Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 uros feldin
#352787
Ta ponedeljek sem za uživaški začetek tega leta realiziral ultratrail okoli Žirov. Lansko leto sem opravil z zahodno in vzhodno polovičko in si dobro ogledal teren, tokrat pa je šlo v enem kosu.
Startal sem ob 6 h zjutraj na športnem igrišču v Selu pri Žireh. Bilo je polarno mrzlo, toda dobro oblečen in z masko na obrazu sem se v klanec hitro ogrel.

Trasa sem si zamisli takole: Zabrežnik, Hrastov grič, Žirovski vrh Sv. Antona, Javorč, Žirovski vrh Sv. Urbana, Golni vrh, Goli vrh, Lavrovec, Smrečje, Vrh Sv. treh kraljev, Martinj vrh, Brekovice, Sovra, Spodnji Vrsnik, Zgornji Vrsnik, Govejk, Ledinske Krnice, Ledine, Mrzli vrh, Mrzlik, Jarčja dolina in nazaj v Selo.

Za celoten krog sem porabil 5 ur 42 minut, vzel sem si dva odmora po 10 minut, sicer pa je trasa dolga 36 km in ima za 1.800 višincev vzpona. Kar nekaj je asfalta, precej pa jo poteka po označenih planinskih poteh in je prav uživaška z večkratnim krasnim razgledom na žirovsko kotlino. Zgolj vzpon iz Sovre na Spodnji Vrsnik sem opravil po strmem brezpotju, bolje bi bilo po cesti, kar pa je za malenkost daljše. Sicer pa orientacijsko ni zahtevno.

Na trasi sta dve planinski koči ( Trije kralji in Mrzlik), gostilna ( Smrečje), lovska koča ( Javorč), kmečki turizem ( Ledine), zato predlagam smer urnega kazalca tako kot sem šel jaz.

Toplo priporočam in želim veliko užitkov morebitnim posnemovalcem.
 bossteb
#352795
Super, Uros, a je kaksna varianta za gps sled, da bi si malo lazje predstavljali. Pa ce me kdaj zanese v vase konce trailat, bi pa poskusil.
Cestitke!
#352858
Hvala Nejcc za objavo trase, sicer je to kolesarki krog, ki pa sem ga jaz nekoliko priredil za tek oziroma ultratrail, moja varianta je tudi kar nekaj krajša, predvsem pa nisem obiskal Goropek in se nisem spustil v Žiri. Kot že rečeno, orientacija ni zahtevna, ves čas samo gledaš, da narediš nekakšen venec okoli Žiri....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA