Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Ata smrk
#352521
Pred kratkim sem si naložil Stravo in nevem točno kako in kaj. Ima kdo kaj izkušenj da obrazloži vsaj te osnovne funkcije.
 bossteb
#352522
Nalozil, domnevam da pomeni, aplikacijo na telefon? Predlagam, da si jo dodas se med zaznamke na racunalniku. Potrebno je ustvariti uporabniski racun, nato pa deluje tako, da jo na mobiju zazenes ob vaji/treningu/aktivnosti oz. ce imas sportno uro, ki podpira GPS, je potrebno samo urediti prenos podatkov na Stravo. In to je to. Jaz jo uporabljam v povezavi z mojo uro.
Odvisno od ure, ampak vecina danasnjih tekaskih ur oz. njihove spletne aplikacije podpirajo prenos podatkov na Stravo (v glavnem celo avtomatsko, ce si tako nastavis).
Drugace pa ni kaka silna umetnost, neke vrste sportni dnevnik aka fejsbuk za sport. Share-aš, like-aš (kudos), komentiras...
Vec pa ne vem povedat. Nisem izvedenec, zgolj enoletni uporabnik Strave. :wink:
Uporabniški avatar
 StaraKost
#352523
Posebnost Strave, ki jo dela bolj zanimivo od ostalih, je segmentiranje proge. Kar pomeni, da ko slučajno ali namenoma pretečeš določeni segment proge, ki ga je nekdo postavil, te Strava zazna, te da na ranglisto tega segmenta in vodi tvoje najboljše čase na tem segnentu.
Kaj se segment ?
Del proge, ki ga označiš in imenuješ. Simple, kot pasulj. Vedno, ko ga odtečeš ti ali bilo kdo, Strava to zazna, ažurira rang listo, tvoje najboljše čase na tem segmentu in zgodovino tvojih tekov, čez ta segment..
Uporabniški avatar
 majcka
#352527
Tole s segmenti sem že vidla, samo ni mi jasno, kako postaviti segment. Se bom morala mal poglobit. Ker sem si postavla eno progo, ki jo večkrat oddelam (res da je bolj kratka, ampak ne bi se mi blo treba ukvarjat z ročno analizo). Bom resneje pristopila k ideji. :lol:
Uporabniški avatar
 StaraKost
#352529
V Stravi odpri en svoj trening. Klikni na "ključ" (orodje). Izberi Create segment. Naprej te vodi.
Uporabniški avatar
 majcka
#352532
StaraKost napisal/-a:V Stravi odpri en svoj trening. Klikni na "ključ" (orodje). Izberi Create segment. Naprej te vodi.


Hvala. :clap: :clap:
 Ata smrk
#352538
Obstaja kakšen vodič iz. karkoli...tole strava ni zaenkrat izgleda precej zmedeno:/
 MatkoD
#352723
StaraKost napisal/-a:Posebnost Strave, ki jo dela bolj zanimivo od ostalih, je segmentiranje proge. Kar pomeni, da ko slučajno ali namenoma pretečeš določeni segment proge, ki ga je nekdo postavil, te Strava zazna, te da na ranglisto tega segmenta in vodi tvoje najboljše čase na tem segnentu.
Kaj se segment ?
Del proge, ki ga označiš in imenuješ. Simple, kot pasulj. Vedno, ko ga odtečeš ti ali bilo kdo, Strava to zazna, ažurira rang listo, tvoje najboljše čase na tem segmentu in zgodovino tvojih tekov, čez ta segment..
Past tega je, da to naredi vsak strukturiran trening za dirko - pa čeprav podzavestno. potem pa ti daje neke rang liste, pa pb-je, kom-e in estimate, ti si pa bil recimo na regeneracijskem teku... primerjava z ostalimi ni ravno verodostojna. za spremljanje lastnega napredka pa pogojno...
zanimiva je korekcija hitrosti glede na pozitivne višince, spet pa ni nikakršne kompenzacije negativnih višincev. Sploh pa me je razočarala premium varianta (samo testiral), ki ni dovolj resen vmesnik, da bi zanj plačeval...
stravo uporabljam samo kot orodje za raziskovanje in nabiranje idej, kje teči. (vsak uporabnik ima svoje priljubljene traile in tu in tam si je zanimivo kakšnega izposoditi).
Uporabniški avatar
 StaraKost
#352731
"... zanimiva je korekcija hitrosti glede na pozitivne višince, spet pa ni nikakršne kompenzacije negativnih višincev. "

GAP upošteva pozitivne in negativne višinske metre.

Lestvice te ne morejo zmesti. Vsak trenira, če trenira po svojem planu. Rekorde na segmentih se postavlja na tempo in intervalnih tekih. Na ostalih tekih je doseženi čas nepomemben in se na nobeni lestvici ne vidi.
Uporabniški avatar
 Zd.
#352739
Jaz uporabljam Stravo poleg Garminove aplikacije, zanimiva pa mi je iz dveh razlogov. V primerjavi npr. z Endomondom, jo uporablja precej več tekačev / kolesarjev v moji okolici (ki se medsebojno spremljamo). Tako sem preko njihovih aktivnosti mnogokrat dobila idejo za kakšno še neraziskano tekaško / kolesarsko pot. Kot drugo pa se mi zdi, da je v primerjavi z Endomondo precej manj potraten pri bateriji GSM-a.

Stravo uporabim, ko nimam pri roki Garminove ure, ki jo sicer uporabljam. Imam pa v Garmin Connect nastavljeno, da se mi vse vadbe, ki sem jih spremljala z uro, samodejno "pretočijo" v Stravo.

Mimogrede, odseke pozna tudi Garminova aplikacija.
Uporabniški avatar
 StaraKost
#352743
Zd. napisal/-a:Mimogrede, odseke pozna tudi Garminova aplikacija.

Res samo pozna, ker pozna Stravine segmente, zaradi partnertva s Stravo. Razen, če najnovejše verzije znajo tudi same kaj narediti.
 Zvezdan
#352746
StaraKost napisal/-a: Rekorde na segmentih se postavlja na tempo in intervalnih tekih. Na ostalih tekih je doseženi čas nepomemben in se na nobeni lestvici ne vidi.

Kje pa nastaviš, da gre za tempo ali intervalni tek? Imaš premium verzijo? Pri zastonjski verziji so za tek možnosti: run, race, long run, workout.
Uporabniški avatar
 StaraKost
#352748
Stravo uporabljam kot pomoč za spremljanje in ne planiranje treningov. Preko Strave se tudi prijaviš na mesečne izzive/tekmovanja na različnih distancah. Na ta način vidiš koliko veljaš med vsemi Strava uporabniki, ki so ta mesec pretekli izbrano distanco. Na ta način se primerjaš z večjim številom udeležencev, kot nastopa na bilo kateri tekmi. To lahko gledaš po starostnih ali težnostnih(kg) kategorijah. To je dobro, posebej za tiste starejše ali tiste bolj težke, ki se zaradi starosti ali višje teže ne morejo primerjati s mladimi in lahkimi v absolutni kategoriji. Veliko jih teče a jim tek ni primarna aktivnost in imajo zaradi svoje primarne aktivnosti, največkrat dosti višjo težo od tekačev.
Enako velja možnost spremljanja rangliste po segmentih v okviru starostne in težnostne skupine. Prav zaradi tega mi se zdi Strava dobra izbira.
Treninge planiram v Polar Flow. Izvajanje spremljam s Polar V800 . Prenos v Stravo je avtomatski pri prenosu treninga v Polar Flow.
 rio
#352749
Dajte mi nekaj povedat. Kako lahko sploh nekdo, ki se ukvarja z gorskim tekom ali gorskih kolesarstvom sploh uporablja stravo? Nikakor mi ni jasno ( beri mi ni vseč), da strava ne zna izračunat pravih višincev V OKVIRU ENEGA KROGA. Torej, če imam nastavljen avtolap na 1 km in v tem kimometru naredim 80 m navzgor in 70 m navdol, strava to izračuna kot 10 m navzgor. Od kje jim ta logika in presenetljivo to nikogar ne moti?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA