krajevnih skupnosti, občin in države so dolžne z vsem osebjem, materialnimi sredstvi in izkušnjami brez omejitev ali upiranja, brez birokratskih zatikanj in podtikanj sodelovati pri organizaciji kakršnekoli tekaške prireditve v svojem okolju.
:D :D :D
Predlagalec tekme ali organizator ima neomejene pristojnosti ob zapori cest, po kateri bodo potekali teki. Na pristojni organ mora sporočiti samo čas in trajanje zapore.
:D :D :D
Organizator tekaških prireditev je lahko vsak posameznik, društvo, skupina ljudi, organizacija, podjetje ali kdorkoli, ki dobi idejo in jo sporoči ustreznim organom.
:D :D :D
Vsi državni organi so dolžni uresničiti vse želje organizatorjev.
:D :D :D
Ustanovljeno bo državno podjetje, ki bo v svojem proizvodnem programu imelo izključno naprave za olajšanje organiziranja maratonov in rekreacijskih tekov po Sloveniji. Že danes bo lahko vsak dobil startni čip, ki bo imel v sebi ne samo ime tekmovalca, ampak vse informacije o progi, o vzponih, o podlagah, o hitrosti, ki je potrebna za rekord, samodejno bo opozarjal na težave na progi kot so kamenje, blato, makadam, visoka trava ali luže.
:D :D :D
Podjetje bo izdelalo stroj za odpiranje steklenic z vodo in prelivanje v kozarce ali samo odlivanje do polovice, ker se je do sedaj pokazalo, da je največja težava organizatorjev, nalivanje, prelivanje in deljenje vode na okrepčevalnicah.
:D :D :D
Podjetje bo izdelovalo vse mogoče tekaške drese in copate, ki bodo v pomoč tekačem. Tako bodo na voljo copati, ki se bodo spreminjali glede na teren proge. Po asfaltu se bodo iz podplata pojavili majhni koleščki, po blatnih in peščenih ali kamnitih trasah pa bodo prišle na pomoč gosenice, ki bodo vdelane v copatah.
:D :D :D
Dresi bodo narejeni tako, da bodo spreminjali svojo sestavo glede vremena. V primeru dežja, se bodo spremenili v nepremočljivo blago, v vročini v mrežasto izvedbo, v hladnem vremenu v podloženo oblačilo, če se bo pa med tekom ogrelo, bo majica avtomatsko sama sebi zavihala rokave.
:D :D :D
Vsi prebivalci krajev, kjer bo potekal tek, ki bodo prišli navijat za tekače in jih vzpodbujati k teku, bodo dobili pravico do udeležbe na žrebanju kot je bil podarim dobim, ki bo vsebovalo bogate nagrade za vsakogar, ki bo sodeloval, prepovedano pa ne bo niti, da se pridružijo tekačem.
:D :D :D
Na cilju, ki bo narejen tako, da bo gibljiv, najbolj utrujenim ali zagnanim tekačem bo namreč cilj šel naproti, tistim, ki bi še tekli pa se bo oddaljeval, bo tekače pričakalo veliko uporabnih stvari, ki jih bodo dobili v spomin na udeležbo teka. Te so še v izdelavi in v preizkusni proizvodnji, izvedelo se je le, da bo organiziranje tekov in udeležba na njih spadalo v davčno olajšavo in da izdelujejo embalažo, ki se bo zaradi zaščite okolja v nekaj minutah sama od sebe reciklirala. Tako bo iz vrečke nastala spominska majica ali pajkice, vrvice na vrečki pa se bodo spremenile v vezalke za superge.
:D :D :D
To je samo nekaj novosti, verjetno jih bo še veliko. Do danes, 1. aprila 2005 smo jih uspeli izvedeti samo toliko, še veliko več jih bo na voljo v letu osorej, 1. aprila leta 2006.
:D :D :D
Uporabniški avatar
 mazi
#36151
Fotr,
Škoda da ni vsak dan 1. april in da bi blo vse tut res...!!! :lol:
 bojanm
#36159
Tek je zakon in končno so ga uzakonili.Novi zakon tudi določa,da zmagovalca ne sme nihče prehiteti,prav tako ne sme tretje uvrščeni prehiteti drugo uvršenega in ta velja za vse po vrsti do zadnjega,zakon bo strogo nadzorovan,zato ga ne smete kršit.To ni malo dela,da prideš do tako popolnega zakona.V primeru,da jih priteče več hkrati se bo sestala posebna komisija in odločil bo tako imenovano fotofiniš.Ps.,danes odločajo,da nam bi država konec leta(začetku prihodnjega)vrnila vse štartnine in potne stroške,tudi stoške analiz,pa še s čem nas bodo presenetili
Uporabniški avatar
 GTA
#36162
Fotr napisal/-a:.
:D :D :D
Podjetje bo izdelalo stroj za odpiranje steklenic z vodo in prelivanje v kozarce ali samo odlivanje do polovice, ker se je do sedaj pokazalo, da je največja težava organizatorjev, nalivanje, prelivanje in deljenje vode na okrepčevalnicah.


:D :D :D
Predlog dopolnitve zakona za zgornji člen:

Ob vsakem maratonu je potrebno iz Zavoda za zaposlovanje aktivirati na vsakih 10 steklenic enega prostovoljca, da bo prevzel odgovorno delo prelivalca vode na okrepčevalnicah in mu zagotoviti klobaso in čaj.
Predhodno je potrebno za vse prelivalce zagotoviti ustrezno izobraževanje in jih priučiti upravljanja s Strojem ter jih za to naporno delo ustrezno nagraditi.
Uporabniški avatar
 5rca
#36163
škoda ja, da je 1.4. :cry:
Uporabniški avatar
 žine
#36172
Sočasno pa je bil sprejet tudi Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o dohodnini /ZDoh-1C/ (bo objavljen v naslednjem uradnem listu. Pa ne bom zdaj tukaj citiral celotnega besedila...bistvo so neke spremembe pri olajšavah, kjer bo davčna olajšava veljala vsaka plačana štartnina v preteklem letu. Še boljše pa je da za vsakih dokazanih pretečenih 100km splošna davčna olajšava (3%) dvigne za 1%! Potrdila o pretečenih km izdajajo pooblaščena društva, TF je naprimer eno od njih.
lpŽ

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA