Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 stena
#357521
Zanimivo razmišljanje. Ko sem se sam spravil odtečt gm4o, seveda brez kakršne koli specialne opreme v omari, me je samo ta tekma in priprave zanjo prišlo med 400 in 500e. Me je kar malo bolela glava, ko sem zračunal ampak kot si že sam ugotovil je bilo vredno :juhuhu:
#357522
Včasih sem vse računala in je blo za vseh nas pet prav zelo veliko stroškov.
Samo za štartnine po navadnih tekih smo dali preko 800 evrov.
Zdej pa štartnin ne računam več.

Ker sva itak sama. Pa si kao mislim, da to ne znese dosti šoldov. Ne pa... :shock:
Seštevam pa kilometre za poti na tekme. Teh je bilo lani 2900. :shock:

Pa rečejo: Tek je poceni. Obuješ copate in greš skozi vrata v dir. Ma, morš kupt tudi copate. :roll: K so, tudi če čakam na škontote, meni res dragi. :twisted:
Ne grem seštevat, kolk covat imamo v omarah... boljš da ne :D
#357524
Živjo!

Še moja 2 centa...

Cena tekaške sezone 2000 €, če potegneš črto slabih 170 €/mesec. Mogoče se sliši veliko, vendar če smatramo ta denar kot naložbo v zdravje (okej, vsaj teoretično :)) in osebno zadovoljstvo, potem je strošek nizek.

Nekdo, ki za osebno zadovoljstvo kadi, recimo 1,5 škatlice na dan potem mesečno zapravi: 1,5 x 30 x 3,5 € ~ 160 €. Če temu prišteješ še obvezne kavice in prevoz do kafiča je to mesečno večji strošek, ki je s strani medicine obravnavan kot škodljiv! :)

OK, primer kadilca je morda malce obrabljen, vendar gre za princip. Človek vedno lahko da 3 € dnevno, ker manj boli, kot če daš 100€ naenkrat, čeprav je konec meseca bilanca popolnoma enaka :) podobno s štartninami, 15 € tu, 20 € tam...če bi nekdo rekel, da daj 1500€ na začetku leta in lahko štartaš katerikoli tek, bi ga vsak samo čukasto gledal, pa čeprav bi na koncu sezone prišel ceneje skoz ;) Ah, ta denar! :)

Kakorkoli že, menim, da je ne glede na to kaj počnemo, pomembno le to, da osrečimo sebe in ob tem ne škodujemo drugim!

Lp, Krist!
#357525
Bojan Ambrožič napisal/-a:Lotil sem se izračuna koliko me stane ena tekaška sezona: https://bojanambrozic.com/2017/11/14/ko ... kega-teka/

Koliko pa tek stane vas?

PS: Saj vem, da pozitivni vpliv teka na človeško telo nima cene.

Lp,
Bojan

No Bojan,
mislim, da sva se srečala na Krvavcu. Se pravi si štartal tekmo na Krvavec, kjer ti klub pokrije štartnino.
Sicer pa so štartnine za nekatere kar visoke, a sam vem, ko organiziramo tekmo, koliko stroškov in raznih dovoljenj potegne ena organizacija za sabo.
Je pa res tekmovanje v domačem okolju spodbuda za rekreacijo lokalnega prebivalstva :) Jaz sem za to letos prispeval kakšnih 100 EUR. :)
#357527
Sezona teka stane točno toliko, kolikor je kdo pripravljen dati!
Je udeležba na tekmah res naložba v zdravje? Lahko tečem vsak dan pa ne zapravim niti centa, ne za kilometrino in ne za prijavnino. Od opreme le za superge, ostalo je brez potrebe.

LP, vencelj
 TONEK
#357528
Ha, Vencelj, popolnoma prav imaš. Bojan bi moral v naslov vrinit (sezonaTEKMOVALNEGA teka. Ponuja se mi primerjava kako je nekoč človek v gostilni kadil, brez vsakega stroška za cigarete. Ali kako je belček rešil četo partizanov...

Za mojih letošnjih 32 tekmovalnih tekov sem dal 530€. Največji strošek pa je prevoz in se je dobro komu prisliniti. :-- . Copati in ostala oprema pa so kljub visoki ceni minimalni strošek na letni ravni
Užitki na tekmah pa so zame (z nekaj izjemami) neprecenljivi.
#357529
domen89 napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Lotil sem se izračuna koliko me stane ena tekaška sezona: https://bojanambrozic.com/2017/11/14/ko ... kega-teka/

Koliko pa tek stane vas?

PS: Saj vem, da pozitivni vpliv teka na človeško telo nima cene.

Lp,
Bojan

No Bojan,
mislim, da sva se srečala na Krvavcu. Se pravi si štartal tekmo na Krvavec, kjer ti klub pokrije štartnino.
Sicer pa so štartnine za nekatere kar visoke, a sam vem, ko organiziramo tekmo, koliko stroškov in raznih dovoljenj potegne ena organizacija za sabo.
Je pa res tekmovanje v domačem okolju spodbuda za rekreacijo lokalnega prebivalstva :) Jaz sem za to letos prispeval kakšnih 100 EUR. :)


Tudi to štartnino sem poravnal iz lastnega žepa.
Uporabniški avatar
 čara
#357530
Za tistega, ki tekmuje tek ni poceni. Jaz, ki pa na nobeno tekmo ne grem, tečem za lastno veselje, da sem sama, v naravi, tišini, tedensko prilezem največ na 60km...imam pa 3 pare superg, ki jih niti ne rabim vsako leto menjat, sploh za te moje majhne razdalje, in dejstvo da v poletnih temperaturah skorja nič ne tečem-grem plavat, kadar je čez gozd spolzko, zaledenelo pa tudi ne tečem.

Sicer sem to sezono spet zabušila, ko sem se skotalila po stopnicah, sem 1.5 meseca izpustila in zatem še opeklina tik na pregibu kolena zadaj-na obeh (od vrvi) mi je tisto 14 dni stran vzelo...potem sem pa odkrivala lepote hribov, tekla malo manj....Hmmm bi se reklo, da nisem več tekačica, ampak bolj malo teka, malo hoje, malo plavanja, pa malo vaj za stabilizacijo, moč, gibljivost, ravnotežje.
#357531
vencelj napisal/-a:Sezona teka stane točno toliko, kolikor je kdo pripravljen dati!

Ja, ma spada zraven tudi: zmožen dati. Jast bi bila pripravljena iti na kakšno tekmo več, pa ne znese :roll:
Res je, da če sem vsak dan v gozdu, ne rabim nič dnarja, razen za covate,... sam, pole,...kdaj bi pa jast koga kje vidla?
V moji šumi sem, pride dan, štufa sama sebe...in komi čakam, da grem na kako tekmo, mal poklepetat, uradno pa tekmovat :D
#357532
Če pogledam najprej prihodke, je to 50 € v bonih, 100 € v copatih, pa še recimo 100 € ostala oprema (majice, dolgi rokavi, trakovi za na glavo, nahrbtniki, ...). Plus dobim še nekaj od vadnine (30 € na mesec, torej okoli 350 € na leto). Skupaj torej 600 €.

Odhodki pa so: 210€ štartnina, 270 € copati, cca. 50 € ostala oprema (letos ni bilo treba kaj posebaj menjat), pa nekje 500 € bencin, pa še kaki dodatni stroški (članarina, kakšen nakup hrane za na tekmo) cca 50 €. Skupaj torej zaokroženo 1100 €.

Negativna bilanca je torej 500 €, tako da sem tukaj zgleda med tistimi ki bolje skozi pridejo :mrgreen:
#357535
StaraKost napisal/-a:Kar pomeni, da je tek zelo poceni. Kaj bi bilo, če bi kolesar ali triatlonec, delal bilanco :D .


Najbrž bi ga kap, ko bi prišel do meseca maja. :mrgreen:

Jaz sploh ne upam seštevat teh novcev. Tekmovanja (prireditve ali kakorkoli, ker itak ne tekmujem) so zame obveznost, da vsaj malo pomiglem, če ne bi itak obsedela.

Letos sem bila na 14-ih, Damjan pa še na kaki cestni več, in so tako štartnine recimo 350 eur (sem vzela povprečje 25, pa so traili pretežno dražji), potem je tu strošek vožnje, za katerega nisem nikoli računala, koliko je v resnici, ampak če je na vsako tekmo v povprečju 150 km (tja in nazaj) je to potem 2100 km in na okroglo goriva za 400 eur, potem je bilo treba kje malo prespat ( Jahorina in Valamar) recimo še 100 eur. Kar pomeni, da samo za "prireditve" pride okrog 850 eur. Razni gelčki, Tailwindi, šuhi in podobna oprema pa še sploh ni šteta. In če smo čisto pravični, potem bi bilo potrebno še stroške goriva malo razdelit. Tako da.....mislim, da ravno ne pretiravam. :-- :--
#357548
nisem ne vem kakšen tekmovalec, a vseeno grem na 4/5 tekov letno. samo trail, cesto opustil , ker mi je dolgočasna. približno stroški , okoli 300e vpisnine, recimo 150e goriva, copate 100e, menjam letno en copat, pole pa pijača in rayni geli in tablice ali suho sadje, recimo 50e. po mojem ti stroški niso kako bi rekel...boleči, saj v tem imam veselje. čeprav najbolj uživam ko grem tekat po hribih v lastni režiji. ali na pohode, vedno po hribih. cunje in nahrbtniki itak trajajo leta in ne bi znal kako ocenit.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA